Varför är Åsa Linderborg så tyst nu?

Det är många som undrar varför den hycklande Åsa Linderborg är så tyst nu. Hon har ägnat månader åt att sprida påståenden om att det så kallade näthatet kommer från Sverigedemokraterna och Avpixlat. Hon har medverkat i kampanjer om näthat och suttit i TV och beklagat sig över alla hemska brev som hon och andra kvinnor har fått. Aftonbladet har med hjälp av Jan Guillou och andra låtit påskina att hatkampanjerna mot kvinnor på nätet har orkestrerats av Sverigedemokraterna. Robert Aschberg har utlyst 10 000 kr till den som kan avslöja en ”näthatare”. Sveriges Television och Sveriges Radio har uppbådat all sin kraft och lagt ned både pengar och tid på att få folk att tro att näthatet kommer från Avpixlat.

asa_linderborg_ab2

Men allt det är propagandalögner av samma sort som vilken diktatur som helst ägnar sig åt för att framställa den politiska oppositionen i dålig dager.

Åsa Linderborg, du är en tragisk människa. Du är ohederlig och hycklande och det kommer nu att bevisas.

För över en vecka sedan publicerade många alternativa medier något som både din tidning och Sveriges Television har känt till. Nämligen vem som har stått bakom större delen av det så kallade näthatet. När Uppdrag Granskning som gjorde en stor affär av hur kvinnor utsatts för hat fanns inte minsta ansats för att berätta sanningen. Din tidning gjorde inte heller något för att berätta sanningen.

Nu skulle ni kunna skylla på att ni ”inte visste något”. Men det har gått över en vecka sedan sanningen kom fram. Det värste näthataren i Sverige är nämligen avslöjad och har hängts ut på ett stort antal alternativa medier. Det vet Uppdrag Granskning. Det vet du och din tidning. På varenda tidningsredaktion känner man till vem som är Sveriges värsta näthatare genom tiderna.

När den värsta näthataren genom tiderna nu har avslöjats så borde det ligga i ditt och Aftonbladets intresse att följa upp ämnet eftersom det har varit så betydelsefullt för er att få rikta blickarna mot de riktiga näthatarna. Men i över en vecka har du och dina likasinnade varit helt tysta. Varför då?

Svaret är att ni har varit tysta för att den värste näthataren i Sveriges historia har en bakgrund som inte stämde med vad ni i er inbillade verklighet hade förväntat er. Din och dina kollegors tystnad avslöjar er inte bara som hycklare utan som riktiga skitstövlar. Ni har inget intresse av att komma åt något ”näthat”, ni vill bara visa hur mycket ni hatar Sverigedemokrater och alternativa medier.

Du är dessutom själv en näthatare som öppet kallar sverigedemokrater för ”kräk”. Att du kallar dig journalist är beklämmande. Du är ingen journalist. Du är inte heller en ärlig och god människa. Du är en falsk och obehaglig figur som gjort dig förtjänt av priset som ”Årets skitjournalist 2012”.

Eftersom du inte vill berätta för dina läsare om Sveriges värsta näthatare så ska vi låta de alternativa medierna berätta om honom. Men först ska vi titta på hur det gick till när han greps.

I oktober 2012 kunde en person gripas efter att ha skickat hundratals hotbrev till människor i hela landet. Polisen kunde gripa honom efter långt tids arbete och spaning, men det var tack vare DNA-spår som man kunde knyta mannen till hotbreven.

Mannen har skrivit mängder av hatfyllda brev till kvinnor över hela landet. En som drabbades var Virge Tikas. Hon hade blivit antastad av en taxichaufför och startade 2011 en facebooksida för att varna andra för taxichauffören. Ett par månader senare fick hon ett brev till sitt arbete som innehöll meningar som tydde på att avsändaren måste vara en sjuk människa. I brevet stod det bl.a. att ”ett sexuellt samlag ska vi två ha utan kondom bara så du vet!” och ”gör du inte som det är tänkt, blir det garanterat kroppsstyckning och brösten kommer stekas i smör”. Liknande brev hade skickats till många andra kvinnor, även till kvinnor i Sverigedemokraterna.

Även den kända entreprenören Isabella Löwengrip, mer känd som Blondinbella, har fått brev från mannen. Han började intressera sig för henne redan 2009 och har på olika sociala medier ägnat henne en del uppmärksamhet. Isabella intervjuades i Göteborgs-Posten och klargjorde att ingenting har fått henne att må så dåligt som hotbrevet från den här ”näthataren”. Han skrev att han skulle stycka Blondinbella och äta upp hennes kroppsdelar. Efter att hon fick brevet påverkade det hela hennes liv så mycket att hon tvingades flytta. Hon vågade inte bo kvar i lägenheten och fick sömnsvårigheter. Dessutom tvingades hon gå i terapi och har fortsatt med det för att få stöd i sin vardag.

brev_till_blondinbella

Den kända bloggerskan Tyra Sjöstedt fick också brev från mannen. Så här skrev han:

”Ett sexuellt samlag är på sin plats mellan oss två utan kondom bara så du vet ! Dina vackra bröst till meloner ska bli så skönt att få suga på samt slickningen av din håriga och fina slida. Gör du inte som jag säger blir det garanterad kroppsstyckning och då kommer jag steka brösten dina i smör å vad gott i sådana fall. Står helt och hållet bakom detta brev och är inte ett dugg rädd för rättsväsendet. Har nämligen talets gåva långt ut i fingerspetsarna”

Brevet som hon fick var undertecknat med ”Jonas Ransgård” kommunalråd för Moderaterna i Göteborg. Men den riktige Ransgård hade inte skrivit breven. Exakt hur många brev mannen har skickat ut har inte fastställts men det handlar om hundratals.

Ungefär samtidigt som han skrev brev till bloggerskorna så skrev han detta på facebook:

steka_i_smor_ma

När Uppdrag Granskning gjorde sitt program om näthat, som sändes den 6 februari i år, så läste TV4-medarbetaren Jenny Alversjö upp delar av samma brev. Hon hade nämligen också fått brevet. Redan i samband med planeringen av programmet borde producenterna rimligen ha känt till vem som hade skrivit det. Mannen hade ju gripits och dessutom erkänt. Men mediadrevet som pågick i veckor riktade sig mot Sverigedemokraterna och Avpixlat.

Mannen som skrivit alla dessa sjuka brev heter enligt samstämmiga uppgifter från alternativa medier Marcus Arnesson. Han är socialdemokrat och på sin facebook-sida är han med i grupperna ”Sverigedemokraterna i riksdagen – Nej tack!”, ”Inga rasister i våra parlament!” och ”Rör inte min kompis”.

grupper
Några av grupperna som Marcus Arnesson är med i

Han har en blogg, han är aktiv på twitter och han har en facebooksida. På twitter följer han många av sina socialdemokratiska kollegor, men han har också intresse för omskrivna kvinnor såväl inom som utanför politiken. Flera av dem som han följer har fått hans sjuka brev och man kan gissa att flera andra kvinnor som han följer har fått brev utan att det har offentliggjorts. Vad som har sitt intresse är att flera av de kvinnor som framträdde i Uppdrag Granskning följs av mannen på twitter än idag. Hans intresse för att skriva sjuka brev tycks ha börjat 2009.

isabella_lowengrip

karin_pettersson_aftonbladet

jonas

margret

anna_hedenmo_svt

jenny_alversjo

hanna_wigh

Några av kvinnorna som Marcus Arnesson följer på twitter än idag

Redaktionen på Uppdrag Granskning kan inte ha varit ovetande om den här mannens identitet. Dessutom har de med största sannolikhet känt till hans politiska uppdrag, först i moderaterna och sedan som kampanjarbetare för socialdemokraterna. Inte heller redaktionen på Aftonbladet kan ha varit ovetande om mannens identitet. Frågan är om hur mycket Åsa Linderborg visste om detta. Det vore mycket obehagligt om Linderborg, när hon medverkade i kampanjen mot ”näthatet”, kände till vem som låg bakom hotbreven som de medverkande kvinnor läste upp. Den här händelsen visar att förtroendet för journalister inte bara är lågt, de borde vara ännu lägre, det borde vara obefintligt. Så berätta nu vad du visste Åsa! Är det så att du kände till näthatarens identitet men var så ohederlig att du trots det antydde att både Avpixlat och sverigdemokraterna var de värsta näthatarna? Eller vill du inte ens svara på frågan? Är den för känslig?

Det finns ett parallellfall som är intressant att berätta om. År 2008 skrev en person rasistiska och sexistiska mail till en kvinnlig vänsterpartist i Gävle. Av breven att döma var det en sverigedemokrat som hade skrivit dem, men efter en kort tid visade det sig att det var en vänsterpartist som hade trakasserat en kvinnlig partikollega. Vänsterpartisten som hade skrivit breven var muslim från Marocko och hade politiska uppdrag som ersättare för Vänsterpartiet i Gävles barn- och ungdomsnämnd. Det blev inga drev i Aftonbladet efter den händelsen.

Mannen som har ”näthatat” kvinnor sedan 2009 och som har erkänt brottet är Marcus Arnesson. Han är född i Lissabon och adopterades till Sverige som treåring. Marcus adoptivmamma Pia Arnesson-Kallin skrev 1987 ett examensarbete om adoptioner och då hade Marcus redan adopterats till Sverige. Vad som fick henne att adoptera är oklart, men det är inte sällan som liberaler och kulturmarxister väljer att adoptera barn från avlägsna kulturer. (Se mer om adoptioner här!)

adoptioner

När Aftonbladet bedrev sina hatkampanjer mot SD och mot ”näthatet” så fick jan Guillou sitta med i live-sändning från Aftonbladet och smutskasta SD. Hans uppfattning om näthatet var att det var en produkt av ”sexuellt frustrerade Sverigedemokrater”.

Guillou sade i direktsändning: ”Jag påstår inte att alla sverigedemokrater är sexuellt frustrerade näthatare. Det tror jag absolut inte. Däremot tror jag att alla sådana näthatare är sverigedemokrater…. De sexuellt frustrerade näthatare som ger sig på kvinnliga journalister – de är Sverigedemokrater.”

Det här är inte journalistik – det är förföljelse av ett legitimt politiskt parti.

För att visa dig Åsa att de alternativa medierna är bättre än din tidning ska du här få läsa vad några tongivande bloggar skriver om fallet.

Exponerat.info skriver:

Den socialdemokratiska val- och kampanjarbetaren greps i Göteborg. Han är misstänkt för att ha skickat hundratals hotbrev över hela landet med både döds- och våldtäktshot till både kända och okända personer. Bland annat skulle han steka brösten i smör på kvinnorna.

Hotbreven från Göteborg har skickats i stor omfattning till människor i hela landet. DNA-spår i brev och spaning ledde fram till gripandet. Manen som dödshotat flera kända bloggerskor, bland annat Isabella ”Blondinbella” Löwengrip och Tyra Sjöstedt, har erkänt brottet och ångrar sig så mycket nu. Han ”mådde dåligt” under en tid, därav anledningen till utskicket, säger han. Mannen är en socialdemokratisk, ideell valarbetare som försökt smutskasta Göteborgs kommunalråd Jonas Ransgård, enär sossen har avsänt breven i kommunalrådets namn.

– Det har varit obehagligt för mig och de kvinnor som utsatts för det här. Det är tydligt att motivet varit politiskt. Man har velat skada Alliansen och vårt arbete. De brott han är delgiven för, olaga hot, har han erkänt. Men det finns ett antal brottspunkter som jag inte vill gå in på eftersom utredningen fortsätter, sa Jonas Ransgård i höstas.

Arnesson skrev bland annat:

”Gör du inte som jag säger blir det garanterad kroppstyckning och då kommer jag att steka brösten dina i smör å vad gott i sådana fall”.

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip är van vid hot. Men inget hotbrev har påverkat henne så mycket som det hon fick i Jonas Ransgårds (M) namn, som alltså var skrivet av Marcus Arnesson.

– Det var ren kannibalism. Han skulle stycka mina kroppsdelar och äta dem. Det krävs en riktigt sjuk människa för att skriva så. Jag flyttade från min lägenhet, kunde inte sova och började i terapi, säger Blondinbella.

En uppgift gör gällande att det ska röra sig om flera hundra brev med varierande hot och innehåll. Arnesson var aktiv som val- och kampanjarbetare för Socialdemokraterna i Göteborg och syns ofta i sociala medier. Marcus Arnesson var tidigare Moderat, före förra valet 2010, men när han flyttade till Göteborg bytte han parti till Socialdemokraterna. Inte ens hans egna partikamrater undgick att få meddelanden från ‘Jack och Frida.’ När Johan Büser, ordförande i SSU Göteborg, tog ställning för att krogarna ska ha öppet till fem i Göteborg uppmanades han att hålla ‘låg profil.’ Mannen är både misstänkt för breven till kvinnorna och ‘Jack och Frida’-breven.

Den socialdemokratiska val- och kampanjarbetaren sa i höstas att han aldrig haft ett politiskt uppdrag för partiet, men att han tagit time out från sitt ideella engagemang. Marcus Facebook kan ses HÄR. En längre näsa än detta åt Jan ”Landsförräddaren” Guillou och de hotade feministerna i Uppdrag Granskning är nog svårt att få. Unga arga vita sexuellt frustrerade Sverigedemokrater hette det, enligt Jan Guillou i Aftonbladets live-chat. Större pajas är svårt att finna.

Så hur ska Jan G, kvinnorna på Aftonbladet, Lisa Magnusson och övriga vänstervridna feminister som blivit utsatta av denna svarta sosse nu tackla det hela? Hotbreven har alltså kommit från en som står på samma sida, politiskt sett, och inte från ”arga unga vita sexuellt frustrerade män som är Sverigedemokrater”. Uppdrag Granskning läste bland annat upp ett hatmejl från Arnesson. Lisa Magnusson läste upp ”sitt” hatmail som inte ens var hennes, har det kommit fram. Hela den historien hon läste upp baserar sig på våldtäktsmordet av Elin Krantz. Lögnerskor och lögnare! No more comments.

Petterssons blogg skriver:

I media har man de senaste veckorna odlat myten om ”näthataren” som en ung arg vit högerextremist och Sverigedemokrat.

Nu har det visat sig att en av de mest aktiva är socialdemokrat och svart, dessutom avslöjades han redan i oktober och det är troligt att media känt till detta men lagt på locket som vanligt eftersom verkligheten inte stämmer med den bild de vill förmedla.

Om denne svarte socialdemokrats näthat är det tyst i media, mycket tyst men har inte PK lärt sig att sanningen ändå kommer fram genom alternativmedia som Petterssons blogg och andra. Hur ska PK-etablissemanget kunna köra på om ”unga, arga, vita rasistiska högerextremister” när ett svart ansikte dyker upp i debatten.

Från GP: Hundratals hotbrev över hela landet

Hotbreven från Göteborg har skickats i stor omfattning till människor i hela landet. DNA-spår i brev och spaning ledde fram till gripandet.

– Det är ett idogt polisarbete som ligger bakom att vi kom fram till den här personen, säger Anders Sandholm, kommissarie vid grova brottsroteln i Göteborg.

Det var i förra veckan som den socialdemokratiska val- och kampanjarbetaren greps i Göteborg. Han är misstänkt för att ha skickat ett stort antal hotbrev till både kända och okända personer. Flera brev handlar om rena döds- och våldtäktshot. Han har också utgett sig för att vara det moderata kommunalrådet Jonas Ransgård som skickat breven, vilket gör brottet extra allvarligt.

När GP talade med honom i går sade han att han har erkänt allt för polisen. Något som även Sandholm bekräftar.

Näthataren är socialdemokraten Marcus Arnesson, från Göteborg.

 • Blondin-Bella berättar HÄR om den socialdemokratiske näthataren, han ville stycka henne och steka hennes bröst i smör.
 • HÄR skriver Smålandposten om när grabben fyllde 25 år.
 • HÄR twittrar Macke som han kallas.
 • Mackans blogg HÄR.
 • Facebookssidan finns HÄR.
 • DN skrev så HÄR i oktober.
 • I Nyheter24 skrev de så HÄR när han erkänt.

Bekymmersamt är att Uppdrag Granskning läste upp hatmejl från denne man i sitt program, och det skulle förvåna mig väldigt mycket om inte Josefsson & Co visste vem han var. Ett program som UC tar månader att göra och att de inte stött på Marcus Arnesson under sina efterforskning är inte troligt. Ändå valde de tystnaden.

…men ska inte vara skadeglad men Pettersson tycker detta är ett tillfälle att småle lite. Samtidigt är det tragiskt att veta vad som hänt om detta rört sig om en Sverigedemokrat. Helsidor i Expressen, Aftonbladet och de andra samtidigt som chefredaktörerna bedyrat att de behandlar alla människor lika.

Avpixlat skriver:

En av de värsta näthatarna, vars hat och hot mot bland annat Blondinbella och flera andra kvinnor lästes upp i Uppdrag Granskning nyligen, greps av polisen redan i oktober förra året, och till skillnad från vad Åsa Linderborg och Jan Guillou har skrikit sig hesa om angående hudfärg och politisk hemvist för alla näthatare i veckor nu så visar det sig snöpligt nog vara en mörkhyad socialdemokrat vid namn Marcus Arnesson (se bild). Detta alltmedan Uppdrag Gransknings program i allmänhet, och den efterföljande debatten i synnerhet, lögnaktigt hårdvinklades till att dels försöka smutskasta Sverigedemokrater och dels försöka strypa yttrandefriheten på nätet för alla vars åsikter inte är politiskt korrekta. Tråkigt nog för PK-kuppmakarna kommer ju sanningen som bekant ofta fram till slut.

Samtidigt har det kommit fram att Socialdemokraterna har minst en ytterligare aktiv politiker som är tidigare dömd för liknande massiva hatbrevskampanjer och som dessutom t.o.m. har suttit som riksdagsman för Socialdemokraterna efter denna dom, nämligen Bengt Silverstrand (ref1, ref2). För att ytterligare understryka vilka som är de egentliga näthatarna levererade en talesperson för Vänsterpartiet samtidigt följande analys av näthatsdebatten på Twitter häromdagen, uppmärksammat av Nima Dervish:

Något mer behöver knappast sägas, förutom förstås att vi antar att vi kan förvänta oss en storkampanj från Åsa Linderborg när som helst nu angående att stänga ner “hatsajter” på Internet som t.ex. Socialdemokraternas bloggnätverk, där storhatare som de ovan beskrivna radikaliseras och odlar sitt hat dagligen.

Om vi nu dock ska vara lite mer realistiska för en stund så kommer självklart denna jätteskandal inte omnämnas med minsta pip i fulmedia, varpå det självklart skulle vara högst önskvärt ifall denna artikel kunde spridas till så många som bara är möjligt via t.ex. Facebook.

På Flashback finns det en hel tråd om honom som du kan följa. Den finns här.

Nu finns det skäl att undra varför inte Aftonbladet har intresserat sig för en person som skrivit så sjuka brev trots att man säger sig vilja komma åt näthatet. Är det för att han är socialdemokrat? För att han är svart? För att han är adopterad? För att det skulle skapa ”fördomar” att berätta om hans bakgrund? Eller är det bara samma gamla visa, nämligen att ni älskar att spöa upp människor med fel åsikter och fel etnicitet och skydda människor med rätt åsikter och rätt etnicitet? Oavsett vilket så har pk-sverige, Aftonbladet och Sveriges Television återigen visat vilka hycklare de är. Du Åsa, är en av dessa hycklare. Aschberg, du kan sätta in de där 10 000 kronorna på Avpixlats konto!

marcus-arnesson

Här är näthataren som du erbjöd 10 000 kr för att vi skulle avslöja åt dig. Han är din nu. Kommer du att skydda honom eller hänga ut honom?

Annonser

Taggat:, ,

3 thoughts on “Varför är Åsa Linderborg så tyst nu?

 1. Tage Sundin februari 24, 2013 kl. 00:50 Reply

  Jag tar av mig (min imaginära) hatten och bugar för denna inträngande, belysande och mycket viktiga text som en gång för alla visar var det riktiga hatet och vidrigheterna i vårt samhälle finns!

 2. Stefan Månsson februari 24, 2013 kl. 08:08 Reply

  Ha ha Åsa Lindeborg är så vilse i pannkakan som en kommunistisk debattör någonsin varit.
  Helt otroligt att denna människa kan anses tillräknelig.

 3. […] hatet, men i själva verket kom det från invandrarhåll, i något fall hade också en invandrare falskeligen utgett sig för att vara […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: