Borlänge är en kommun i djupt förfall

Borlänge är Sveriges 25:e största tätort och Dalarnas viktigaste industri och handelsort. Kommunen har varit känd för sin stål- och pappersindustri som idag domineras av SSAB Tunnplåt och Stora Enso Kvarnsveden. Här finns centrum för länets parti- och detaljhandel, men också för järnvägs och flygtransporter. I Borlänge finns en av landets fyra rangerbangårdar och Trafikverket har även sitt huvudkontor förlagt till Borlänge.

På senare år har stora satsningar gjorts från såväl kommunens som det privata näringslivets sida i syfte att utveckla och profilera Borlänge till mäss- och konferensstad. Som en viktig del i detta arbete har köpcentrumet Kupolen uppförts. Strax söder om tätorten ligger flygplatsen Dala Airport.

I Borlänge finns delar av Högskolan Dalarna med inriktning på teknisk, administrativ, ekonomisk och social utbildning. Här ligger också Framtidsmuseet som innehåller planetarium och naturvetenskaplig experimentverkstad.

Borlänge kommun har ca 49 000 invånare, varav 41 000 bor i tätorten. Borlänge har som många andra kommuner, särskilt norr om Dalälven, länge varit politiskt röd och väljarna tycks ha röstat av rutin snarare än med förståndet. De har röstat fram politiker som har fattat beslut om att förvandla Borlänge till ett mångkulturellt dårhus. Kommunpolitikerna ha beslutat sig för att förstöra Borlänge genom att öppna portarna för ohämmad invandring av stora grupper människor från främmande kulturer och med annan etnicitet. Borlänge kommun har sålunda tagit emot somalier, afghaner, turkar, irakier, iranier, kurder och en hel rad andra folk

Förra året fick 4 000 somalier uppehållstillstånd i Sverige som anhöriginvandrare. I Borlänge finns just nu över 2 000 somalier och många andra invandrargrupper som aldrig skulle kunnat få komma till Sverige om vi hade haft ansvarsfulla politiker. Kommunpolitikerna tycker inte att det räcker med 2 000 somalier i Borlänge så nu ska ytterligare 800 få komma – till börja med. De är anhöriga till de somalier som finns i kommunen och när väl de har kommit så kommer strömmen av anhöriga somalier och andra att fortsätta till kommunen. Kommunen jobbar hårt för att få somalier i arbete och i praktiken är varje somalisk arbetstagare betald av skattemedel för att jobba. Jan Sundqvist på Arbetsförmedlingen i Borlänge är mycket lycklig över att det kommer stora skaror somalier till orten.

”- Somalierna är en tillgång för kommunen” säger Sundqvist utan att ta reda på vad andra tycker om hans snedvridna uppfattning. I Addis Abeba sitter minst 3 000 somalier och väntar på att få komma till Sverige och för att underlätta importen av dem kommer Arbetsförmedlingen att öppna kontor där. Mattias Wahlsten på Arbetsförmedlingen i Borlänge menar att man på plats kan förbereda dem på flytten hit genom att ta reda på vilken utbildning eller kompetens de har. Då blir det lättare att placera dem på vår arbetsmarknad.

Jan Sundqvist säger att Borlänge är redo att ta emot somalierna ”därför att Dalarna behöver påfyllning av befolkningen. Vi har en alldeles för stor grupp människor som både lämnar arbetsmarknaden och som om några år kommer att vara i stort behov av vård och omsorg. Och för att ta hand om alla våra äldre så behöver vi fylla på med ungdomar och personer som är i arbetsför ålder”.

osman_somalier

Han importeras för att ”ta hand om” svenskarna när de dör och som belöning får han ta över landet.

Politikerna i Sverige har misslyckats med i stort sett allt de har företag sig. De har inte ens lyckats skapa en politik som gör att svenskarna bildar stabila familjer och reproducerar sig tillräckligt. Istället har de skapat ett söndrat samhälle där familjerna splittras och där familjebildning fått låg status. Istället för att lösa de eventuella problem vi har så importerar de folk och erbjuder dem att ta över vårt land. Sundqvist – och andra som han – är nästan apokalyptiska i sin iver att beskriva hur dessa invandrare ska ta hand om oss svenskar när vi dör – eller dör ut.

Situationen i Borlänge och en hel rad andra kommuner är oacceptabel. Borlänge skulle behöva en massiv kampanj för att upplysa folket dels om vilka politiker som förstör kommunen och dels om att invandringspolitiken bör ersättas av en repatrieringspolitik.

Kommunen gick 2004 ut med ett meddelande om att Borlänge från och med 2005 ska ta emot 30 flyktingar varje år. Det var Torunn Ohlsson-Wessman på Invandrarenheten som presenterade den uppgiften. Siffran är satt så att de flesta som bor i kommunen ska acceptera den ”låga ”siffran, men med facit i handen så blev det uppåt 500 per år och bara i år kommer 800 somalier till orten. Politikernas fräckhet är enorm deras lögner av avskyvärda. I valet 2010 fick SD 7 mandat i Borlänge, men det räckte inte på långa vägar för att hindra kommunpolitikerna från att fortsätta förstöra orten med massinvandring.

Det är bara en tidsfråga innan kommunen har en eller flera moskéer. Just nu planeras ett islamiskt center vid Stadshuset och av kommunpolitikerna det är bara Sverigedemokraterna som ogillar tanken på ett sådant. SD Borlänge har överklagat kommunens planer. De socialdemokratiska landsförrädarna i kommunen är lyriska över utvecklingen. De vill uppenbarligen inte leva i ett svenskt Sverige och medverkar därför i en politik som på sikt tar död på svenska folket.

somalier_borlange_dalarna
Somalier och andra fjärrinvandrare ska ta över Borlänge – och Sverige.

Taggat:, , , , , ,

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: