Katarina Mazetti valsar runt igen – nu i P1. Exempel på oseriös journalistik.

Katarina Mazetti har öppet visat hur mycket hon föraktar svenskar, invandringskritiker, Avpixlat och Sverigedemokraterna. När hon kritiserades kraftfullt av flera tusen personer så blev hon ”chockad” av den kritiken. Hon kunde inte begripa hur folk kunde vara så fräcka att de kritiserade henne. Svårt chockad av sin kontakt med verkligheten sökte hon upp ett antal pk-medier där hon fick snyfta ihop ett försvar, som till stor del bestod av lögner och undanflykter.

I gårdagens P1 Morgon, med programledaren Katherine Zimmerman, hette det att ”Debatten rasar efter att flera kvinnor har gått ut och berättat om hot och hat på nätet på grund av det ena eller det andra sättet syns i media. Och ytterligare en som har hotats och drabbats av grova påhopp är författaren Katarina Mazetti. Men hon har valt att ta debatten med dom som hotat och smutskastat henne.”

Så inledde P1 Morgon sin presentation av Mazetti och skämdes inte ett ögonblick för att presentera minst fem lögner i två meningar. För det första har ingen ”debatt rasat” eftersom det inte har varit någon debatt. Istället är det ett antal pk-medier som har ägnar sig åt att kombinera en del sanningar om hot och hat som är verkliga med lögner om att hatet drabbat oskyldiga journalister, främst kvinnor. Aftonbladet har exempelvis framställt en hel rad kvinnor som offer för näthat när det bevisligen i flera fall har varit de kvinnliga debattörerna själva som orsakat det hat som de utsatts för. Åsa Linderborg har kallat Sverigedemokraterna för ”kräk” och smutskastat invandringskritiker grovt. Sanna Lundell har skrivit föraktfulla och hatiska texter som ingen normal tidning skulle ha publicerat, men Aftonbladet gjorde det därför att Aftonbladet gärna sprider hat om hatet riktar sig mot invandringskritiker. Katarina Mazetti har kränkt och förolämpat ett helt folk, sajten Avpixlat, invandringskritiker och SD:s partiledare Jimmie Åkesson. När hon valsar runt i pk-media försöker hon förringa sin egen skuld och det faktum att det är hon som startat alla hatkampanjer och att hennes hat har riktat sig mot allt som är svenskt.

Katarina_mazetti_avpixlat
Katarina Mazetti fick skriva på Avpixlat, men valde provokation istället för saklig ton.

P1 Morgon: ”Om vi börjar då med den här krönikan som du skrev i tidningen ICA-Kuriren som satte igång allt, vad var det du skrev där?”

Mazetti börjar svamla och försöker bortförklara sig: ”Jag var inspirerad av den där flickstackaren som blev så hånad för att hon var Lucia fast hon var svart va, och så ifrågasatte jag, Lucia är ju faktiskt ett katolskt helgon, det är inte så konstigt egentligen, och så började jag diskutera, vad är det är vara svensk. Är till exempel jag svensk som har en farfars far på 1800-talet som var italienare och så vidare va.”

Det är inte svårt att notera hur Mazetti tonar ned det hon själv har skrivit. Hon förringar sina utfall och väljer att framställa sin hatfyllda text som ett oskyldigt debattinlägg.

P1 Morgon: ”Och vilka kommentarer fick du på detta?”

Mazetti: ”Ja det egendomliga var att, alltså jag märkte ju fort att någon snappade upp det där och plockade ut de delar så att det framställdes som helt annorlunda. Jag skrev till exempel att dom flesta svenskar på den tidsrymden har någon utlänning i sin släkt va, man har någon som kommer någon annanstans ifrån. Svenskarna är alltså inte inavlade utan dom har varit öppna utåt. Sedan skrev jag på ett annat ställe att inavel är inte bra för då kan man få genetiska skador och 70 % intelligens, eller IQ 70 och så va, varpå dom som vill ha den här, demonisera debatten skriver, hon skriver att svenskarna är inavlade med genetiska skador, någonting som jag aldrig skrev va. Sedan var det ju också så att det skrevs att jag hatade svensk folkmusik och allt sådant där va, och då, i början så tyckte jag att det var hemskt obehagligt när det plötsligt kommer 100 kommentarer till lilla snälla ICA-Kuriren, för det brukar aldrig vara mer än två tre va, så till slut så såg jag ju att det fanns flera sajter som dirigerade iväg kommentarer till den mail-adressen så att säga va, men det var ju lika obehagligt för det.”

Det är väldigt rörigt i Mazettis huvud. Mazettis säger att hon skrev att de flesta svenskar har någon utlänning i sin släkt och på grund av det inte är inavlade. Hon menar alltså att de som bara har svenskar i sin släkt är inavlade. Det behövs knappt kommenteras att inavel inte har att göra med om man är släkt med enbart svenskar utan inavel är något helt annat. Inavel är när föräldrar är släkt med varandra. De kusingiften som är vanliga i delar av Mellanöstern och som blivit vanligare i Sverige på grund av invandring från den regionen är exempel på inavel. Sådant förekommer inte i Sverige utom möjligen i enstaka fall och att Mazetti ens antyder det är ett tecken på hennes förakt för svenska folket. När hon ändå är inne på ämnet inavel och inte med ett enda ord nämner den importerade inaveln så visar hon bara att hon ville markera ett ogillande mot etniska svenskar. Om hon ändå vill diskutera genetik så hade hon kunna ställa frågor om hur rasblandning påverkar en högre stående ras om den blandar sig med en lägre stående ras. Det vore ett tema i hennes smak eftersom det är svenskarna som i hennes ögon är lägre stående. Den egna och mycket föraktfulla kommentaren i artikeln i ICA-Kuriren om svensk folkmusik som ”vrål” ville hon inte be om ursäkt för. Hon nämnde den inte och hoppades väl att lyssnarna inte skulle komma ihåg vad hon skrivit.

Så här skrev hon: Den enda rent svenska folkmusiken är väl näverlur och kohorn, och att kula eller köla – det vill säga ett sångsätt som går ut på att med gäll röst vråla hem korna.”

Mazzeti var upprörd över att det var många som hade kritiserat henne och inbillade sig att det var en ”dirigerad” kampanj när det i själva verket – i första hand – var ICA-Kurirens egna läsare och prenumeranter som skrivit kritiska inlägg till tidningen. Hon tyckte att det var ”obehagligt” att kritiseras, de allra flesta kommentarerna var visserligen kritiska, men sakligt kritiska. De gav inte uttryck för ”hat” och det förekom inga hot vilken framgår vid en genomläsning av de kommentarer som sparats för eftervärlden.

P1 Morgon: ”Och Ica-kuriren stängde då till slut ned kommentarsfälten just för att det var så många kommentarer och grova påhopp och så där?”

P1 Morgon gjorde inga ansatser att försöka få fram att 99 procent av kommentarerna var saklig där många också ställde frågor till Mazetti, frågor som hon aldrig besvarade.

Mazetti: ”Det gjorde dom ja. Och min adress och min telefon, till och med min deklaration lades ut och så där va.”

Det är möjligt att det förekom sådant, men vad Mazetti inte säger är att 99 av hundra kommentarer var sakliga i sin upprördhet över ICA-Kurirens tilltag att publicera ”skiten”, för det var vad hennes text var. Ren smörja.

P1 Morgon: ”Men du sade att det var andra sajter som plockade upp det där, till exempel då Avpixlat som värderingsmässigt står Sverigedemokraterna nära kan man säga, vad skrevs där, vilken typ av påhopp råkade du ut för?”

Här visar Katherine Zimmerman på P1 Morgon att hon inte på minsta sätt är intresserad av att ifrågasätta Mazettis trovärdighet. Om Katherine Zimmerman hade varit en trovärdig journalist så hade hon citerat valda delar ur Mazettis text och frågat hur hon kunde sjunka så lågt att hon skrev något dylikt.

Mazetti: ”Ja bland annat så skrev de ju att jag hade påstått att svenskarna var inavlade och så var det långa mästrande krönikor om detta, och att jag hatade allt svenskt va.”

Mazettis inlägg om inavel var redan från början försåtligt skrivet och i sitt eget försvar eller förklaring av texten så rör hon bara till det för sig själv. Men Katherine Zimmerman ifrågasätter ingenting. Henne uppgift som pk-journalist är att backa upp en annan pk-journalist. Pk-folket håller i regel ihop i vått och torrt och kommer alltid till undsättning oavsett om det är moraliskt befogat eller inte. I det här fallet är det inte det.

P1 Morgon: ”Fick du personliga påhopp?”

Mazetti: ”Ja, ja det är klart. De skrev kärringjävel, du hade väl rödvinsdunken framför mig eller så är det väl knark hon går på, och hon köper väl sin kärlek i Gambia, gammal och ful som hon är och så vidare va, det kallar jag rätt personliga påhopp så att säga. Och då tänkte jag att dom måste ju ha missförstått, för jag skrev ju inte alls det där, och då gjorde jag ett försök att gå in på Avpixlat och kommentera under eget namn, för jag brukar ju, alla andra är ju i stort sett anonyma där och det finns ingen ansvarig utgivare, så jag gick in där och försökte skriva och då tyckte jag det blev så konstigt, jag tänkte jag kan inte det där, dom försvinner ju hela tiden, så fort jag försöker svara va. Det ena efter det andra skrev jag samma sak va och till slut begrep jag att dom satt ju bara en moderator där med pigga fingrar och plockade bort mina kommentarer för dom stämde inte med den allmänna ideologin på sidan.”

Återigen hänvisar Mazetti till promilleinlägg, udda inlägg som inte var representativa för den kritik som folket riktade mot Mazetti. De som kallade henne ”kärringjävel” måste ha varit enstaka individer vars inlägg slank igenom eller inte hann åtgärdas av moderatorn. Under alla omständigheter så var nog ”kärringjävel” betydligt lindare än det påhopp som Mazetti själv gjorde och om någon kallade henne ”kärringjävel så var det visserligen ett undermåligt språkbruk, men möjligen en folklig reaktion från någon som inte kunde uttrycka sig bättre. Alla som skriver på Avpixlat är inte akademiker och inte heller intellektuella, men de allra flesta uttrycker sig bättre än Mazetti.

P1 Morgon: ”Vad tänkte du om det?”

Här kom den totalt okritiska kommentaren från Zimmerman som gör att förtroendet för statlig nyhetsförmedling är obefintligt. Zimmerman sväljer allt och låter Mazzeti få gråta ut i radion när det snarare är en psykolog hon borde uppsöka. Mazettis sjukdomsinsikt är obefintlig och hon tycks inte ha klart för sig vad hon tidigare har sagt eller skrivit och hon har inte heller minsta förståelse för hur många hon kränker.

Mazetti: ”Ja då står det så här, välkomna till Avpixlat debattsida med högt till tak man får säga vad man vill, och då skrev jag, det är inte alls så, ni plockar ju bort mina kommentarer. Sedan gick jag ut, inte gick ut, Aftonbladet frågade mig hur det hade varit och då sade jag att dom har ju hårdare censur än Nordkorea, det finns inga avvikande åsikter på Avpixlat. Då föreslog Avpixlat mig att jag skulle skriva en krönika där istället och dom lovade att dom skulle ta bort dom värsta kommentarerna. Det tror jag faktiskt att dom gjorde också för att det gör ju inte att se eftersom allting är anonymt. Så då gick jag ut där och så skrev jag lite vad jag verkligen tyckte om det, och jag förstår varför dom ville att jag skulle skriva där för att det strömmade in, först strömmade det in 1 500 svar direkt va, alla mot kan man säga, mot mig…”

Mazetti fick skriva en insändare i Avpixlat, vilket visade hur högt till tak sajten har till skillnad från ICA-Kuriren och andra pk-medier. När hon väl fick in sin första text var det 1 500 personer som ifrågasatte innehållet i texten och återigen chockades hon av mötet med verkligheten.

P1 Morgon: ”Vad skrev du i den, kan du bara ge något exempel…”

Mazetti: ”Jag skrev just det att det varit ett rent missförstånd, jag har verkligen inte påstått att svenskar är inavlade, jag älskar, jag har till och med folkdräkt och så där va, lite så där insmickrande, fjäskiga grejer, jag skulle inte skriva så idag kan jag säga. Och då, det brukar vara så där på Avpixlat att någon av krönikörerna där skriver en krönika som vanligen handlar om någon invandrare som man hoppar på då, som har misskött sig eller så där va, och sedan kommer det ca 300 kommentarer där alla säger ’bra Stefan, bra Mats, åh vad bra, fantastiskt du skriver’, ingen opposition över huvud taget va. Så det är klart att folk på Avpixlat som brukat läsa den, de tyckte att det var kul att jag gick inte och käftade där va, det är liksom lite roligare att ha ett ansikte och spotta i.”

Mazetti skrev att det var ”obegripligt” att hon möttes av sådant motstånd. I ICA-kuriren skrev hon att ”Avpixlat ger samma symptom som vinterkräksjukan” och att Jimmie Åkesson borde bära ”bomberjacka, kängor och skinnskalletatueringar” som folkdräkt. Man skulle ju kunna tycka att hon borde be om ursäkt för sina föraktfulla uttryck, men det ville hon inte. Istället fortsatte hon att hata och tvingades erkänna att inte en enda person höll med henne. Att hon har levt i en skyddad verkstad, skyddad från vanliga människors åsikter, och omhuldats av ett etablissemang som inbillat henne att invandringskritiker knappt existerar blev väldigt tydligt. Hon och hennes journalistkollegor i radio- och TV-kotteriets kulturmarxistiska låtsatsverklighet har aldrig konfronterats med vanlig folk eftersom pk-Sverige satt upp en gräns för vad som är acceptabla åsikter. När Mazetti nu upptäckte att en stor del av svenska folket tycker något annat än vad hon inbillat sig så behövde hon gå till psykolog och pk-media för att få tröst. Så långt från verkligheten har hon alltså levt sitt liv.

P1 Morgon: ”Häng kvar där Katarina för vi ska vända oss till Avpixlat. Det finns ingen namngiven ansvarig utgivare för den sajten, men Mats Dagerlind som är krönikör där säger sig ha redaktionens förtroende att uttala sig om Avpixlat i det här fallet och han tycker inte att merparten av kommentarerna om dig Katarina var negativa eller grova. Vi ska höra vad han säger.”

Sedan spelades en intervju upp som P1 hade gjort tidigare med Dagerlind. Anledningen till att P1 inte ville ha med Dagerlind i direktsändning var att de ville ha möjligheten att klippa och klistra om hans svar skulle blir alldeles för bra. Pk-media arbetar ofta på det sättet. De vill helst undvika att släppa fram skickliga invandringskritiska debattörer eftersom pk-folket då skulle avslöjas som de lögnare eller hycklare de är. Mats Dagerlind är alltid bra och gjorde ett förnämligt inlägg som endast kan ha ökat förtroendet för Avpixlat ännu mer. Dagerlind förklarade då Avpixlats policy om att de visst släpper in politiska motståndare, men att de inte låter dem förstöra debatter utan stängs av först när de visar att de saboterar debatten istället för att medverka i den. Han förklarade också för lyssnarna att Mazetti själv har uttryckt sig grovt och kränkande vilket hon inte är i stånd att erkänna.

Efter att inslaget med Mats hade spelats upp fick Mazetti full frihet att kommentera vad han sagt utan att han kunde bemöta henne. Ett typiskt grepp från Sveriges Radio som de ofta använder sig av för att styra och vinkla politiska debatter.

P1 Morgon: ”Han (Mats D) tycker att du får förvänta dig ett bemötande på den här nivån eftersom du då själv bl.a. skrev i din första krönika att ’Avpixlat är en sajt som ger samma symptom som vinterkräksjukan’ ”.

Mazetti: ”Jag önskar att jag hade kunnat modifiera den åsikten men det har snarast blivit värre, för jag lade nu märke till att han gjorde samma sak, det där var en intervju så han kanske inte hade hört vad jag sagt va, men jag utgår från att han är en intelligent person och att han avsiktligt missförstod, jag har aldrig någonsin varit kränkande och sagt att svenskarna är inavlade va, utan det var ett fult debattknep helt enkelt att få det till det. Jag skriver tvärtom att…”

Mazettis krönika på ICA-kuriren ligger kvar och hela den salva av förakt som hon riktade mot svensk kultur, mot Avpixlat och mot SD finns fortfarande kvar att läsa. Hon säger att hon ”aldrig någonsin varit kränkande”, men det är ju bara att läsa innantill vad hon själv skriver.

P1 Morgon: ”Men han tycker att du formulerar dig spetsigt, då får du räkna med den typen av nivå på kommentarerna.”

Mazetti: ”Ja men jag skulle gärna vilja fråga honom, hur många kommentarer han har fått som handlar om att han köper sex, han är en ful gubbjävel, att han borde få ett baseballträ uppkört i röven varje gång han kommenterar, det är sådana kommentarer som är orimliga, inte ska man behöva räkna med det.”

Återigen far Mazetti ut i extrema ytterligheter. Sannolikt finns det ingen på Avpixlat som skrivit att hon ska ”få ett baseballträ uppkört i röven” och även om någon hade skrivit ett så oanständigt och obehagligt inlägg så finns det ett par saker man måste komma ihåg.  Ingen seriös blogg släpper igenom kommentarer av det slaget, men om de ändå skulle slinka igenom så raderas det direkt. Även om en sådan kommentar skrivits så är det ingen som vet vem som har skrivit den eller varför den skrevs. Det kan vara allt från en provokation till en impulshandling av en person som inte är tillräknelig.

P1: ”Varför tror du att folk skriver på det här sättet?”

Mazetti: ”Ja det har jag grubblat mycket över, för det intressanta är ju att, det är därför jag tycker att Avpixlat är farligt va. Jag jobbade på radio Ellen på nittiotalet och då fick vi sådana här kommentarer i telefon, alltså ’era djävla lesbiska kommunisthoror’ bara vi skrev om dagis eller någonting va. Men då var dom en och en va. Vad som händer nu är att dom kommer kanske 700 stycken i sänder och då när dom speglas i varandra får dom för sig att alla tänker så va. Det gör ett grupptryck som jag betraktar som väldigt farligt och det är det nya, det och så ett par andra saker och det är ju det, en sak som inte alls har noterats, i Brevik-manifestet är kvinnohatet värre än hatet mot muslimer. Det är ingen som diskuterar det, men det borde någon göra.”

Som alla märker så har P1 Morgon och Katherine Zimmerman uppehållit sig vid några eventuella avarter i bloggosfären men gör inga analyser och drar inga slutsatser av varför det finns folk som skriver ytterlighetsinlägg av det slag som de flesta civiliserade människor ogillar. Ingenting nämndes om att 99 procent av kommentarerna som kritiserade Mazetti var visserligen upprörda men ändå inom anständighetens gränser. Istället blandar Katarina Mazetti in massmördaren Anders Breivik i sin kritik mot Avpixlat vilket inte bara är skamligt av henne utan ett sätt att ytterligare smutskasta en sajt som hon hatar så djupt.

I en uppföljare till insändaren på Avpixlat (hon fick in ytterligare en insändare av den toleranta redaktionen) hade hon fortfarande inte vett att be om ursäkt för en enda av sina dumheter. Istället fortsatte hon att visa förakt genom att skriva följande: ”Det enda jag vill ta tillbaka är påståendet att näverlur, kohorn och kölning är rent svensk musik. Sådant finns tydligen i många länder.”

Katarina Mazzeti är verkligen en skam för Sverige. Och pk-media ska vi inte tala om.

Källor:

Avpixlat/P1 Morgon.
Länkar till andra artiklar om Mazetti.

Taggat:

2 tankar om “Katarina Mazetti valsar runt igen – nu i P1. Exempel på oseriös journalistik.

  1. Frank Brinch Jensen februari 14, 2013 kl. 07:41 Reply

    Från Dispatch Internattional: Efter debatten hos Publicistklubben. Lars Hedegard och Ingrid Carlkvist bemöter Mazetttis fyllesnack:

    ”Vi tycker det är fascinerande att du anser dig vara en bättre kriminaltekniker än danska polisen. Kulhålet, patronhylsan, videofilmen på den flyende gärningsmannen och de många vittnen som sett mannen i den röda postjackan har åtminstone fått danska säkerhetspolisen PET att se mycket allvarligt på mordförsöket mot Lars Hedegaard. Men, men – som man känner sig själv känner man andra. Du kanske själv brukar kraftigt överdriva det du är med om och förutsätter att andra gör detsamma”

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: