Mehran, Mohammed, Riazat och det nya Sverige

Det flesta har redan läst om lektorn och centerpartisten Hans-Erik Hellborg som råkade skicka ett mejl till fel person. Bakgrunden är att invandraren Mehran Mahmoudi hade sökt till en kurs i idrottsjuridik på Högskolan Dalarna i Falun och blivit antagen. Kursansvarige Hellborg skulle då ett mejl till en kollega som skulle bekräfta antagningen till Mehran. Men istället råkade han skicka det till Mehran själv.

mejl_mecka

Hellberg skrev i mejlet: ”Kan du hjälpa Mohammed – han kommer nog direkt från Mecka/ mvh he.”

Hellbergs text var bara ironisk och inte på något sätt illa menad, det förstod nog de allra flesta. Men Mehran blev mycket upprörd och betraktade brevet som en djup kränkning. Han kände sig så kränkt att han lade upp det på sin facebooksida och media nappade direkt. Hellberg blev först kallad rasist och sedan ställdes det krav på att han skulle avskedas. Redan dagen efter så blev han tagen ur tjänst och han framtid är osäker. Ingen vet för ögonblicket om han kommer tillbaka eller inte. Nu kan man naturligtvis tycka att innehållet i Hellbergs mail var lite väl ironiskt, men det var avsett för en kollega och innehållet var varken rasistiskt eller nedsättande på något sätt. Men inom media tycker man att mejlet var hemskt och rasistiskt.

falu_metro

DN-journalisten Clas Svahn skrev i sin tidning att det var ett ”rasistiskt” mejl som skickats.

”Rasistiskt mejl skickades till elev. I ett mejl från Högskolan i Dalarna till en blivande elev kallades denne för ”Mohammed” och påstods komma ”direkt från Mecka”. ”Jag blev chockad”, säger Mehran Mahmoudi som sökte kursen. Lektorn som skev mejlet beklagar det inträffade.”

En läsare på Thoralf Alfssons blogg reagerade på Svahns text och skrev till honom för att få klarhet i vad det var som var rasistiskt.

Svahn svarade: ”Det finns en klar rasistisk underton i mejlet. Att säga att någon kommer ”från Mecka” handlar om att säga att Mehran är utlänning. Mecka är ju knappast en ort i det här sammanhanget utan en stereotyp för var ”araber” kommer ifrån. Inte så svårt att inse. (Nu var ju Mehran kurd och inte arab, men det hade lektorn ingen aning om). Likaså att dra till med ett slags gruppnamn på alla dessa som är av annan ras än vi är. Mohammed används ju av lektorn istället för att skriva ”blatte”, ”svartskalle” eller något annat nedsättande, som vi gör när vi tycker att de alla ju är lika och bör behandlas som grupp och inte som individer. Det hela är ju klart nedsättande och ett sätt att visa sin ringaktning mot en person som inte är svensk genom att använda hans ursprung på ett klyschigt och stereotypt sätt. Det är precis det som är rasism.”

Läsaren skickade då ett nytt mail till Clas Svahn och skrev: ”Hej Clas, Ditt svar visar tydligt dina egna fördomar med dina tolkningar som ”blatte”, ”svartskalle”, etc. Det är snarare du som är rasisten i detta fallet. Dina epitet ”klyschigt och stereotypt” används dagligen om t.ex. finnar, tyskar, amerikaner, japaner, norrmän och italienare och kan väl knappast heller betecknas som ”rasism”. Vad ska man då använda för ord när det verkligen rör sig om rasism?”

Clas Svahns påstående om att Hellbergs text var rasistisk tycks delas av många journalister som har skrivit om fallet. Men ingen av dem tycks ha ägnat sig åt självreflektion. När Hellberg blev utsatt för drev från media så framhöll han att det var ett mindre lyckat skämt, något som de allra flesta människor begriper. Hade Hellberg sagt samma sak i ett brev för 40 år sedan hade ingen reagerat. När moderaternas tidigare partiledare på 1970-talet sade att ”en neger är en neger och svensk är en svensk” så ledde det inte till några åtgärder eftersom det inte var kontroversiellt att konstatera ett faktum.

Det är i takt med att mångkulturen har etablerats i Sverige som vissa ord har blivit farliga att använda. Att negerbollen har förbjudits och att det leder till sparken från jobbet när ord som ”svarting” sägs av exempelvis en sportjournalist visat vart vi är på väg. Reaktionen på mejlet från Hellberg visar att mångkulturen inte bara inskränker yttrandefriheten utan också tar död på humorn.

Mehran kände sig så kränkt att han enligt uppgifter i media valde att tacka nej till kursen. Av någon underlig anledning så tycks många icke-vita invandrare känna sig väldigt kränkta i alla möjliga sammanhang, från att få veta at det finns Tintin-böcker på det lokala biblioteket eller till att någon beställer en negerboll inom en negers hörhåll. På grund av invandringen, särskilt den kulturfrämmande invandringen, kan vi svenskar inte längre använda vilka ord vi vill utan att någon känner sig kränkt och utsatt för rasism. Det är alltså vi svenskar som diskrimineras medan invandrare har fått privilegierna att hindra oss från att uttrycka ord. De har fått kränkningsföreträde medan vi svenskar fråntagits våra mänskliga rättigheter.

Hellbergs text var ingen rasism, det var bara lite ovårdat med en tydlig humoristiskt klang. Det var inte illasinnat och inte nedsättande. Man ska också ha i åtanke att Hellberg är medlem och aktiv i ett parti som vill ha fri invandring. Att han skulle vara rasist på riktig är helst uteslutet. Att han ändå tvingades bort från sin tjänst är alarmerande. Det visar också att det är fritt fram att diskriminera svenskar för att de uttrycker ord som vissa människor inte förstår innebörden eller sammanhanget av.

Om vi leker med tanken at det hade varit en ålänning som hade sökt och blivit antagen till kursen och Hellberg hade skrivit ”Kan du hjälpa Pekka – han kommer nog direkt från Helsingfors/ mvh he.”

Här kan vi spåra exakt samma ironi. Skulle media ha brytt sig om att skriva om det då? Och skulle en ålänning ens bry sig om ett sådant mejl? Sannolikt inte. Allt handlar egentligen om att färgade icke-vita invandrare ska överbeskyddas så mycket att vi ska inbilla oss att de är som vi fast de inte är det. Och för att de ska kunna överbeskyddas och slippa höra att de är färgade eller svarta, eller att de kommer från Afrika eller något arabland – fast de gör det – så ska det inte få påpekas ens med glimten i ögat, för de som kommer därifrån till vårt land tycks sakna humor.

Clas Svahns svar till läsaren har sitt intresse. Han representerar den nya politiska korrekta dumheten som leder till att svenskar som använder vissa ord stigmatiseras. Hellberg har inte satt något som helst nedsättande om några folkgrupper. Man kan jämföra med batikhäxan Katarina Mazetti som öppet förtalade svensk kultur, svenska folket och Jimmie Åkesson. Att förtala svenskar lönar sig – för hon har sedan dess fått medverka i TV, radio och många tidningar. De ville ha med henne för att hon skulle få fortsätta med sina förtalskampanjer mot allt svenskt som hon hatar. Om man hatar svenskar, eller är ”rasistisk” mot svenskar, så blir man belönad med TV-tid, men om man säger ett förfluget eller ironiskt ord om icke-vita invandrare som avskedas man från jobbet, även om man bevisligen gillar massinvandring. Det svenska åsiktsklimatet är inte bara sjukt, det är sinnesrubbat.

Enligt Clas Svahn ligger rasismen i Hellbergs brev i att Mehran kallades ”Mohammed” och att han sades komma från ”Mecka”. Hur kan det vara rasistiskt att kalla någon Mohammed och hur kan det vara rasistiskt att felaktigt påstår att han kommer från Mecka? Varje dag får svenskar höra att de är ”svennar”. Hur många invandrare som har använt det ordet i nedvärderande syfte mot svenskar har fått sparken från sina jobb? Svaret är: Inte någon enda. De har istället upphöjts till kampanjarbetare för en god sak – att bekämpa svenskarna på deras eget territorium.

Nu visade det sig att Mehran var kurd. Om hans reaktion och ilska berodde på att han fick utstå att blir kallad för ett namn som är vanligt bland araber vet vi inte. Han kanske inte hade blivit sur om han kallats ”Kurdo från Mosul” i norra Irak. Vad denne Mehran fick i huvudet när han misstogs för en arab vet vi inte. Han tycks ju ha betraktat det som en allvarlig anklagelse. Claes Svahn borde istället för att hetsa mot Hellberg ha frågat Mehran om han har något emot araber eftersom han visade en så stark motvilja mot namnet Mohammed. Kanske fanns en dold fobi? Kanske rasism?

Claes Svahn jobbar på Dagens Nyheter och vad Dagens Nyheter vill vet många. Tidningen vill omvandla Sverige från ett etniskt homogent land till en mångkultur, vilket de redan har lyckats ganska bra med, och nästa steg blir att fortsätta kampanja för massinvandring så att svenskarna bli i minoritet i sitt eget land om 25-30 år. Hur osannolikt det än låter är Bonniers mål att ta död på det svenska Sverige. Till sin hjälp har tidningen George Soros och andra inflytelserika globalister som själva eller via sina tankesmedjor även samarbetar med svenska politiker för att skynda på mångkulturens etablering genom massinvandring. Därför anställer tidningen enbart människor som direkt eller indirekt stöder Bonniers målsättning om mera mångkultur. Det är därför som Claes Svahn jobbar där.

Ett ironisk mail gjorde att Hans-Erik Hellborg tvingades bort från jobbet. Om han återkommer vet ingen just idag. Däremot vet vi att just idag och alla andra dagar så ägnar sig många lärare åt att smutskasta ett legitimt politisk parti som finns i riksdagen. Sverigedemokraterna får ständigt in rapporter från skolor där lärare bedriver aktiv propaganda mot partiet och för att stävja det skrev SDU för ett par år sedan en artikel på Newsmill. Det hjälpte inte.

Ett färskt exempel på hur hat mot Sverigevänner tolereras, eller kanske rentav uppmuntras, kommer från Falun. Där finns en invandrare vid namn Daniel Riazat (V) som gjorde entré i vårt land genom att tränga sig in här illegalt. År 2009 blev han svensk medborgare och sedan 2010 har han ägnat en stor del av sin tid åt att bekämpa SD. När SDU besökte en skola i Dalarna 2010 stod Riazat tillsammans med några vänner från AFA beredda att angripa SDU, men några lärare såg vad som var på väg att hända och eskorterade SDU till en säkrare plats.

daniel-riazat

Avpixlat skriver om fler incidenter med vänsterpartisten Riazat:

Vid ett torgmöte som SD anordnade i Falun i slutet av augusti 2010 dök Riazat åter igen upp med likasinnade. Då mötet var slut och allt skulle plockas ihop gick Riazat fram till Kent Ekeroth, som tillsammans med Björn Söder var på besök denna dag. Kompisgänget slöt snabbt upp kring Ekeroth som blev omringad varpå stämningen blev aggressiv. Polis på plats betraktade det hela passivt.

I Borlänge var det dags igen. Ung vänster, med Riazat i spetsen, var på plats vid ytterligare ett torgmöte. Man fotade friskt, det räckte dock inte med Sverigedemokraterna själva utan även deras barn och till och med barnbarn skulle komma med på bild. Direkta eller indirekta hot utdelades också. Riazat skulle “personligen se till att ni [SD] inte kommer in i riksdagen eller kommunen, inga rasister ska komma in”. Situationen blev till slut ohållbar, som den så ofta blir när vänstern behagar visa upp sitt demokratiförakt. Polis tillkallades och såg till att Sverigedemokraterna säkert kunde ta sig därifrån. Vid åsynen av polisen försvann Riazat och övriga snabbt från platsen.

Även i tidningarnas kommentarsfält kan man ibland hitta honom. I till exempel Dalarnas Tidningar skrev han att han skulle få bort SD och att “knivarna ska vässas”. Riazat ska även ha synts vid ett bokbord SD höll i Västerås dit Revolutionära fronten hade tagit sig för att störa ordningen.

Riazat har nyligen besökt ett antal skolor och mellanstadieklasser där han mer eller mindre systematiskt har försökt smutskasta SD. En rapport säger att han har sagt åt barn att passa sig för SD för att det är ett farligt parti. När Dalarnas Tidningar (DT) frågar honom om just det så förnekar han det men svarar: ”Så har jag inte sagt. Jag har sagt att man ska passa sig för rasistiska åsikter och att Sverigedemokraterna inte är överens med de andra partierna om värdegrundsfrågorna.” När han talar om SD så uppmanar han barnen att säga till sina föräldrar att de inte ska rösta på SD.  En förälder säger till DT:

”Det märktes att mitt barn var taget av vad som hade hänt. Normalt brukar jag få höra vad de har lekt och gjort för nåt i skolan, säger föräldern och utvecklar:

– Nu var det i stället “i dag kom Daniel Riazat från skolnämnden och han berättade att vi ska tala om för alla föräldrar att vi inte ska rösta på Sverigedemokraterna”.

– Mitt barn berättade att Daniel Riazat dragit paralleller med Breivik – att han var som Sverigedemokraterna. Han (Daniel Riazat) ritade upp partierna på tavlan och ringade in Sverigedemokraterna och sa “ni ska passa er för dem – det är ett farligt parti”.

Det finns skäl att undra varför Daniel Riazat har kommer till Sverige. Om man inte visste hur lättvindigt medborgarskap delas ut som så skulle man undra har han kunde ha fått det. En person som han borde aldrig någonsin kunna få tillträde till vårt land. Observera att Sverige är svenskarna land!

Här har vi en uppgift för Clas Svahn. Medan högskolan i Falun stänger av en lektor av löjliga skäl, så får en vänsterpartist åka runt i skolorna och varna för SD. Är det ett sådant samhälle som DN vill ha. Ja, vi fruktar dessvärre att så är fallet. Vi får i alla fall hoppas att Riazat en dag blir av med sitt svenska medborgarskap och återförenas med den kultur som han hör hemma i. Här hör han inte hemma.

Annonser

Taggat:, , ,

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: