Katarina Mazetti svamlar vidare

När Katarina Mazetti skrev en eländig krönika i ICA-Kuriren så stoppade ICA-Kurirens chefredaktör Helena Rönnberg alla kommentarer och hindrade folk från att kritsera Mazetti. Sedan dess har Mazetti valsat runt i pk-media och snyftat om hur hon utsatt för ”näthat” för att hon kritiserats.

Nu har den Sverigevänliga bloggen Avpixlat givit henne plats för en artikel. Man skulle ju kunna tro att hon ville be om ursäkt för sina tidigare stöveltrampande hattexter mot Sverige, mot Avpixlat och mot SD. Istället väljer hon att trampa vidare men med såväl upprepningar som nya formuleringar.

katarina_mazetti

Hon säger att det är ”obegripligt” att hon utsatts för kritik. Det om något visar vad slag människa Mazetti är. Först framställer hon Avpixlat som något som framkallar ”samma symtom som vinterkräksjukan”. Sedan tyckte hon att Jimmie Åkessons folkdräkt borde vara ”bomberjacka och kängor”. Dessutom framställde hon svenskarna som ”inavlade, med hänghaka och ett IQ på 70”. Men hon fattar inte varför hon kritiserats.

När hon nu lyckades få in en text på Avpixlat så bad hon inte ens om ursäkt för sina övertramp. Hon stod istället för vad hon sagt och klampade sedan vidare med sitt förakt mot invandringskritiker. Nu med lika infantilt pladder som tidigare. Hon tyckte att hon ställde en ”viktig” fråga som hon inte fick något svar på. ”Är finnar mera svenska än skåningar, som bara varit svenska i några hundra år?” Till vem hon ställer frågan är oklart eftersom de pk-medier hon skriver i raderar alla kommentarer. Kanhända finns det redan många som svarat på frågan. Hon tror tydligen att det finns ett enda svar på frågan och är för blåst för att fatta att svaren blir olika vem som svarar. Ur ett svenskt invandringspolitiskt perspektiv är frågeställningen ointressant eftersom nordbor i alla tider haft en särställning när det gäller såväl invandring som kulturellt utbyte. Inga svenskar har någonsin haft något emot våra grannfolk. Invandring från nordiska grannländer har inte stört oss på något sätt. Antagligen är Mazetti så otroligt genomkorkad att hon tror att det går en skarp gräns någonstans i Östersjön eller i Skåne. Däremot har vi nationsgränser även i norden och det är bra. Vi borde dock ha bättre gränskontroller för att hindra kreti och pleti från att överträda våra gränser och sedan bara slå ned sin boplåtar här.

Mazetti ställer fler frågor eftersom hon är så otroligt okunnig. ”Finns någon ”svensk” kultur som är helt opåverkad av omvärlden?” undrar hon. Även här kan man svara på mängder av olika sätt, men Mazetti utgår från att hon själv har svaret och att just hennes svar är ett bra argument mot SD. Hon inbillar sig nämligen att SD tror att svensk kultur är helt opåverkad av omvärlden. Nu är det bara så att de finns gott om exempel på kultur som inspirerats av omvärlden som ändå blivit specifikt svensk, den har sammanvävts med egna traditioner och blivit en del av vår kultur även om den ser liknande ut på andra håll. Både folkmusik och folkdans har flertusenåriga anor i vårt geografiska område även om den musik som utövades i norden för tusen år sedan djupt föraktas av Mazetti som ”vrål”. Bara för att vi importerat både folkmusik och folkdans de senaste hundra åren betyder inte det att vi saknar egen sådan. Tvärtom det finns gott om svensk folkmusik och annan svensk musik. Det finns även svensk kultur som är opåverkad av världen utanför Norden. Faktum är att det finns gott som sådan kultur. Den konst som jag själv producerar är typiskt svensk. Jag målar natur- och folklivsmotiv från hela Sverige och den som påstår att min konst inte är svensk har fel. Den är mycket svensk. Dessutom helt opåverkat utifrån.

Mazetti ställer frågor som är så dumma att man undrar om det är hennes barnbarn som ställer frågorna. I så fall kan man förstå den oerhörda kunskapsbrist som frågorna är ett uttryck för. Hon frågar: ”Är man ”svensk”, om man som jag har EN släkting som kom hit på 1800-talet? Och är det ”rena blodet” alltid att föredra?”

Nu tror Mazetti på fullt allvar att hon har ställt en fråga som är svår eller omöjlig att bevara. Att hon ens besvärar sig med att ställa en sådan fråga visar återigen hur okunnig hon är. Nu är kunskapen om just Mazettis bakgrund oklar, men det står ju helt klart att hon varken känner sig som svensk eller vill förknippas med något som kan kallas svenskt.

Svensk är den som har svenska föräldrar och sina rötter i Sverige. Det finns en del svenskar som har enstaka förfäder som har kommit från Holland, Tyskland, England eller Baltikum. De har i de flesta fall smält in och blivit helt svenska. Mazetti tycks har en liknande bakgrund med någon från Italien, men i hennes fall tycks anpassningen till Sverige ha varit ett enda stort misslyckande. Hon skulle kunna söka sig tillbaka till Italien och hävda att hon är ”italiensk” och se hur väl det lyckas. Mazetti är snarare ett exempel på att hon är förvirrad och att det är mångkulturen som satt griller i hennes huvud. Hon har svåra identifikationsproblem.

Helt plötsligt säger hon i texten i Avpixlat att ”jag har alltid varit mycket stolt över att vara svensk”. Men strax innan visste hon inte vad den innebar att vara svensk. Nu drar hon fram tre skäl till varför hon är stolt över att vara svensk.

1. Mazetti påstår att vi ”har en stark lagstiftning vad beträffar tryck-. och yttrandefrihet.” Det är sant att vi har en stark lagstiftning på pappret. Men i verkligheten har vi ingen yttrandefrihet i Sverige. Media lägger unisont locket på i viktiga debatter och invandringskritiker kommer aldrig till tals på samma villkor som andra. ICA-kurirens stängning av kommentarsfälten efter Mazettis hatartikel borde ha fått henne att reagera över bristen på yttrandefrihet. Men icke! Hon kallar istället den sakliga kritik som hon fick för ”näthat”.

2. Mazetti säger att ”Sverige är ett land där män och kvinnor är lika mycket värda”. Vad hon inte säger är att den relativa jämställd som finns i de nordiska länderna inklusive Sverige är kulturellt betingad. Den är ett uttryck för ett gammalt nordiskt eller svenskt kulturarv som enligt Mazetti inte finns. Mazetti har retat upp sig på att hon kallats ”kärringjävel” och tror att det är en invandringskritisk reaktion på feminismen. Hon beklagar sig också över att SD hade så få kvinnliga ledamöter i riksdagen. Men det viktiga är ju inte om det är kvinnor eller män i politiken eller annorstädes utan om det är kompetent folk. Att kvinnor och män lever i ett jämställt land beror på de kvaliteter som den nordiska befolkningen besitter. Av tradition har respekten för kvinnor varit större här än i de flesta andra länder. Sverige var för övrigt ett föredöme i hela världen inte bara i det avseendet, men också när det gällde social trygghet, låg brottslighet och solidaritet människor emellan. Men det var på sextiotalet, innan Sverige blev mångkulturellt.

3. Mazetti säger att ”Sverige är ett tolerant land utan rasism”. Säg det till alla journalister som ser rasister överallt. Mazettis säger att hon ”aldrig sett kritik på Avpixlat mot att danskar och tyskar köper upp byar i mot norrmän som köper in sej på västkusten, mot utländska företag som köper upp svenska börsen.” Det beror kanske på att just Avpixlat haft viktigare frågor att diskutera. Men det finns andra bloggar som har berört det och det förekommer saklig kritik även mot sådana företeelser. Det är sant at svenskt näringsliv köps upp men det tycks Mazetti inte ha något emot. Genom medlemskapet i EU är det svårt att komma åt det och därför bedriver SD som enda riksdagsparti frågan om utträde ut EU. När det gäller frågan om rasism så är Sverige det minst ”rasistiska” landet i Europa och kanske världen. Likaså är vi det minst nationalistiska landet i världen. Detta trots en massinvandring som kommer att göra oss svenskar till en minoritet i vårt eget land inom senast 40 år. Förklaringen till bristen på motstånd mot en galen invandringspolitik är att vi sannolikt är det mest hjärntvättade folket på jorden efter nordkoranerna och möjligen kineserna. Och det beror i sin tur på att vi saknar reell yttrandefrihet. Dessutom har vi politiker i riksdagen som fattar massa viktiga beslut utan att ens informera folket först. Fredrik Reinfeldt förvandlade Sverige till en mångkultur den 24 november 2010 genom att utan offentliga debatter skriva in i grundlagen att vi är ett ”mångkulturellt” land. Så gör bara en landsförrädare.

Mazettis säger i slutet av sin text att ”Jag är medveten om att jag kommer att utsättas för en skur av nya hatmejl och kommentarer efter detta. Och jag undrar ibland om det ens är meningsfullt att argumentera.” Det är ju bara det att Mazetti argumenterar inte. Hon visar förakt. Ännu tydligare blir hyckleriet hos henne då hon avslutar med följande meningar:

”Men då tänker jag på Israel Kirstein, en liten judisk tyghandlare i min hemstad Karlskrona. När nazisterna i stan på 30-talet höll tal på torget stod herr Kirstein alltid framför dem, högröd i ansiktet, och skrek ut sina protester och hötte med paraplyn. Och till sist fick mötena flyttas.”

Men Mazetti är ju i praktiken ”nazisten i stan på 30-talet”. Hon har ju inte en enda gång ingripit till försvar för SD:s yttrandefrihet när stenar har kastats på deras torgmöten eller när de har hotats till livet av exempelvis hip-hoparen Sebbe Stakset som dessutom fritt får medverka i TV trots sin kriminella bakgrund. Mazetti har inte heller ställt krav på ICA-Kurirens Helena Rönnberg att öppna kommentarsfälten igen och låta vanligt folk få komma till tals. Det som SD utsätts för är faktiskt värre än vad Isarel Kirstein utsattes för och i Sverige är det idag satt i system att trampa på SD genom hat, hot och förakt. Mazzeti är en del av den ”kulturen”.

A. Larsson – som bojkottar ICA

Taggat:, , ,

2 tankar om “Katarina Mazetti svamlar vidare

  1. […] mest seriösa och tillåtande forum. En reaktion på ditt förra inlägg på Avpixlat finns här (förutom de 1500 kritiska kommentarer du […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: