Skvallret om Nyamko Sabuni, Fredrik Reinfeldt och Lars Leijonborg

Det cirkulerar många uppgifter på nätet om att Nyamko Sabuni har ett förhållande med Fredrik Reinfeldt och som bevis på det finns vittnen som säger sig ha sett dem tillsammans på tu man hand på olika restauranger i Stockholm. Dessutom hänvisar många till ett blogginlägg av Katrin Zytomierska som anses vara trovärdigt. Zytomierska skrev för två dagar sedan:

”Men gud så gulligt…och kanske lite struligt…men vad gör man när kärleken slår till med sin enorma kraft? Det går inte att göra något ju… Jag minns när jag blev kär i Bingo Rimér. ”Nä men inte ska du väl bli ihop med Bingo Rimér?”, sa de flesta. ”Det är ett PR-trick”, trodde många. Men det var det ju inte och det är det heller inte i det här fallet. Vår statsminister Fredrik Reinfeldt och Nyamko Sabuni är tokkära och det är så härligt är det inte?! Jag fick just veta det och då inte ens som skvaller utan som helt säker fakta. De har varit ett par en längre tid och det är ju för jävla fint av Nyamko att avgå för kärleken men kanske lite märkligt då hon var en kämpe för jämställdheten? Vore det inte coolt om Reinfeldt hade avgått istället? Hade inte det varit ett finfint bevis på hennes jobb och slit. Kanske i den bästa av världar men inte en direkt återspegling av verkligheten…

I alla fall. Jag undrar när det kommer ut i pressen. Jag ser en framsida framför mig och idag ser jag att framsidan pryds av Nyamko och Lejonborg. Och deras fina relation? Imorgon kommer det.”

reinya

Zytomierska brukar vara en trovärdig skvallerkälla men det finns något som gör bilden mer komplicerad. Sabuni och Leijonborg har arbetat tätt tillsammans i många år och häromdagen bekräftade Sabuni att de är mer än vänner. Så hur ligger det egentligen till? Vad är sant?

Sant är att Fredrik Reinfeldt och Sabuni är ungefär lika gamla, han är 47 och hon är 44 i år, och att de har träffats en hel del i jobbet. På sajten finest.se (där Katrin Z. bloggat tidigare) finns en bild på Nyamko Sabuni och hennes ex Allan Bergqvist som hon skilde sig från förra året. Ungefär i samma veva separerade Fredrik Reinfeldt och Filippa. Katrin brukar ha bra koll på folket som rör sig i de kretsarna.

Skvaller på nätet hävdar bestämt att Fredrik Reinfeldt och Nyamko Sabuni är ett par. Nyamko har den senaste tiden inte längre setts på tu man hand med Fredrik Reinfeldt utan med Lars Leijonborg. Hon besökte exempelvis Idrottsgalan förra veckan tillsammans med Leijonborg. På direkta frågor från journalister har hon sagt att hon och Lars ”busar tillsammans”, men värjer sig för att säga att de är ett par. Folk som sett dem tillsammans har dock uppfattat dem som ett par, vilket har kunnat märkas på deras sätt att umgås.

Under normala omständigheter så finns det ingen anledning att lägga sig i vilka relationer folk har till andra personer. Men just i det här fallet finns det helt klart en del dolda agendor kring hennes avgång. Ingen vet egentligen varför hon tvingades att avgå, men att det finns något som inte har kommit fram råder det inget tvivel om. När politiker tvingas avgå så beror det ofta på att de misslyckats med sina uppdrag och det blir nästan alltid offentligt. I det här fallet har locket legat på och absolut inget har kommit ut till allmänheten (utom till inblandade, till en del journalister och andra som tycks hålla tyst).

Katrin Z:s blogginlägg kan ändå ge några ledtrådar. Om det är så att Sabuni har haft ett kortare förhållande med Fredrik Reinfeldt innan hon började umgås mer intimt med sin nära arbetskamrat Lars Leijonborg så är det av riksintresse. För det mesta brukar skvaller bara vara falska rykten där det inte ens finns eld trots röken, men ibland kan rykten som florerar stämma. Som när Tosse Magnussons ”nära vänskap” med en ung flyktingpojke först bara var ett rykte, men sedan visade sig stämma.

När det gäller Sabunis avgång så kan man nog dra den slutsatsen att hennes privatliv var orsaken till entledigandet. Och om det är privatlivet så kan det mycket väl ha med hennes ”relationer” att göra.

Då står sig Katrin Z:s spekulationer ganska bra.

Taggat:, , ,

2 tankar om “Skvallret om Nyamko Sabuni, Fredrik Reinfeldt och Lars Leijonborg

 1. gfgd mars 20, 2013 kl. 10:31 Reply

  Jag som trodde att Mona Sahlin var en antirasist? Tänk om hon hade sagt den judiska minoriteten är problemet? Eller den Svarta majoriteten är problemet i Afrika, all PK media skulle ha skrikit rasist och hon skulle sannolikt ha dömd för hets mot folkgrupp.. Men rasism mot vita är ju okej i en politisk korrekt värld..

  Antirasist bara kodord för antivit.

  antirasister vill ha färre vita människor i landet.

  antirasister vill ha färre vita barn i skolorna.

  antirasister vill ha färre vita i politiken.

  antirasister vill ha färre vita människor i ekonomin.

  antirasister vill skapa en värld utan vita människor. Och om vill tillåter de så kommer de lyckas.

  Mångkulturella är vår tids nazister och måste behandlas därefter.

  Etniska britter minoritet 2066.
  http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/immigration/8142176/White-Britons-to-become-minority-by-2066.html

  Etniska britter redan minoritet i London.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2246288/Census-2011-UK-immigrant-population-jumps-THREE-MILLION-10-years.html

  Vita amerikaner minoritet 2042.
  http://www.guardian.co.uk/world/2008/aug/15/population.race

  ”vita” minoritet i hela den industrialiserad världen inom ett par årtionden.
  http://www.guardian.co.uk/uk/2000/sep/03/race.world

 2. Elisabeth juli 6, 2013 kl. 19:14 Reply

  N-blodet förenar dem. Kaka söker maka. Nu börjar åtminstone jag begripa varför vår galne statsminister uppfört sig så konstigt under den senaste tiden.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: