Björn Söder och Jimmie Åkesson gillar Tobias Billström

I ett ytterst märkligt debattinlägg i Aftonbladet idag kommenterar Jimmie Åkesson och Björn Söder den senaste tidens skådespel inom Moderaterna.

Bakgrunden är att Tobias Billström nyligen framhöll att en arbetsgrupp tillsatts som ska ”titta” på migrationsfrågorna för att få sammanhanget mellan integrations- och migrationsfrågor. Tobias Billström sade då:

”Det är väldigt viktigt att man i det sammanhanget kommer ihåg att de volymer av människor som kommer till Sverige påverkar bägge dom här två områdena, och vi kan se att det finns ett utrymme för en diskussion om hur man skulle kunna påverka volymen av dom som kommer till Sverige och samtidigt värna asylrätten. Det tror jag att den här arbetsgruppen behöver lägga ned mycket tid på att diskutera….Syftet med den här arbetsgruppen är att ta ut en kurs inte bara för valet 2014 utan för hela nästa mandatperiod.”

Efter att Billström hade använt sig av ordet volymer på ett sätt som skickade fel signaler ingrep statsminister Fredrik och förtydligade att det inte handlade om minskning av invandringen. Bara om att göra en översyn av skillnaderna i flyktingmottagande och effekterna på vårt samhälle. Moderaternas avsikt har aldrig varit att minska invandringen, bara att öka den. Fattar man inte det är man rätt trögtänkt.

Hela den ”debatt” som följde i media bevisade att Moderaterna inte har något som helst intresse av att minska invandringen. Billström blev uppläxad av sitt eget ungdomsförbund och en rad andra massinvandringsförespråkare som satte likhetstecken mellan Sverigedemokraternas politik och Billströms ”utspel”. Men Billström hade inte gjort något ”utspel”, bara tillsatt en arbetsgrupp.

Sverigedemokraterna skickar också olika signaler till väljarna. I senaste valrörelsen gick SD ut med slagordet ”Ge oss Sverige tillbaka” och det fanns nog några som trodde att SD menade allvar med sin vilja. En Sverigedemokratisk politiker som vill ha Sverige tillbaka är Pär Norling i Bollnäs. Han föreslog nyligen att islam skulle förbjudas och att muslimer skulle utvisas. En sådan politik skulle sannolikt vara ett steg i rätt riktning för att ge oss Sverige tillbaka. Men Norling blev utesluten av en enig partistyrelse – för att han ville ha Sverige tillbaka. Nu sitter han kvar som politisk vilde i kommunen. Samtidigt hotades en Sverigedemokrat i Skåne med uteslutning för att han hade länkat till den SD-vänliga webtidningen exponerat.info och till en artikel på webtidningen Realisten. En person som länkar till två tidningar riskerar alltså uteslutning. Men att länka till DN, Aftonbladet och Expressen föranleder inga uteslutningsärenden trots att det vore mera befogat.

akesson_soder
Söder och Åkesson: ”Vår bedömning är att Tobias Billström skulle passa betydligt bättre i Sverigedemokraternas riksdagsgrupp än i en regering ledd av Reinfeldt.”

Idag skriver Jimmie Åkesson och Björn Söder en debattartikel i Aftonbladet som borde vara svårsmält för varje invandringskritiker. För det första har de helt och hållet missförstått vad Billströms intentioner har varit. Söder och Åkesson tror att Billström vill begränsa invandringen. De skriver: ”Billströms tal om att begränsa invandringen går stick i stäv med den politik statsminister Fredrik Reinfeldt stakat ut sedan valet 2010.” Men Billström har aldrig sagt det. Det enda han har gjort är att han har sagt att han har tillsatt en utredning som ska ”titta” på migrationsfrågorna. Om man tror att Billström har för avsikt att begränsa invandring så saknar man verklighetsuppfattning. Billström har låtit över 600 000 personer komma till Sverige och han förkroppsligar politiskt dårskap.

Jimmie Åkesson och Björn Söder skriver ordagrant: ”Vår bedömning är att Tobias Billström skulle passa betydligt bättre i Sverigedemokraternas riksdagsgrupp än i en regering ledd av Reinfeldt.”

Vilka signaler ger det? Kan SD tänka sig att ta emot en av Sveriges värsta landsförrädare någonsin, en person som har arbetat som underhuggare åt Fredrik Reinfeldt som låtit över 600 000 personer få strömma in i Sverige. Hur kan Åkesson och Söder påstå att Billström skulle passa bättre i SD än i M?

Kan det i så fall bero på att SD har närmat sig moderaternas liberala invandringpolitik så mycket att SD själva bara vill ”begränsa invandringen” och inte längre ”ge oss Sverige tillbaka” som man påstod i förra valrörelsen. Har SD blivit det riksdagsparti som vill minska invandringen mest och locka till sig väljare på den politiken, men när det kommer till skott så vill SD inte längre ”ge oss Sverige tillbaka”.

Söder och Åkesson skriver debattartikeln i Sveriges mest landsförrädiska tidning någonsin. En tidning som huserar journalister som kallar SD ”kräk”, ”nazister” och ”fascister”. Är det mindre lämpligt att skriva en artikel i den tidningen än att någon enstaka medlem länkar till exponerat.info och en artikel på Realisten?

Svaret är att SD skickar olika signaler genom en rad underliga utspel och åtgärder mot egna medlemmar. Nu när sverigedemokraternas toppskikt ordagrant säger: ”Vår bedömning är att Tobias Billström skulle passa betydligt bättre i Sverigedemokraternas riksdagsgrupp än i en regering ledd av Reinfeldt.” så borde det bara leda till en åtgärd. Uteslutningsärende. Det finns ju hundratals personer som passar bättre i SD:s riksdagsgrupp, Gustav Kasselstrand, Mats Dagerlind, Stefan Torssell, en hel rad andra krönikörer på Avpixlat och säkert många nytillkomna SD-medlemmar. Att då påstå att Billström skulle passa in i SD:s riksdagsgrupp är inte bara ansvarslöst, det är rena idiotin, oavsett om det är ironiskt menat. Man skriver inte så om man inte menar det.

”Jimmie Åkesson är bara en folkpartist draperad i svenska flaggan”
Jonas De Geer 11 februari 2013 i Radio Framåt.

Taggat:, ,

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: