Åsa Linderborg fortsätter med sin hets mot Avpixlat

Åsa Linderborg fick priset som Årets skitjournalist 2012. Om hon har hittat den fina plaketten som placerats på Aftonbladets redaktion är oklart, men ingenting har hänt till det bättre när det gäller hennes hat mot invandringskritiker.

Åsa Linderborg är orwellian. Hon vänder på alla begrepp för att de ska passa hennes och storebrors syften. Idag gråter hon över att en invandringskritiker ska få komma till tals i en offentlig debatt. Hon skriver att ”Främlingsfientligheten genomgår en normaliseringsprocess.” Vad hon menar är att en person som inte är främlingsfientlig utan en ansvarskännande svensk ska få yttra sig i ett samhälle där svenskfientliga medier dominerar all debatt.

”Publicistklubben i Stockholm har bjudit in en kolumnist på den högerextrema sajten Avpixlat, Mats Dagerlind, för att diskutera näthatet (Kulturhuset, måndag kl 19.30)” skriver Linderborg utan att förklara vari det ”högerextrema” ligger. Om man skulle fråga henne skulle hon inte kunna svara eftersom användning av begreppet på ett felaktigt sätt förutsätter stora kunskapsluckor.

”Visst kan det ses som en käck manifestation för demokratin att bjuda in även antidemokraterna. Men försvarar verkligen PK yttrandefriheten genom att ge utrymme åt dem som hotar den?” skriver Linderborg. Hon menar att den inbjudne är ”antidemokrat” trots att såväl Avpixlat som Mats Dagerlind försvarar demokrati – någon vi inte ser i dagens Sverige. Att Linderborg kallar någon som försvarar demokrati för antidemokrat när hela hennes själ är kommunistiskt blodröd tyder på svårartad eskapism.

Åsa Linderborg skriver att ”Avpixlat tillhör de som försöker skrämma myndigheter, journalister och näringsidkare. De orkestrerar en nätmobb i hopp om att nån ”fotsoldat”, för att använda SD:s riksdagsledamot Thoralf Alfsons ord, ska gå från ord till handling. När vi på Aftonbladet Kultur i december förra året inledde vår serie ”Granska skiten”, svarade Avpixlat med kampanjen ”Granska PK-eliten”, en manual som instruerar hur man ska hantera journalister.”

asa_linderborg_journalist
Åsa Linderborg fick pris som Årets skitjournalist 2012.
Om hon hämtat plaketten ännu är oklart.

Nu är det ju så att det är Åsa Linderborg som orkestrerar hat mot såväl Avpixlat, mot invandringskritiker och nu även mot Mats Dagerlind. Åsa Linderborg har använt hela sin tidnings resurser och anlitat advokater för att hitta fel hos Avpixlat, men kunde inte hitta någonting. Ingenting! Avpixlat är betydligt mer seriösa än vad Aftonbladet är. Aftonbladet är en ”tidning” som ägnar sig åt hat, lögner och förtal – varje dag! Åsa Linderborg skriver att Avpixlat ”orkestrerar en nätmobb i hopp om att någon ska gå från ord till handling”. Det är nästan rörande att avläsa hur långt från verkligheten hon befinner sig och hur hon vänder på alla begrepp. Åsa Linderborg blev också upprörd över att Avpixlat startade en egen variant av Aftonbladets Granska-kampanj där Avpixlat uppmanade läsarna att granska pk-journalisterna. Åsa Linderborg och Aftonbladet tror att de kan bete sig hur som helst mot svenska invandringskritiker utan att få svar på tal. Den tiden är förbi.

Åsa Linderborg:”På måndag kväll kommer Mats Dagerlind enkelt parera alla kritiska frågor genom att säga att han bara är en kolumnist och inte ansvarig utgivare. (Avpixlat har av ljusskygga skäl sett till att inte ha nån). Alltså kan han inte ta ansvar för vad nån annan på sajten skriver och särskilt inte för läsarna som fyller kommentarfältet med alla möjliga utfall. Att bjuda in honom ter alltså sig, i alla fall på förhand, som tämligen meningslöst. Och spekulativt.”

Tar Åsa Linderborg ansvar för allt som skrivs på Aftonbladet? Tar Åsa Linderborg ansvar för alla lögner och övertramp som sker på tidningen? Eller tänker Åsa Linderborg skylla på att hon bara är en simpel kulturchef, som inte fattar någonting? Hur ser Åsa Linderborg på det faktum att norska journalister reagerat så starkt på Aftonbladets lögner att de anser att tidningen befolkas av idioter? Är det näthat?

Åsa Linderborg vill frånta Mats Dagerlind rätten att delta i debatt på Publicistklubben. Trots att han skriver 100 gånger mer insiktsfullt, ärligt och klokt än vad Linderborg förmår så försöker hon avfärda honom som värdig debattör. Hon vill helst att Publicistklubben ändrar på sina stadgar för att hindra invandringskritiker från att få medverka i debatter där. Åsa skriver: ”Kanske måste PK fundera på en stadgeändring, så att medlemskap kräver att man är verksam på sajt som har ansvarig utgivare.”

Nu är det så i Sverige att många bloggare är anonyma, inte av frivilligt val utan för att de måste. Om de inte hade varit anonyma så hade de förlorat sina jobb, blivit utsparkade från fackföreningarna, kanske fått sina hem sönderslagna och familjemedlemmar trakasserade av Lindberborgs egna ”fotsoldater” i den autonoma vänstern som ofta tillgriper våld mot meningsmotståndare. Eller så hade Jan Helin hängt ut dem och kallat dem ”främlingsfientliga”, ”rasistiska”, ”högerextrema”, ”antidemokratiska” som ofta sker. Aftonbladet hatar invandringskritiker så mycket att de är kapabla att använda vilka fula metoder som helst för att stigmatisera dem. Precis som Åsa Linderborg nu gör mot Mats Dagerlind.

Åsa Linderborg anser att Publicistklubben har gillrat en ”råttfälla” åt sig själv som bjuder en ”högerextremist”. Hon skriver. ”Om det är en fullständig mångfald av åsikter man vill värna, måste i rimlighetens namn högerextrema skribenter bjudas in till fler debatter – de har nämligen åsikter om allt.” Det kanske skulle vara lärorikt för det politiskt korrekta Sverige att få ta del av åsikter som personer som Dagerlind har, om inte annat just för att få fart på olika debatter och i förlängningen skapa ett bättre land.

Men det vill inte Åsa Linderborg. Enligt hennes bisarra logik skulle det innebära att då ”normaliseras och banaliseras de antidemokratiska krafterna av dem som har till uppgift att göra precis motsatsen.”

Orwellianen Åsa Linderborg har inte fattat att det är precis tvärtom. Det är när sådana som Dagerlind får vara med i debatter som samhället vitaliseras och normaliseras. Det är när sådana extremister som Åsa Linderborg, som tillför varken samhället eller debatterna något av värde, trängs tillbaka till de röda sekter de hör hemma i som samhället kan börja må bra igen.

Läs om Årets skitjournalist här.

Läs Mats Dagerlinds svar till årets skitjournalist 2012 här.

publicistklubben

Taggat:, ,

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: