Aftonbladet hatar verkligen yttrandefrihet

Aftonbladet har gjort sig kända för att sprida hat mot invandringskriker och andra med åsikter som inte passar chefredaktören Jan Helin. Tidningen har en stab av medarbetare som ägnar all sin tid åt att hata sverigedemokrater, läsare av Avpixlat och Sverigevänner i allmänhet. Dessa medarbetare på Aftonbladet har på senare tid även ägnat sig åt att sprida hat mot norsk kultur, vilket resulterat i att norska kulturpersonligheter insett att det finns riktiga idioter på Aftonbladet.

I ett försök att locka fram någon av dessa sverigehatande journalister i ljuset så har En person försökt få en debatt med Anders Lindberg. Så här skriver personen:

”Hej Anders Lindberg! Jag följer dig noga genom Aftonbladet och Twitter. Du är en självutnämnd expert på allt mellan himmel och jord, men speciellt allt som rör invandringsfrågan. Likt en imam sitter du i din minaret i Aftonbladets huvudkontor helt isolerad från verkligheten och predikar systematiskt dina s.k. ”sanningar” med en megafon i en hetsig och hatisk ton, ditt ”goda” mot det ”onda”. Du propagerar för massinvandring, religionsfrihet och ideologiers/kulturers frihet att utöva sina respektive värderingar i Sverige oavsett hur brutalt de värderingarna krockar med ett modernt och jämställt land som Sverige.

Du försvarar ofta, eller i bästa fall vänder ryggen till, problemen som uppstår med kulturer som utövar vidriga handlingar såsom hedersvåld, könsstympning av små flickor och kvinnoförtryck i religionsfrihetens namn. Visst ska religionsfrihet upprätthållas i en demokrati, men hur kan du rationellt förklara att kvinnoförtryck, könsstympning och hedersvåld, utöver flera andra anmärkningsvärda ociviliserade ageranden, ska tillåtas, till och med uppmuntras, i en demokrati? Jag vill ha klara svar av dig Anders Lindberg, på just detta och mycket mer!

Tankarna leder till förvirring, desperation och till sist schizofreni. Dina vanföreställningar om verkligheten och utveckling i Sverige är uppseendeväckande och att du dessutom som s.k. journalist numera har tagit dig an roller som opinionsbildare och näthatare är ett mycket oprofessionellt uppträdande, rent ut sagt ett grovt övertramp som seriösa journalister ska hålla sig ifrån. När journalister ser sin roll som opinionsbildare och använder traditionell och social elektronisk media som propagandaapparater mot oliktänkare sker en mycket farlig utveckling i landet, en utveckling bort från demokrati och yttrandefrihet. Just därför har många svenskar inte förtroende och respekt för just journalister – och speciellt inte för dig, Anders Lindberg!

Vidare, Anders Lindberg, talar du om mångfald fast Aftonbladets redaktion i princip är hundra procent etnisk vit. Hyckleriet verkar inte ha några gränser hos dig, för att inte nämna det hat du besitter mot det svenska folket, dess kultur, seder och bruk, traditioner och historia. Listan kan göras lång.

Att sitta i minareten Aftonbladet med en megafon och hetsa är inte ett värdigt sätt att bedriva varken journalistik eller debatt, speciellt när meningsmotståndare inte ges utrymme i samma tidning för att kunna kontra dina hätska utfall. Det liknar mer ett beteende som är rakt motsats till demokrati, eller kanske är det bara ett rent barnsligt beteende, hur man nu väljer att se saken. Att kasta snöbollar på andra barn på skolgården för att sedan direkt springa och gömma sig bakom läraren är rent ut sagt fegt.

Därför utmanar jag dig, Anders Lindberg, att ”ta Debatten”

Återstår nu att se om Lindberg vågar ställa upp i debatt. Det mest sannolika är att han är för feg för att göra det. Hans – och Aftonbladets – inställning till yttrandefrihet är att de själva ska få sitta och skriva massa hatfyllda krönikor mot sverigedemokrater och invandringskritiker utan att några av de utsatta ska kunna försvara sig på samma villkor. Aftonbladet medverkar på det sättet till att underblåsa hat mot SD som resulterar i stenkastning på möten, attentat i hemmen, sönderbrända bilar och mängder av hotfyllda brev som aldrig Aftonbladet berättar om. Ännu mindre berättar Aftonbladet om alla de sjukliga hatkampanjer eller hot som sprids som en följd av medias hatkampanjer.

facebook

Nyligen inbjöds krönikören Mats Dagerlind från Avpixlat till en debatt som arrangeras av Publicistklubben. Debatten ska hållas den 11 februari på Café Panorama på Kulturhuset i Stockholm. Ämnet för debatten är ”Går näthatet att stoppa?”

Aftonbladets sinnesförvirrade medarbetade chockades svårt av att Avpixlat ska få vara med i en offentlig debatt. De insåg genast att risken finns att det kommer fram att det är just Aftonbladet som skapar hot och hat i samhället. Tidningen har naturligtvis full kännedom om allt det hat som sprids mot invandringskritiker och särskilt mot SD. När företrädare för SD har fått sina bilar sönderslagna av den anarkistvänster har Aftonbladet uppskattar så hat ingenting gjorts för att upplysa allmänheten om vilka som ligger bakom. Aftonbladet underbåser hot och hat i samhället.

Hur reagerade då Aftonbladet på att en medarbetare från Avpixlat ska få vara med i en offentlig debatt?

Anders Lindberg skrev på twitter: ”Att publicistklubben bjuder in Avpixlat för att diskutera näthat är lite som att bjuda in Bandidos för att diskutera brottslighet”. Denna kommentar är ett uttryck för just hat och Lindberg visar att varken han eller den sjuka tidning som han arbetar på vill ha öppna debatter. De vill bara hata invandringskritiker och sprider sitt hat genom att associera Avpixlat till en kriminell organisation. Hatet i samhället kommer från sådana som Lindberg.

anders_lindberg_lika_besviken_tweet

En annan av medarbetarna på Aftonbladet är Daniel Swedin. Hans reaktion på att Avpixlat ska få vara med i en debatt var ungefär densamma som Lindbergs. Swedin twittrade:

”Så jävla besviken att Publicistklubben bjuder in företrädare för landets ledande hatblogg för ”debatt”.

daniel_swedin_besviken

Vad rör sig egentligen i huvudet på dessa människor? Förmodligen ingenting eftersom ingen av dem uppvisat någon annan slags tankeverksamhet än hat mot alla som har invandringskritiska åsikter. Daniel Swedin sprider hat genom att kalla Avpixlat för ”hatblogg” när den i själva verket är en seriös blogg som stöder yttrandefrihet och människors rätt att få framföra sina åsikter fritt, vilket inte Aftonbladet gör. Swedin, Lindberg och de andra hel- eller halvkommunistiska medarbetarna på tidningen gör allt för att motarbeta yttrandefrihet och smutskasta invandringskritiker. Det är från Aftonbladet som hatet kommer.

Till mötet på Publicistklubben kommer också den ytterst förvirrade Katarina Mazetti som mötte ”näthatet” på Avpixlat i form av över 3 500 kritiska kommentarer som nästan undantagslöst var sakligt kritiska mot ett par artiklar som Avpixlat lät hennes skriva där.

publicistklubben

Annonser

Taggat:, , , ,

One thought on “Aftonbladet hatar verkligen yttrandefrihet

  1. Anon april 13, 2013 kl. 00:16 Reply

    Denna text är inte skriven av Tino Sanandaji, kolla din länk.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: