Lars Hedegaard: På väg mot sammanbrottet

Lars Hedegaard skriver en tänkvärd ledare i dagens Dispatch International.

Vad man än tycker om de västeuropeiska politikernas stora samhällsprojekt – befolkningsutbytet – så måste man beundra den konsekvens och skicklighet med vilken det genomförs. Under en period av fyra årtionden har olika regeringar och parlamentsmajoriteter lyckats genomtrumfa en massinvandring från tredje världen, som troligen aldrig hade kunnat genomföras om man hade frågat de europeiska befolkningarna.

Priset har bland annat varit en underminering av välfärdsstaterna, eftersom det är fysiskt omöjligt för ursprungsbefolkningen att betala för ett oöverskådligt antal oproduktiva främlingar. Men processen har skett gradvis, och politikerna kan kanske lita på att befolkningarna inte kommer att upptäcka att något är helt fel förrän det under alla omständigheter är för sent att göra något åt det.

Värre är det med de mera synliga kostnaderna som är svårare att gömma undan – särskilt det uppenbara sammanbrottet för statens våldsmonopol.

På Köpenhamns Vestegn har invandrargäng börjat upprätta sina egna visitationszoner, där de bland annat stoppar folk som är på väg till och från arbetet. Vid flera tillfällen har banditerna varit maskerade och iförda skottsäkra västar.

I Frankrike har man länge känt till fenomenet “zones sensibles” – besvärliga områden som i regel bebos av invandrade muslimer och deras barn, och dit inte ens poliserna törs komma. Det finns fler än 700 sådana zoner, som i realiteten är territorier som den franska staten har dragit sig undan från.

I England har man fenomenet “no-go areas”, där otrogna helst inte ska visa sig och där engelsk lag i realiteten upphört att gälla. De senaste dagarna har engelska städer även fått uppleva sharia-patruller, som betonar för icke-muslimer att de inte får dricka alkohol, vara utmanande klädda och definitivt inte homosexuella.

I den spanska staden Reus nära Barcelona kidnappade nio islamister i december 2009 en kvinna som de dömde till döden för äktenskapsbrott. Kvinnan undslapp med nöd och näppe. Efter det har muslimer lyckats få kvinnliga parkeringsvakter sparkade, eftersom de inte fann sig i att kvinnor var myndighetsutövare i ”deras” områden.

Läs hela texten här.

rubr_104

Annonser

Taggat:,

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: