Det djupa förfallet i svenska kyrkan tvingar präst att lämna SD

En alldeles otroligt god människa har tvingats lämna Sverigedemokraterna. Helena Edlund, som är präst i Tygelsjö-Västra Klagtorps församling kunde inte längre vara kvar i Sverigedemokraterna. Hon representerade partiet som ersättare i sociala resursnämnden under en kort tid, men kände sig tvingad att lämna partiet efter tryck från Svenska Kyrkan.

Helena Edlund har flera gånger kritiserat kyrkan för att ha övergivit den kristna teologin och ägnat sig åt att ge stöd åt politiska korrekta samhällsfrågor. Likaså har hon reagerat på hur kyrkan anpassar sig till mångkulturell eller muslimsk retorik och inte vågar försvara kristen identitet.

Hon hade knappt hunnit yttra en åsikt förrän hon blev angripen av låtsasprästen Helle Klein på Seglora Smedja, som är ett centrum för hat mot invandringskritiker.

helena_edlund

Ingen normal människa kan ta Helle Klein på allvar. Skribenten Julia Caesar sågade Helle Klein med följande ord:

Helle Klein har profilerat sig som en Hatets prästinna. Tillsammans med prästkollegan Eva Lindqvist Hotz startade hon nätsajten Seglora smedja som uppges vara ”mötesplatsen för andlighet, kultur och samhälle” men i själva verket är en mötesplats för hat, mobbing, islampropaganda och totalitär mångkulturalism. Här är Guds kärlek mycket långt borta. Seglora smedja har alltsedan starten har drivit en extremt islamflirtande linje och konsekvent slagit ner på alla försök att nyansera debatten om islam som “antimuslimska” eller “muslimfientliga”. En av Helle Kleins tidiga insatser var att bereda utrymme på Seglora smedja åt terroristen Munir Awads svärmor Helena Benaouda att skriva om hur fantastisk den muslimske mannen är. Jag antar att hon inkluderar sin svärson i “de fantastiska muslimska männen”. Domen mot Munir Awad på tolv års fängelse för ett planerat terrordåd mot Jyllands-Postens redaktion i Köpenhamn fastställdes nyligen av hovrätten.

Som en orm hugger hon efter sitt byte

Ett färskt exempel på den kognitiva dissonans som präglar Dagens Seglora är en ledare av Eva Lindqvist Hotz, där hon i ena andetaget skriver att “strukturomvandlingar och ärkebiskopsval endast är en infrastruktur för att uttrycka kärlek i världen” och i nästa fastslår att kyrkan “har ett särskilt ansvar att bilda motkraft mot Sverigedemokraterna”.

Helle Klein har fått rasism på hjärnan och ser främlingsfientlighet i varenda buske. I tur och ordning har hon mycket aggressivt gett sig på prästkolleger som misshagar henne, bland annat för att de markerar den kristna kyrkans självständighet gentemot islam. Som en orm hugger hon efter sitt byte.

(Hela artikeln kan läsas här.)

Sedan Edlund började framföra kritik mot invandringspolitiken har hon liksom många andra i liknande situation blivit kallad främlingsfientlig, rasist, högerextremist, islamofob och mörkermänniska. Ytterst få i vårt samhälle har vågat visa öppet stöd för hennes rätt att få ha vilken åsikt hon vill. Det finns en allmän feghet som är utbredd och som innebär att folk inte ens vågar försvara yttrandefrihet åt den som har politiskt inkorrekta åsikter, ännu mindre hålla med om åsikterna.

Vi har fått ett samhälle där det är förenat med stora risker att framföra sina politiska åsikter öppet om dessa åsikter innefattar kritik av invandringen eller kritik av islam. Svenska folket ger i praktiken efter för den eller de som förtrycker dem och det riskerar bara att leda till ökat förtryck framöver.

De ondskefulla människorna bakom Seglora Smedja, Mattias Irving, Helle Klein och Ewa Hotz har mer eller mindre tvingat Edlund att ta avstånd från Sverigedemokraterna. På sin blogg skriver Edlund:

”Det går dock inte över och nu gör jag något som liknar det krav Mattias Irving och Seglora smedja länge ställt via mail: ta avstånd från Sverigedemokraterna. Nu får ni som ni vill. Men bara nästan. Jag tar inte avstånd från något demokratiskt invalt riksdagsparti.”

Stigmatiseringen av politiskt oliktänkande liknar mer en inkvisition. Varför ställer inte folk mangrant upp för att försvara Helena Edlunds rätt att tycka vad hon vill? Finns det inga präster i Sverige som vågar öppna munnen och säga att det stöder hennes rätt att tycka vad hon vill?

Hur långt har förfallet gått i Sverige och i Svenska kyrkan egentligen? Svaret är att det har gått på tok för långt och att allt tyvärr tyder på att förfallet fortsätter med full fart. Det kommer att fortsätta så länge inte folk med kraft bemöter de ondskefulla människor som försöker stigmatisera invandringskritiker. Vi behöver många tusen fler skribenter, många hundra fler bloggar och tidningar och vi behöver kraft bakom våra ord när vi talar till de ondskefulla. Vi måste sätta dem på plats varje gång de yttrar ondskefulla ord!

Annonser

Taggat:,

One thought on “Det djupa förfallet i svenska kyrkan tvingar präst att lämna SD

  1. Swedesunited februari 26, 2013 kl. 08:25 Reply

    Jag är inte troende, men jag är fortfarande medlem i svenska kyrkan. MEN, detta var allt jag behövde för att besluta att nu ska jag gå ur densamma. Jag accepterar inte att via skattsedeln betala till en organisation som dömer sina medlemmar och medarbetare utifrån deras politiska tillhörighet, och då jag sympatiserar med SD så ska jag skriva till svenska kyrkan och tacka så mycket för deras hjälp med mitt beslut.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: