Helena Rönnberg på ICA-Kurien gav ICA en mångmiljonförlust

Helena Rönnberg är chefredaktör på ICA-Kuriren. Det var hon som lät Katarina Mazetti publicera sin svavelosande och hatfyllda krönika den 2 januari i år.

Reaktionerna på krönikan var många, så många att Rönnberg stängde av kommentarsfältet så att kritiken inte skulle synas. Men ungefär 500 personer hade då redan hunnit kommentera och lovade att klippa sina ICA-kort, bojkotta ICA-kurien och sluta handla på ICA.

Vi gjorde en uppskattning av hur många som har bojkottat ICA sedan årskiftet och kommit fram till att ICA kommer att förlora mångmiljonbelopp på Mazettikrönikan. Den krönika som Helena Rönnberg släppte igenom för att hon själv tyckte att den var bra.

bojkottar_ICA_200

Minst 2 000 personer bojkottar ICA. Vi har skummat igenom en del sajter och kommit fram till att det omöjligen kan vara färre, men det kan vara betydligt fler kanske uppemot 5 000 personer. Nu har det gått nästan exakt en månad sedan Helena Rönnberg släppte igenom krönikan och då återsår att uppskatta hur mycket pengar ICA förlorar så sina f.d. kunder.

Om vi räknar lågt, mycket lågt, så har ICA förlorat 2 miljoner den första månaden. Då har vi räknat med att varje person skulle ha handlat för 1 000 kronor. I själva verket är maten och andra dagligvaror en genomsnittsmånad dyrare än så. Om vi räknar med att 3 000 personer bojkottar ICA, vilket är mer sannolikt än 2 000 personer och att var och en av dessa skulle ha handlat för 1 500 var under januari så hamnar vi på 4,5 miljoner i utebliven handel för ICA.

Om bojkotten skulle pågå hela året av minst 3 000 personer som skulle ha handlat för 1 500 kr var i månaden så blir summan betydligt större. ICA förlorar då 54 miljoner kr. Skulle det vara så många som 6 000 personer som bojkottar ICA, då är vi uppe i en förlust på över 100 miljoner. Intressant är att det finns många storkunder som handlar för över 10 000 kr i månaden, till sina företag eller stora familjer, som också slutat handla på ICA.

Bojkotten mot ICA går vidare!

Taggat:, ,

5 tankar om “Helena Rönnberg på ICA-Kurien gav ICA en mångmiljonförlust

 1. […] bojkottkampanj som har resulterat i att tusentals människor bojkottar ICA ger många miljoner i utebliven handel. Kanske omkring 100 miljoner kr för detta år om bojkotten fortsätter (vilket […]

 2. Nog Nu februari 7, 2013 kl. 23:48 Reply

  Självklart fortsätter bojkotten, dock för att slippa köra flera mil i onödan gjorde jag ett inköp på ca 35:- en gång, detta att jämföra med det normala 500-600:- i veckan!
  Det finns massor med andra affärskedjor som inte förolämpar mig, det är dessa jag nu gör affärer med istället!

  • Nog Nu juli 3, 2013 kl. 13:09 Reply

   Ännu håller jag i bojkotten mot Ica, har dock handlat för totalt max 500:- under halvåret som gått…..om vi räknar på det lägre beloppet 500:-/veckan som jag handlade för förra året så har ica tappat 12500:- på mig. Jag gissar att fler har hållit i sin bojkott!

 3. […] inledde mot ICA efter Katarina Mazettis hatartikel mot Sverigedemokraterna beräknas kosta ICA 100 miljoner kronor 2013. Från ICA har det varit helt tyst om den klantiga chefredaktören Helena Rönnberg på […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: