Socialdemokraten och skrikhalsen Stefan Windh (Stefan Vind) granskad igen

Stefan Windh, som egentligen heter Vind, men stavar sitt namn Windh, gjorde sig känd för att han försökte hindra några Sverigevänner från att göra en opinionsundersökning om invandringen. Det var under hösten 2012 som Rasmus Gårdebrink och några andra åkte till Påskallavik för att undersöka hur invånarna såg på att ett asylboende skulle öppnas på orten.

Migrationsverket hade informerat om att de skulle placera 45 asylsökande på orten som har ca 1 100 invånare. Under ett informationsmöte den 8 oktober fick invånarna möjlighet att ställa frågor om planerna och det visade sig genast att beslutet väckte stor kritik. Invånarna hade inte fått gehör för sina åsikter och det var uppenbart att alla beslut hade tagits över huvudet på invånarna.

Rasmus Gårdebrink ville då göra en egen opinionsundersökning för att få fram hur invånarna ställde sig till asylmottagningen. För att göra det så enkelt som möjligt för de som skulle rösta så ställdes frågan så här: ”Vill du ha ett asylboende i Påskallavik?” Svarsalternativen var ”Ja” eller ”Nej”. Enklare kunde det knappast bli. När omröstningen hade påbörjats så kom en grupp lokalpolitiker från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet fram. De hade med sig ett flygblad som riktade sig mot Gårdebrink och hans vänner som anklagades för att vara nazister – vilket inte var sant. Flygbladet uppmanade folk från att avstå att rösta i opnionsundersökningen och var undertecknad av socialdemokraten Stefan Windh.

De närvarande politikerna visade stort förakt för Gårdebrinks undersökning. De ställde sig och skrek, pekade finger och kallade Gårdebrink för ”bonnläpp”. Windh gormade högljutt ”ta och packa ihop er jävla skit och åk hem, ni är inte välkomna här. Har du inte fattat det än”. Det var en hysterisk samling kommunpolitiker som agerade som vilken pöbelhop som helst och det var Windh som likt en rövarhövding anförde dem. Sossegänget antydde att de skulle ta banderollen från Sverigevännerna, men Gårdebrink & Co förklarade att det kommer de inte att lyckas med.

Stefan Windhs försök att skrämma bort Sverigevännerna och hindra folk från att rösta lyckades inte. När rösterna sedan räknades hade 63 personer röstat Nej till asylboende med 8 hade röstat Ja. En tydlig signal om att politikernas asylboende inte hade någon som helst förankring bland vanligt folk.

Stefan Windh uppträdde som en galning. Han skrek, hotade och förtalade Sverigevännerna och om de inte hade vetat vem Windh var hade han nog tagits för ett fyllo eller en knarkare. Föreställningen var riktigt makaber och hela historien följdes upp av den nystartade tidningen Nya Tider som inledde en granskning av Stefan Windh. Vad de kom fram till var skrämmande. Windh framstod i reportaget som en skojare och en fifflare, urtypen för en korrupt socialdemokratisk politiker.

stefan_windh

Det första frågan som ställdes var kring det faktum att Stefan Windh var mycket pådrivande för att få ett asylboende till Påskallavik. Varför han var det och om han hade några ekonomiska intressen i det, som många andra socialdemokratiska politiker har, fick tidningen ingen klarhet i. Däremot framgick det att Sten Windh stödde asylboendet trots att en förkrossande majoritet av folket på orten inte ville ha det. Windhs förakt för folkliga åsikter vara obehaglig, inte minst med tanke på hur han uppträdde mot Sverigevännerna.

Windhs politiska karriär har kantats av misstankar om oegentligheter. För några år sedan var Windh insyltad i en underlig bolagshärva. Han lyckades bli ordförande i UBC:s Energikommission trots att han saknade någon som helst kompetens om energisektorn. UBC är ett samarbetsorgan för städer runt Östersjön där även Oskarshamn ingår. I juni 2010 avslöjade Oskarhamns-Tidningen (OT) att Windh utnyttjat sin position som ordförande genom att se till att hans egna bolag anlitades inom det så kallade ITEST-projektet, ett EU-finansierat forskningsprogram för biologisk rening av avloppsvatten. När OT ställde frågor om det hade Windh fräckheten att dölja fakta om sin inblandning via egna bolag.

ITEST hade vid en senare utvärdering visat sig vara ett totalt misslyckat projekt med ett underskott på sex miljoner. En utredning visade sedan att inte ett enda av projektets mål hade fullföljts. När tidningen Nya Tider försökte få tag på Stefan Windh för att ställa frågor så slängde han bara på luren.

Nya Tider följde sedan upp ärendet Stefan Windh i nummer två. En fotograf som hade haft kontakt med Stefan Windh gick ut med en varning på en sida för fotografer (Fotosidan.se) där han skrev:

”Vill dock passa på att slänga ut en varning för Windhs, Megapix och allt annat skojaren Windh är kopplad till. Han har genom skumraskaffärer blåst en massa fotografer på pengar med konkurser o spekulationer, blan annat undertecknad åket dit på 14 000:- som jag aldrig fått se röken av”.

Fotografen hade varnat för några av de bildbyråer som Windh försökt starta, men som slutade i förlorade pengar för många inblandade. En annan fotograf berättade för Nya Tider att ett av Windhs bolag var skyldig flera hundra tusen till fotografer, men att pengar kunde betalar efter att advokater hade anlitats. Hon säger också att ”de fotografer som var anslutna till Windh blev nog blåsta på ganska mycket”.

Artikeln i Nya Tider om Stefan Windh avslutas med orden ”Att gräva fram information om Windhs bolag bjuder på en del märkliga upplevelser. Samma bolag dyker upp under olika namn. Ibland används ett och samma namn om helt olika bolag. Den röda tråden för Windhs bolag är konkurser, nystarter och olika turer hit och dit, där bolagen köper upp varandra.”

Igår meddelande Barometern att Stefan Windh och även hustrun Sanna Windh kommer att lämna politiken. De tog en ”time out” efter att han ifrågasatts då EU underkände Windhs Technologies (ännu ett av alla Windhs företag) och Bokero som underleverantörer till ITEST-projektet. Själva ser sig paret Windh som ”entreprenörer”, men medger att det varit ”med blandade resultat”. I själva verket har allt som Stefan Windh ägnat sig åt varit helt misslyckat. Inte ens politiken har han kunnat sköta klanderfritt.

Första numret av Nya Tider kan läsas på tidningens hemsida här. Ta gärna en prenumeration så får du tidningen i brevlådan.

nya_tider

Taggat:, ,

En tanke på “Socialdemokraten och skrikhalsen Stefan Windh (Stefan Vind) granskad igen

  1. […] del kanske minns hur Rasmus Gårdebrink gav sig in Påskallavik hösten 2012 och konfronterade ett antal […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: