Uteslutningshysterin fortsätter i Sverigedemokraterna

För femtioelfte gången i ordningen hotas en sverigedemokrat av uteslutning. Som i flera andra fall dessutom av högst tvivelaktiga skäl. Nu är Sverigedemokraten Bengt Nilsson i Flen föremål för uteslutning efter att Expo har påpekat att han har skrivit ”olämpliga texter” på Facebook. Expo påpekade för sin nära vän i SD, Martin Kinnunen, att Nilsson borde uteslutas och snabbt gick SD på Expos linje.

Förra året uteslöts Mattias From från SD Kungsbacka strax efter att partiveteranen Solveig Renhammar lämnat partiet i protest mot att SDU inte tilläts få talartid under Almedalsveckan. Skälen till att utesluta From var ytterst diffusa och handlade ytterst om att moderpartiet vill kontrollera varje partimedlems åsikter in i minsta detalj. Det var Expo som hade tipsat SD om att From borde uteslutas. Dessutom hade SD angivit falska skäl när de uteslöt From. Martin Kinnunen påstod att From hade gett stöd åt ”antisemitiska och konspiratoriska idéer”, vilket fick From att polisanmäla Martin Kinnunen för förtal. Kinnunen spred en lögn om From för att på det sättet försöka legitimera uteslutningen.

from-polisamaler-sd

Likväl uteslöts From av en enhällig styrelse. Froms partikollega Dag Windefjord valde då att lämna SD i sympati med From. År 2011 hotades en av SDs viktigaste kommunpolitiker, Allan Jönsson, av uteslutning efter att ha kritiserat partiledningen, men Jönsson lyckades med knapp nöd sitta kvar.

Turerna kring valet av SDU-ordförande var också en märklig historia där Jimmie Åkessons flickvän Louise Erixon aktivt försökte påverka valet genom att öppet förmå folk att ge stöd åt den liberala Paula Bieler. När den före detta sverigedemokraten Alexander Jonsson hoppade av till Svenskarnas Parti sade han till nättidningen Realisten:

”När jag träffade Jimmie Åkessons flickvän Louise Erixson i Värmland så uppmanade hon mig att inte stödja SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand eftersom han var kritisk till Israel och ”Om man är kritisk till Israel så är man inte Sverigedemokrat, då är man ju nazist.””

Vad vissa personer inom SD menar är att man, av någon underlig anledning, inte får kritisera israelisk inrikes- eller utrikespolitik. Det är ”nazism”. Men i Israel får politiker kritisera sin regering utan att detta uppfattas som nazism, så Sverigedemokraternas konstiga förbud mot att kritisera israelisk politik måste bottna i något annat, ren dumhet kanske. Att partiledarens flickvän på ett så direkt sätt försökte styra valet av SDU-ordförande borde rendera ett uteslutningsärende mot henne, men av förklarliga skäl tillåter sig partitoppen att göra som den vill, medan fotfolket kontrolleras in i minsta detalj och utesluts om de säger fel saker. Louise Erixon är för övrigt vän med Daniel Poohl på Facebook.

Nu är SDs ordförande i Flen föremål för uteslutning. Han har skrivit på Facebook att ”gruppvåldtäkter är ett fenomen som följt invandringen”. Enligt Martin Kinnunen så räcker det för ett uteslutningsärende. Kinnunen säger till den vänsterextrema tidningen ”Nyheter 24”:

– Det är uppenbart att han inte kommunicerar i enlighet med partiets kommunikationsplan och etiska riktlinjer för sociala medier.

Vad tror Kinnunen att gruppvåldtäkter är ett resultat av? Något annat än invandringen? Martin Kinnunen borde istället ta sin partivän i försvar, men väljer att som så många gånger tidigare gå på Expos linje. Det skulle vara intressant att få kännedom om vilka personer inom SD det är som går Expos ärenden och vill utesluta Nilsson.

Om man är Sverigedemokrat så får man inte heller lyssna på vilken musik man vill. Och man får inte trycka på ”gilla” på Facebook för vilken musik man vill. Inte ens av misstag. Bengt Nilsson hade tryckt på gilla-knappen för bandet Pluton Svea som har närmare en miljon visningar på YouTube. Vilken låt av PS Nilsson uppskattade framgick inte. Nu kan man tycka att Pluton Svea är skräpmusik, men om någon gillar en eller flera av bandets låtar så borde det vara hans eller hennes ensak. Det är inte förbjudet att ha dålig musiksmak. Dessutom kanske smaken kan ändras när man lyssnar på bättre musik.

Bengt Nilssons tilltag hade uppmärksammats av Expo och så snart Kinnunen fick kännedom om detta så valde han och SD att gå Expos ärenden, som de gjort flera gånger sedan riksdagsinträdet. Kinnunen förklarade att medlemsutskottet måste utreda om Nilsson ”handlat i oförstånd” eller om det var ”en ideologisk markering”. Varför skulle det bara behöva vara något av det? Nilson kanske bara uppskattade en viss låt, kanske melodin eller sången, eller något annat. Varför skulle det behöva vara en ”ideologisk markering” att lyssna på lite musik även om den är Sverigevänlig? Det kanske finns något annat än det politiska innehållet man gillar. Bengt Nilsson säger i en intervju med P4 Sörmland att han inte ens har lyssnat på Pluton Svea, men att att han gillar Ultima Thule. Det framgår också att Martin Kinnunen likt en Gestapogeneral noga har kontrollerat vad Nilsson har sagt och inte sagt på olika sociala medier.

För några månader sedan uteslöts Pär Norling i Bollnäs för att han ville förbjuda islam och utvisa muslimer. Norlings linje avvek från partiets. SD vill tillåta islam och vill att alla muslimer i Sverige ska få bo kvar här för evigt.

Om ett parti som försöker detaljkontrollera medlemmarnas åsikter i så banala frågor som musiksmak så kan det partiet aldrig bli något annat än ett näst intill totalitärt parti. Om man så öppet försöker styra medlemmars val av SDU-ordförande som när Kasselstrand motarbetades av Louise Erixon så är man inte så demokratiska som man låtsas. Då är partiet toppstyrt och kontrollerande och det är farligt med ett sådant parti.

martin-kinnunen

Nu har SD ett tidningsprojekt på gång. Erik Almqvist ska hjälpa till att utveckla en affärsplan för en ny tidning. Det är bolaget Samtid & Framtid som ska ta etablera tidningen och i det bolaget sitter just Martin Kinnunen som hittills ende styrelseledamot. Planen är att ge ut en veckotidning och sedan få presstöd till driften. Just nu är SD på jakt efter journalister och skribenter till tidningen och har enligt uppgift annonserat för att inledningsvis kunna anställa två reportrar. Det sägs att SD har svårt att hitta lämpliga kandidater – och det är lite underligt. Det finns gott om skribenter på Avpixlat, Fria Tider, Dispatch International och på många bloggar finns det riktiga talanger som skriver ideellt och dessutom riktigt bra. Om SD inte skulle hitta folk så har man letat på fel ställen. Det är lätt att få känslan att SD letar efter relativt politiskt korrekta personer för att ge tidningen legitimitet i den politiska korrekta världen. Hur det än blir med den saken så ska tydligen också Paula Bieler bli medarbetare på något sätt. Ifall Louise Erixon också får en tjänst på tidningen då vet vi att den inte blir särskilt intressant. Men SDs nya tidning kan ju överraska och de kanske anställer någon skärpt skribent. Fast det är mer troligt att det blir folk som inte skulle våga avvika en millimeter från någon partilinje. I så fall vet man redan innan att innehållet kommer att bli förutsägbart och rätt tråkigt. Den som lever får väl se.

Källor och länkar:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/hitta-journalister-till-sd-tidning-inte-sa-latt_7964336.svd
http://stranne.wordpress.com/2012/03/17/kasselstrand-vs-bieler/
https://www.realisten.se/2013/03/01/fran-sverigedemokraterna-till-svenskarnas-parti/
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sd-politiker-hotas-av-uteslutning_7965296.svd
http://hd.se/inrikes/2013/03/04/sd-politiker-hotas-av-uteslutning/
http://karpstryparn.blogspot.de/2013/03/antidemokratiskt-av-sverigedemokraterna.html
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article16353280.ab

Annonser

Taggat:,

3 thoughts on “Uteslutningshysterin fortsätter i Sverigedemokraterna

 1. oldman94 mars 5, 2013 kl. 08:54 Reply

  Läste:

  http://nordicdervish.wordpress.com/ Epilogen

  Min kommentar ligger också synlig där.

  http://nordicdervish.wordpress.com/2013/03/04/epilog/#comment-35179

  Inte helt centrerat kring det som beskrivs här men fortfarande finns kärnan med.

  Jag debatterar inte faktiska förhållanden i vad någon sagt, skrivit på FB etc. etc. Och sedan hur det tolkas och projiceras…..är det rasism, är det förtal, är det nazism….

  MEN det som ”ordningsvakterna” letar reda på är helt säkert inget som inte går att hitta hos de flesta som skriver och debatterar……

  Det går ju att debattera genom att lyfta fram egna idéer och förslag….sedan kan man ju också granska andra och lyfta fram tillkortakommanden för dessa….

  Se min kommentar rörande just detta att det sker en perspektivförskjutning som på detaljnivå inte är nästan märkbar men i summering ger något helt annat. Och Expo står sannerligen för en granskning som är noggran och väldigt fokuserad….är syftet att angripa ett parti? eller vill man granska ”konstigheter” i alla partier? Jag känner som det är det första man exekverar……när blir ett sådant granskande med ideliga tendensiösa och outtaladen med tydliga ”färdiga tyckanden” något annat än bra och berikande för yttrandefriheten……lyfta fram fakta hemskt gärna och mycket mer och för alla i finansiering av det som vi skattebetalare subventionerar iaf…..MEN ge oss inte tyckanden som ni projiceras…..klar som korvspad att en nazism som den DN publicrade i söndags är fruktansvärd……man går även igenom Stalin, Lenin, Mao osv och det är inga vackra eller önskvärda historiska saker…..vi har den ganska dåligt granskade dödligheten av flickor som lyfts upp i vissa medier….vi såg i DN beskrivningen av hur de 200miljoner kinesiska ”bönderna” lever och har det…….varför koppla något av detta med några inlägg från en svensk på FB……vi är som land för små för att förändra världen….vi bör jobba på det mest effektiva sätt för att hjälpa de miljarder människor som har det riktigt ”j-vligt” i världen…..

 2. oldman94 mars 5, 2013 kl. 13:47 Reply

  Läste en gång till.

  Hittade detta: ”Nu är SDs ordförande i Flen föremål för uteslutning. Han har skrivit på Facebook att ”gruppvåldtäkter är ett fenomen som följt invandringen”. Enligt Martin Kinnunen så räcker det för ett uteslutningsärende. Kinnunen säger till den vänsterextrema tidningen ”Nyheter 24”:”

  Antingen finns det belägg för detta och då kan det väl inte vara OK att låta bli att kommunicera detta?

  Eller så är det utrett att påståendet inte stämmer och då är det hets eller liknande

  Eller så är det oklart formulerat vad som avses osv och då är det svårt att varken bekräfta eller dementera….

  MEN för mig som inte gillar det som avses, ”gruppvåldtäkter”, och såvitt jag förstår även är olagligt så borde man skyndsamt kontrollera ifall det finns fog för påståendet eller om det bara är BS.

 3. […] slut. För ett par dagar sedan visade det sig att Bengt Nilsson från Flen är föremål för ett uteslutningsärende efter att ha kopplat samman gruppvåldtäkter med massinvandring. Nu är två medlemmar från […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: