Så visar Dagens Nyheter sitt rätta ansikte igen

Bonnierkoncernens flaggskepp Dagens Nyheter har många gånger visat var de står när det gäller invandringspolitiska frågor. DN liksom hela Bonnierkoncernen har den inställningen att invandringen till Sverige ska vara stor och helst näst intill fri.

I en ledare den 23 februari som inte är undertecknad kommenterar tidningen polisens kampanj för att komma åt illegala invandrare. DN gillar inte att polisen försöker upprätthålla lagen och avvisa människor som inte har rätt att vistas i Sverige. Såväl Sveriges Television som de flesta större tidningar kallar människor som vistas i Sverige för ”papperslösa”. Det är en term som ger en felaktig bild av vad slags människor polisen letar efter. De letar efter människor som befinner sig i Sverige illegalt och om inte polisen försöker att upprätthålla lagarna så kommer ingen annan att göra det.

Redan har lagarna urholkats när polisen inte tillåts ingripa och med kraft och allvar lösa många av de grova brott som sker i samhället. Polisens ovilja att ens lämna ut signalement på brottslingar är så vanligt förekommande att fler brottslingar än någonsin går lösa i samhället. Detta faktum har Sveriges Television vänt upp och ned på och påstår nu att brottsligheten har minskat – eftersom det sitter färre människor än tidigare på våra fängelser. Men det är en medveten propagandalögn som syftar till att dölja den omfattande invandrade brottsligheten och bristen på vilja eller förmåga att klara upp brott.

illegal_invandrare

Att uppehålla sig i Sverige illegalt är också ett brott även om statlig TV och pk-pressen försöker att påskina något annat. Kampen mot de poliser som vill upprätthålla lagen sker på två fronter. Det är media och det är liberala politiker som vill hindra poliser från att göra sitt jobb. Häromdagen gick Erik Ullenhag ut och kritiserade polisen för att de gjorde stickprovskontroller på ”färgade”. Att det är större chans att gripa illegala invandare om de kontrollerar icke-vita än om de kontrollerar människor med genomsnittligt svenskt utseende borde vara självklart för varje tänkande människa. Ullenhag och en rad andra politiker som vill att invandringen ska vara fri har ännu inte lyckats avskaffa de lagar som reglerar invandringen, men deras mål är att öka den kraftigt och som ett resultat av det slog invandringen nytt rekord förra året.

Än så länge finns det enstaka politiker och enstaka polischefer som tycker att lagarna ska upprätthållas, även om samma personer ibland tycker att invandringen ska vara näst intill fri. Därför initierades en kampanj som syftar till att öka antalet utvisningar av illegala jämfört med förra året. Kampanjen kan också vara initierad för att möta den invandringskritiska opinionens krav på krafttag mot illegal invandring.

Det kan mycket väl finnas långt över 50 000 illegala invandrare i Sverige. Ingen vet säkert men Socialstyrelsen anger siffran till mellan 10 000 och 50 000. Den som känner svenska myndigheter vet att de tillämpar glädjesiffror när det gäller allt som har med mångkultur och invandring att göra. Därför är siffran 50 000 illegala invandrare i Sverige mer sannolik än att det skulle vara färre.

DN vill inte att polisen ska jaga illegala invandrare utan menar att de istället kan gripas om de mera slumpvis upptäcks i samband med att brott uppklaras. DN verkar inte ha tänkt på att gripande av illegala invandrare istället kan förhindra brott. En enda gripen illegal invandrare kan kanske förhindra ett rån, en stöld, en misshandel, en våldtäkt eller ett mord. I så fall har polisen lyckats förhindra brott och det är bra.

Nu har hela systemet med invandring och bristfälliga kontroller vid våra gränser havererat, så polisen skulle behöva mer resurser till både att lösa grov brottslighet och jaga fler illegala invandrare. Det är det minsta som borde göras för att skapa ett tryggare samhälle.

Relaterat: Läs om Peter Wolodarski här.

Taggat:,

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: