EU skickar 50 miljarder till Egypten

När vi svenskar betalar pengar till EU så är det världens största socialbidragsmottagare som tar emot pengarna. EU är en parasit som suger ut stora belopp från olika håll och sedan fördelar dem efter eget gottfinnande, ofta politiskt motiverad för att ”öka integrationen”, dvs. slå sönder nationalstaternas etniska eller kulturella identitet eller skapa bryggor till andra världsdelar så att deras befolkningar lättare kan ta sig till Europa.

Lika dåligt som svenska politiker hushåller med svenska skattemedel, lika dåligt hushåller EU med de medel de tiggt ihop från medlemsstaterna. Att stärka islam med skattemedel är den nya given.

Trots att flera länder i Europa går på knäna så väljer EU att skicka 5 miljarder Euro till Egypten av alla länder.

Det var i söndags som EU:s president Herman Van Rompuy plötsligt meddelade att Egypten ska får den stora summan i ”bidrag och lån” för att landets krisdrabbade ekonomi ska stärkas och för att hjälpa Egypten att bli en ”demokrati”. Den dolda tanken bakom lånen är att Egypten skulle tvingas att förhandla fram ett frihandelsavtal mellan EU och Egypten och på det sättet väva in landet i ”det internationella samfundet”.

Eftersom den ej valde, men ovanifrån tillsatte, Herman Van Rompuy förstod att avtalet skulle väcka kritiska reaktioner så försökte han lugna kritikerna med att EU också skulle hjälpa Egypten att återfinna alla offentliga medel som stulits under kristiden. Egyptens president Morsi berömde EU för sitt arbete med att stödja övergången till demokrati i Egypten och arabvärlden.

”Jag försäkrar er att vi är fast beslutna att bygga en konstitutionell egyptisk stat, ett lands institutioner, det civila tillståndet vi alla drömmer om”, sa Morsi och betonade att det kommande parlamentsvalet skulle utgöra ”sista steget” i byggandet det nya systemet.

”Den demokratiska utvecklingen i Egypten är en bra garanti för vårt samarbete med EU”, tillade Morsi.

Rompuy kritiserade också den syriska regimen och betonade när det gällde judiska bosättningar på palestinsk mark att den palestinska myndigheten ska få en miljard EU i årligt stöd från EU.

Det belgiska partiet Vlaams Belang kommenterade EU:s utspel med att ”medan det är kris i Europa så skickar EU miljarder Euro till länder som bygger upp islamistiska rörelser”.

euflag_eurp

Morsi som är medlem i Muslimska brödraskapet har som motto: ”Allah är vårt mål, Koranen är vår konstitution, Profeten är vår ledare, vi kämpar på vårt sätt, och dö för Allah är vår högsta strävan.” Den demokratisering som EU och Morsi talar om finns inte i verkligheten. Allt handlar om att regimen i Egypten får pengar för att de ska skriva frihandelsavtal, bli en del av ”världsekonomin” och sedan får de bygga islam bäst de vill. EU har inga invändningar mot det. EU hade heller inga invändningar mot att kristna och andra minoriteter förtrycks, att yttrandefrihet inte finns och att 100 000 kopter tvingats fly. Mångkultur, internationalisering och ökad invandring till Europa är viktigare.

EU fick Nobels fredspris men bidrar med pengar till att bygga upp islamiströrelser i arabvärlden och dessutom importera muslimer i stora skaror till Europa. Att EU dessutom mera konkret stöder en muslimsk president, hans muslimska parti och en muslimsk agenda är inget som förvånar.

Om EU:s medborgare kände till detta så skulle de reagera genom att i högre grad ansluta sig till EU-kritiska partier.

Taggat:, , ,

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: