Katarina Mazettis manliga motsvarighet heter Po Tidholm

Den totalt obildade kulturmarxisten Katarina Mazetti som skrev en undermålig och hatisk krönika i ICA-Kuriren tycks ha fått en manlig motsvarighet. Han heter Po Tidholm.

I senaste numret av Antik & Auktion (mars 2013) har man låtit den kulturmarxistiska retoriken flöda fritt. En person som heter PO Tidholm har trasslat in sig i massa underliga politiska resonemang som inte borde ha ett dyft med tidningen att göra.

Först ska det sägas att denne Tidholm kallar sig journalist och kulturkritiker. Han är inget av det. I december gick han ut i en personlig propagandakampanj mot Sverigedemokraterna. Han fick medverka i God Morgon Världen i P3 i december 2012 och förklara hur man ska motarbeta Sverigedemokraterna utan att någon fick kommentera hans dumheter. Precis som i Nordkorea och andra diktaturer har den statliga radion i Sverige som enda uppgift att sprida statlig politisk propaganda som riktar sig mot den politiska oppositionen. Just den här dagen tog de den förvirrade Po Tidholm till hjälp.

po_tidholm
Tidholm uttalar sig:

”De enda som går fria är väljarna. Det känns lite fegt. Ändå är det ju de som har ställt till det  på det här viset. Förekomsten av ett främlingsfientligt parti blev ju inte ett demokratiskt problem på allvar förrän medborgarna bestämde sig för att rösta in dem i församlingarna.”

Tidholm visar omedelbart att han inte kan tänka överhuvudtaget. ”Främlingsfientlig” är ett ord som bara okunniga vänsterextrema norrlänningar använder. Man är inte fientlig till ”främlingar” bara för att man vill ha en reglerad invandring. I så fall är ju alla som inte vill ha en helt fri invandring främlingsfientliga.

“Statistiken gör gällande att SD-väljarna oftast är lågutbildade arbetslösa män, bosatta på landsbygden. Vilket i sin tur gör dem lite jobbiga att klaga på, eftersom de flesta mediamänniskor, varav nära nog hundra procent är vita, urbana medelklassmänniskor, trots allt har lite ångest inför sin maktposition, boendeort och socioekonomiska status. Klassklyftan är helt enkelt lite för vid.”

Nu försöker Tidholm bara framställa sig som lite bättre än de ”outbildade” människor som han i sin egen främlingsfientlighet aldrig skulle vilja träffa och ännu mindre ta en debatt med. Han tror att han har en ”maktposition” bara för att han frotterar sig med den politiska korrekta klassen som förtrycker och förtalar vanliga människor med invandringskritiska åsikter. Det enda han gör är att han visar upp sin totala okunnighet och sin kulturmarxistiska retorik. Att rösta på SD är ingen klassfråga, det är en angelägenhet för alla ansvarsfulla svenskar.

“En lärdom som gick att dra efter Ny Demokratis framgångar var ju att det fanns en ansenlig mängd svenskar som av olika anledningar vill vara de där som pruttar högljutt under middagen, förstör stämningen med smaklösa vitsar och utnyttjar sin rösträtt till att djävlas med det så kallade etablissemanget. Ska dessa personers åsikter plötsligt respekteras bara för att de råkar vara företrädda i parlamentet?”

Po Tidholm vill vara lite som Robert Aschberg, men han når inte upp till den nivån. Aschberg införde slask-TV i Sverige med sina pruttprogram och Tidholm tycks ha dem i gott minne. Tidholm har ju inget vettigt att säga och befinner därför på en mycket låg retorisk nivå. Han försöker säga något, men vet inte hur han ska framföra sin motvilja mot SD eftersom han egentligen är så gravt okunnig.

Tidholm frågar: ”Ska dessa personers åsikter plötsligt respekteras bara för att de råkar vara företrädda i parlamentet?”

Svaret är att Tidholm inte respekterar andras åsikter. Bara att ställa en sådan fråga visar att vi har att göra med en person som visar förakt för andra människors åsikter. Möjligen förakt för de svaga som han betraktar SD:s väljare. Då står han själv närmare fascismen sådan den framstår i många kulturmarxisters ögon.

Ju närmare man studerar vad denne Tidholm säger ju tydligare framgår det att han är en person som föraktar en stor del av väljarkåren och det placerar honom ännu närmare den fascismen. Att Sveriges radio bjuder in personer av det här slaget är inget att längre uppröras över. Sveriges Radio är maktens megafon, det är den totalitära statens radio.

Det man möjligen kan uppröras över är hur en person kan visa sådant öppet förakt mot vissa väljargrupper, men svaret ger han själv. Han föraktar dem.

Tidholm: “Så vart vill jag komma? De hårda orden borde i rimlighetens namn riktas även mot dem som har röstat fram de här jönsarna.”

Sverigedemokrater är ”jönsar”. Att möta SD med sakargument gick inte för Tidholm. Istället är det ”pruttar” och ”jönsar” som han betraktar sverigedemokraterna som. Kan nivån bli lägre av vad Tidholm presterar? Knappast!

Precis som nästan samtliga ”journalister” så har denne Tidholm valt att bo i ett område som är helsvenskt. Han visar öppet förakt för Sverigedemokraternas politik, men han vill inte bo i de mångkulturella områden som SD:s väljare ogillar. Han har dessutom köpt en Gård i Trönö i Hälsingland. Där sitter han på tryggt avstånd från mångkulturen och hatar SD, föraktar SD:s väljare och låtsas vara en kunnig kulturjournalist, trots att han är en okunnig nolla.

Skrivit undermåliga artiklar i DN kultur

Tidholm har skrivit artiklar i DN Kultur och som många vet tar DN Kultur in vilket skräp som helst bara det är politiskt korrekt. Reaktionerna mot Tidholm har varit starka, men kritiken kommer inte från hans likasinnade kulturmarxister utan från folket.

Så här skrev ”Stefan 71” om Tidholm redan 2009:

Har den senaste tiden reagerat på Po Tidholms alltmer konstiga, småförvirrade och lätt föraktfulla artiklar i DN Kultur. Vem är egentligen denna tomte som fläckar spalterna? Idag tog han priset genom att insinuera att countrystjärnan Alan Jackson skulle vara en kulturfientlig homfobisk rasist! Att DN Kultur publicerar Tidholms lågkvalitativa texter är ett mysterium. Så vem är egentligen denna tomte? Har han haft en ovanligt kass barndom eller vad fattas honom?

Ja vem är han egentligen denne tomte?

En person var så upprörd över en artikel i DN den 16 augusti 2009 att han skrev ett brev till honom. Här är brevet i sin helhet:

Öppet brev till Po Tidholm

Det var med en alltmer ökande besvikelse och förvåning som jag läste Po Tidholms text i DN Kultur 2009-08-16. Jag har arbetat som journalist i mer än ett decennium på olika redaktioner och det är som yrkesman jag reagerar på din text.

Den är inte bara dålig, den är bedrägligt författad.

Ja, jag är ett stort fan av Alan Jackson och den kontinent som omfamnar landet U.S.A. både fascinerar och förbryllar mig. Och nej, det var inte fel av dig att filosofera kring den, ibland, oreflekterade vurm för allt amerikanskt som svenskar ibland kan ge uttryck för. Jag tänkte själv tanken ett par gånger i fredags.

Men det är när du subtilt glider över i att bunta ihop Alan Jackson och hans fans med George Bush och konservativa politiska värderingar som du går för långt. Alldeles för långt.

Du sammanfattar Alan Jacksons 20-åriga karriär som musiker och låtskrivare i två meningar. Du målar först upp en nedvärderande schablonbild av stockkonservativa vita män som bara äter kött och potatis. Sedan begår du ditt riktigt stora misstag. Du påstår att dessa män är kulturfientliga, rasistiska homofober. Du lyckas, i sämsta sluggerstil, till och med påstå att de är fientliga mot hållbar utveckling.

Där tappar du all trovärdighet. Där tappar DN Kultur all trovärdighet.

Du såg uppenbarligen inte det alla vi andra såg. Nämligen att videon till ”Good time” uppvisade människor med alla upptänkliga hudkulörer och etniskt relaterade kläder som dansade till Alan Jacksons musik.

Du politiserar Alan Jackson och hans texter, som du uppenbart verkar ha rudimentär kunskap om. Jackson själv sjunger ”I’m just a singer of simple songs, I’m not a real political man”. Till skillnad från andra artister, från olika musikstilar, så har Alan Jackson inte tagit parti för varken George Bush eller John McCain i senaste valkampanjen. Inte heller för Clinton eller Obama.

Det är en stereotyp av U.S.A. och amerikanska vita republikanska män du vill skapa. Men du glömmer att just det partiet nyligen valde Michael Steele som sin förste färgade partiordförande och att hans politiska motståndare Barack Obama vann valet i många av staterna i den amerikanska södern.

Du använder ord som sorgligt och skrämmande för att recensera konserten för läsarna av DN Kultur. Du är fri att tycka och skriva vad du vill.

Däremot är dina insinuationer och ditt vårdslösa hanterande av ditt journalistiska uppdrag det stora problemet. Främst för DN som publikation.

Och jag är personligen ett bevis för att den bild du försöker måla upp för DN-läsarna av Alan Jacksons konsert är både fördomsfull och missvisande.

Jo, jag är visserligen man, men jag är färgad precis som många andra som var på konserten. Vi härstammade från Afrika, Indien och ännu längre bort i Asien. Oss såg du inte.

Jag sympatiserar inte med den amerikanska konservativa högern, har flera öppet homosexuella vänner och jag äger ingen cowboyhatt. Dessutom arbetar jag numera på heltid med att förbättra miljön för kommande generationer.

Po Tidholm, jag brukar ofta läsa dina artiklar och det här är med råge den sämsta text du någonsin författat. Vi är många som hoppas, åtminstone för DN Kulturs skull, att detta var ett mycket beklagligt olycksfall i arbetet.

Stefan Andersson

Nu fanns det många andra som instämde i kritiken mot Tidholm, men den gick inte att kommentera på DN så det var på Flashback som kommentarerna kom.

tidholm_twitter

Tidholm och Antik & Auktion angriper Sverigedemokraterna

Nu är Po Tidholm tydligen krönikör på Antik & Auktion. Hur gick det till? När det gäller chefredaktören Carin Stentorp så är hon en av 300 journalister som skrivit på kravet ”Befria Dawit Isaak – svensk, europé, världsmedborgare.” Svenske Johan Gustafsson som sitter fängslad i Afrika struntar dessa kulturmarxister fullkomligt i, men att försöka framställa eritreanen Dawit Isaak som ”svensk” bara för att han var svensk medborgare ligger helt i linje med globalisternas intentioner om att avveckla nationalstaterna. Varför har Carin Stentorp inte skrivit på ett upprop om att få hem Johan Gustafsson?

En annan och viktig fråga är hur det kan komma sig att Antik & Auktion har anlitat Po Tidholm som krönikör. Så Carin, varför är kulturmarxisten Po Tidholm krönikör på din tidning? Är det för att han bevisligen är en novis när det gäller allt som har med antikviteter och kultur att göra? Eller är det för att han skrivit bottenlöst dåliga recensioner på DN? Eller är det för att han har medverkat i radio och kallat Sverigedemokraterna för ”pruttar” och ”jönsar”? Är det ”journalistisk” på hans låga nivå som ni föredrar?

I det senaste numret av A &A framgår det att ni har inlett en politisk kampanj riktad mot Sverigedemokraterna, som av opinionsundersökningar att döma är det tredje största partiet idag. Ni låter Po Tidholm skriva en i högsta grad förvirrad krönika. Om möjligt blir det ännu mer förvirrat än vad han presterat tidigare när många undrat vad han är för ”tomte”.

Hela krönikan tyder inte bara på allmän okunnighet av sällan skådat slag och ett fult retoriskt grepp att försöka koppla ihop nazistiska kulturpolitiska yttringar med Sverigedemokratisk politik.

Tidholm:

”Inga likheter i övrigt, men i Sverige har vi ett riksdagsparti som är besatt av ”det svenska”, som förtvivlat vill försöka få oss att förstå att vår kultur hotas av utarmning om invandringen och internationaliseringen tillåts pågå.

Ledande Sverigedemokrater har förvisso en sansad och hårt hållen retorik (när företrädarna inte blir fulla och beväpnar sig med järnrör) men bland både företrädare och anhängare runtom i landet sjuder det av missnöje över Disneys redigering av tomtefilmen på julafton, sekulära skolavslutningar i kyrkan och mer eller mindre fria fantasier om att midsommaren kommer att dras in och midsommarstången ersättas av en moské.

Vad vill tomten Tidholm egentligen säga förutom att visa sin djupa avsky för en miljon människor som kommer att rösta på SD i nästa val? Och varför sätter han det svenska inom citattecken. Tror han att det inte finns något svenskt? Är det för att visa att han föraktar det som är svenskt?

Avpixlat har publicerat en insändare reagerat på Tidholms artikel:

Tidholm avslutar sin drapa med att konstatera ”att det där partiet som vill göra om Sverige till en gillestuga i hårdlackad furu trots allt är ganska litet.” Just slutklämmen tror jag herr Tidholm kommer att få äta upp, då tendensen visar att just det lilla partiet, kan komma att överraska så stort att det finns risk att krönikören sätter kaffet i vrångstrupen under valnatten 2014!

Det som känns mest beklämmande i den här historien är att svartmålningen av ett demokratiskt invalt riksdagsparti får fortsätta att, likt en tsunamivåg, breda ut sig över allt i svensk media. Vågen av hat och generaliseringar vet inga gränser. Den bara rullar på. Man kunde ha trott att nöjestidningar som ICA-kuriren och Antik & Auktion skulle vara fredat område för spridande av den så politiskt korrekta propagandan, men icke!

Allt mer förtvivlat försöker journalister och ”etablissemang” att täppa igen de små hål i den vakuumlika hjärntvätt som svensken utsatts för så länge. Då kan även otänkbara propagandakanaler som en månadsjournal om antikviteter fungera… Man baxnar.

Antik & Auktion har ytterst medvetet valt en provokativ politisk linje och det är bara att hoppas att invandringskritiska prenumeranter väljer att avsluta sin prenumeration på tidningen.

antik_auktion

Tyck till om Tidholms krönika på adressen antikdebatt@aller.se

Chefredaktören: carin.stentorp@aller.se

Källor:

http://avpixlat.info/2013/02/26/antik-auktion-en-facktidsskrift-for-alla/

http://snaphanen.dk/2012/11/26/nar-byggs-gaskamrarna/

Taggat:, , ,

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: