Kristina Folgert på Expo hotades av sin 17 år yngre iranske älskare

Sidan Expomakt kommer med nya avslöjanden om förhållandena på Expo. År 2009 anställdes Kristina Folgert som annonsansvarig på Expo. Enligt Expomakt har hon bl.a. arbetat med att skrämma bort annonsörer från invandringskritiska sidor. Sensommaren 2009 träffade hon den 17 år yngre iranske ”flyktingen” Vahid och lät honom bo hemma hos sig. De inledde en ”kärleksrelation”. 

Kristina_folgert_hotad_av_sin_boy

Redan efter några månader fick hon problem med Vahid och avslutade ”kärleksrelationen”. Men hon lät honom bo kvar hemma hos sig eftersom han var flykting och saknade bostad. I mars 2010 stod hon dock inte ut längre utan gjorde klart för honom att han måste flytta ut. Men Folgert lät honom bo kvar ytterligare en tid eftersom hon ”tyckte synd” om honom. Till slut blev situationen outhärdlig och hon uppmanade iraniern att flytta. Eftersom han vägrade tog hon hans nycklar i november 2010 och lät honom inte komma tillbaka. Därefter började Vahid ofreda henne. Han ringde henne hela tiden, både på hennes privata telefon och till hennes arbete och skickade massor av sms. Han sökte också upp henne både vid arbetet och bostaden. Vahid kunde skicka 15 sms på en dag, ringa flera samtal och skicka mail. När Folgert försökte låta bli att svara så dök han istället upp vid Folgerts arbetsplats på Expo. Det hände vid ett flertal tillfällen.

I januari 2011 tog Vahids pappa kontakt med Folgert och frågade henne om inte sonen skulle kunna få komma och duscha hos henne någon gång i veckan. Fadern gick i god för att Vahid inte skulle ställa till med några problem.

Det pågick i några månader men sedan blev situationen outhärdlig och Folgert vägrade att släppa in honom igen. Då började Vahid återigen terrorisera Folgert. Han väntade på henne utanför arbetet, följde efter henne till tunnelbanan, ringde och sade att han skulle komma hem till henne.

Den 11 april 2011 ringde Folgert polisen eftersom hon inte visste vad hon skulle göra. Efter att han fått besöksförbud försökte han ta kontakt med Folgert genom att ringa till hennes arbetsplats. Samma dag ringde han också till Folgerts dotter och uppmanade henne att meddela Folgert att om hon flyttade ner hans saker i källarförrådet så skulle han ”break your mom and break your house”, dvs. misshandla henne och slå sönder lägenheten. När det någon dag senare var städdag i Folgerts bostadsrättförening dök Vahid plötsligt upp och gav henne sexuella inviter. Först efter att hon hotade med att ringa polis gick han därifrån. I början av juni ringde han på Folgerts mobil och var hotfull. Han sade ”I will put a knife in your stomach” och ”otherwise you have to escape from this country with your family”. Han hotade med att tvinga henne fly från landet. Efter att Folgert stängt av sin telefon började Vahid ringa till Folgerts mor för att få redan var Folgert fanns.

Personalen på Expo har också blivit förhörda och såväl Daniel Poohl som David Lagerlöf har lämnat vittnesuppgifter som styrker kvinnans berättelse. Domen mot Vahid föll den 11 juli 2011 men har blivit känd för en större allmänhet först nu genom Expomakts försorg.

Trots att Vahid var utländsk medborgare och bara har bott i Sverige i två år dömdes han inte ens till utvisning. Han fick istället två månaders fängelse och 20 000 kr i böter.

När Fria Tider idag skrev om hoten och domen var kommentarerna inte nådiga:

”Jag hyser inga som helst sympatier med denna korkade hondjävul. 
Är det någon som skall böta så är det kvinnan, och det till svenska folket för obotlig dumhet. Jag hyser inga som helst sympatier med denna korkade hondjävul.”

”Så härligt att EXPO får uppleva en gnutta av verkligheten.”

”Detta är tacken efter att han har fått avnjuta den svenska gästfriheten! Om han behandlar svenska kvinnor som skit så kasta för fan ut honom!”

”Fy fan vilken äcklig kvinna. Har vi namnet på henne?”

”Trevligt att även Expo-fascister får smaka på lite hederskultur-berikning :)”

”Han passar också på att meddela att hon kommer att bli ”forced to leave Sweden with your family”….”

”Varför lämnade hon inte Sverige. Det här är ju ett så rasistiskt skitland utan kultur. Hon kunde väl ha flyttat? Till exempel till Iran där de har en mycket bättre kvinnosyn och en fin kultur. Här bor bara barbarer.”

”Skit ska skit ha. Karma is a bitch:)”

”Som man bäddar får man ligga.”

”Spännande kulturellt utbyte. Det är välförtjänt att Expo medarbetare som skuldbelägger och motarbetar en sansad migrationspolitik får ta del av dess misslyckande. Här har vi en typisk demoraliserad vänstermänniska, som är ensamstående eftersom hon ”inte behöver en man” och istället har olika pojkvänner som träffar en vad hon uppfattar som ”spännande exotisk man” som inte tycker något vidare om hennes sekulariserade fasoner och inte accepterar att bli dumpad hur som helst. Det är som bäddat för katastrof. Mycket underhållande när Expos blindhet för realiteter drabbar dem även på det personliga planet.”

”Finns det någon som seriöst tror att han ska komma ut från kåken och vara en laglydig man? Hur i helvete kan tingsrätten ogilla yrkandet på att han ska utvisas? Vad är det för pajasar som sitter i tingsrätten egentligen?”

Källor, domen, bilder, länkar:
http://expomakt.wordpress.com/kristina-folgert/
http://www.friatider.se/expo-kvinna-trakasserades-av-invandrare

Annonser

Taggat:, ,

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: