Är Lasse Wilhelmsson verkligen en ”ökänd antisemit”?

I dag är Gina Dirawi och Danny Saucedo föremål för medias uppmärksamhet. De kommer att leda uttagningen till den svenska Melodifestivalen som startar i Karlskrona den 2 februari. Huvudskälet till att Gina och Danny intervjuas i SvD idag är att tidningen vill läxa upp dem för att de har varit olydiga och sagt eller gjort sådant som det sjukligt politiskt korrekta Sverige inte tål.

SvD är en skrämmande otrevlig tidning inte bara för att den vill tysta invandringkritiker, spåra upp och ”avslöja” invandringskritiker, begränsa yttrandefriheten och införa ett system som mest påminner om vad vi ser i Kina, utan för att tidningen tar den politiska korrektheten längre än vad många andra tidningar gör. SvD står i det avseendet mycket nära Sveriges genom tiderna sämsta tidning Aftonbladet som också ingår i Schibstedt-koncernen.

SvD har en medarbetare i Kina som heter Ola Wong. Denne Wong vill begränsa yttrandefriheten ännu mer i Sverige så att vi får ett system som mer liknar det kinesiska. Wong har liksom många andra journalister i pk-pressen problem med att det finns människor med andra åsikter än vad de själva har. För att komma åt människor som ogillar invandringspolitiken och journalisters lögner och övergrepp mot människor så vill Wong att de ska ”spåras, infiltreras och lagföras”. De är precis så man arbetar i Kina och Nordkorea och nu tar Wong SvD:s hjälp för att försöka nå det målet. Det är skrämmande.

Men SvD och Aftonbladet går betydligt längre. I dagens Aftonblad framställs entreprenören Laila Bagge som en ond människa för att hon lite hastigt undrade över att en hemlös hade råd med mobiltelefon. Möjligen aningen taktlöst men inte skäl nog för att bli utsatt för drev. Svenska medier har tagit på sig rollen att uppfostra folket istället för att ägna sig åt journalistik.

I intervjun med Gina och Danny framstod det mycket tydligt. Eftersom det i Sverige inte är tillåtet att ha egna åsikter, yttra vilka ord man vill – ens i privata sammanhang – eller läsa vilka böcker man vill, så valde SvD att markera just det. Intervjun började lite trevande med frågor om Melodifestivalen. Därefter kom man snabbt in på det som tidningen egentligen ville ventilera. Gina fick berätta om sin bakgrund och att hon kommit till Sverige från Libanon med sina palestinska föräldrar. Under en tid drev hon en humorblogg men blev hotad och fick höra hur ful och äcklig hon var. Exakt vilka som stod bakom hoten framgick inte men hon har kritiseras av muslimer för att inte vara tillräckligt muslimsk.

gina-blogg

I november 2006 publicerade Gina ett inlägg på sin blogg som hon kallade ”Lite kvällsläsning”. Inlägget handlade om Lasse Wilhemssons bok ”Är världen upp och ner?” Gina hade fått boken av någon, men hade inte läst den. Knappt hade Ginas blogginlägg publicerats förrän det politiskt korrekta Sverige brast ut i gråt och klagosånger.

Henry Bronett skrev 600 ord på SVT Debatt. Han fick ett hysteriskt utbrott för att Gina hade fått en bok som hon tänkte läsa. Och om hon hade läst den så är det ingen som vet hur hon skulle ha reagerat. Henry Bronetts artikel var ett våldsamt påhopp på Gina där Bronett visade att han inte ville ”förlåta” Gina för sin ”okunnighet”. ”SVT:s ledning måste reda ut var Gina Dirawi står när det gäller antisemitism”, skrev Henry Bronett och ställde krav på att hennes politiska åsikter skulle kontrolleras noga och ”godkännas” eller förkastas. Bronett upplyste läsarna om att Wilhelmsson är ”antisemit” och ”förintelseförnekare”. Sju gånger använde Wilhelmsson ordet antisemit för att sätta press på Gina, vars föräldrar haft traumatiska upplevelser av konflikterna i Mellanöstern. Hon var inte ens insatt i de frågor som hennes föräldrar kanske hade åsikter om. Hon hade bara fått en bok. Gina utsattes av ett mediadrev där Expo, Svenska Dagbladet och resten av pk-media hängde på. Gina skulle fördömas för att hon innehaft en bok som hon inte ens hade läst.

Svenska Dagbladet citerade Jonathan Lehman på Expo som sade att boken är antisemitisk. Hela mediadrevet hade gått och när Gina googlade på sig själv så hade hon helt plötsligt förvandlats till ”Gina – antisemiten”, bara för att hon på sin blogg nämnt titeln på en bok – som hon inte hade läst. SvD medverkade i ett drev, men ville inte låta folk kommentera sitt beteende och stängde av kommentarsfältet.

Gina råkade ut för exakt samma slags drev som invandringskritiker ständigt råkar ut för och det var samma krafter bakom drevet mot henne som det är bakom dreven mot invandringskritiker. Det var Sveriges Television, Sveriges Radio, Expressen, DN, Aftonbladet, SvD, TT och Expo samt en rad andra tidningar. Det politiska korrekta etablissemanget som vill stoppa all invandringskritik ville nu också hindra Gina från att läsa en bok. Då ska man veta att de flesta som angrep Gina inte heller hade läst boken.

Nu kan man naturligtvis ha olika åsikter om innehållet i boken. Det är fullt möjligt att komma fram till samma åsikt om innehållet som Expo har kommit fram till, men det är också möjligt att komma fram till en hel rad andra slutsatser och åsikter om innehållet. Men det förutsätter att man läser den.wilhelmson_framsida_187x289

Omtalad bok som få har läst

När Bronett skulle berätta om boken så glömde han att redogöra för innehållet. Han hade troligen inte ens läst den. Istället valde han att angripa författaren och smutskasta honom som ”antisemit” och ”förintelseförnekare”. Dessutom hade Bronett oförskämdheten att be Gina googla för att komma fram till vem Wilhelmsson är. Vad hon skulle finna är Bronetts och andra människor åsikter om Wilhelmsson, inte så mycket om innehållet i boken eller den debatt som Wilhelmsson är i sin fulla rätt att skapa.

Det finns starka krafter som vill stigmatisera folk som läser vissa böcker och att det kan ske i Sverige är tidstypiskt. Yttrandefriheten begränsas och snaran dras åt för dem som inte förstått bättre än att knipa käft såvida man inte är feminist, multikulturalist eller extremliberal. Då får man yttra sig och blir även klappad på axel nav pk-media.

Gina balanserade på en skör tråd men bad om ursäkt och hänvisade till att hon inte visste något om boken. Programledarjobbet var i fara och hon klarade sig med ett nödrop. Jobbet hade hon för övrigt fått för att hon var invandrare och det är samma krafter som gav henne jobbet som nu kritiserade henne.

I dagens SvD satte man åyno press på Gina. Hade hon pudlat tillräcklig för att accepteras av Schibsted-media? Det ville SvD undersöka. SvD skriver: ”Många visste inte vad de skulle tro om orsakerna till Dirawis övertramp. Fredrik Virtanen på Aftonbladet ifrågasatte SVT:s agerande: ”Att SVT menar att Dirawis rekommendation av en bok som ifrågasätter Förintelsen inte strider mot deras ’principer och demokratiska värderingar’ är vanvett.”

Gång på gång har Gina tvingats svara på samma fråga. ”Hur kom det sig att du bloggade om boken?” Hon berättar samma svar varje gång, att hon fått boken av en kompis och inte ens visste vad den handlade om. När drevet startade tog hon bort blogginlägget, men pk-media har fortsatt att hetsa mot henne. ”Många tror inte att du var så ovetande” säger SvD och försöker framtvinga ännu mer ånger och pudlande från Gina. Hon berättar att hon fortfarande inte har läst boken och att hon inte visste något om författaren. Efter att svenska judar som Henry Bronett och andra har gått hårt fram mot Gina har hon flera gånger tvingats visa förklara och upprepa att hon inte är antisemit.

SvD pressade den endast 22 år gamla Gina med komplicerade politiska frågor för att får klarhet i hur hon tänker och resonerar. Gina berättade att hon var utsatt för ett så stort tryck att hon bröt ihop. Trycket kom från pk-media som avkrävde henne på orimliga svar om en bok som hon inte hade läst. Gina förklarade för SvD att ”Mellanösterkonflikten är jättesvår” och så långt har hon helt rätt, mera rätt än de som reflexmässigt fördömer henne. När SvD, som medverkar i drevet mot Gina i december 2012 frågade den extremt politiskt korrekte kulturmarxisten och multikulturalisten Eva Hamilton, VD på Sveriges Television, om hur hon såg på blogginlägget så svarade hon: ”Det är olyckligt. Jag blir förbannad. Jag blir stenarg… man kan kräva av vuxna människor att tänka till innan man lägger ut saker eller kommenterar på något så spritt som webben.”

Eva Hamilton blev allstå hysterisk för att någon som skulle vara programledare på TV hade fel åsikt i en viss fråga. Ändå kryllar det av vänsterextremister på TV som får figurera i alla möjliga sammanhang. För att inte tala om alla multikulturalister och extremliberaler med öppna agendor. Nu var det ju bara så att Gina hade inte ens en åsikt om den där boken eftersom hon inte hade läst den. Så Eva Hamilton är bevisligen hysterisk.

Idag valde Expressen att kommentera SvD:s intervju med Gina (och Danny) för att öka trycket mot henne och skapa garantier för att hon inte ska våga lägga upp en icke godkänd bok på sin blogg igen. Expressen skriver ”Det var i slutet av november som Gina Dirawi på sin blogg tipsade om en bok av den ökände antisemiten Lasse Wilhelmson.”

800px-Danny_Saucedo_2010

Även Danny Saucedo fick sig en åthutning av SvD och Expressen. Någon hade hittat en privat video som Danny spelat in i Los Angeles. Där använde han ordet ”svarting”. Så snart pk-media fick korn på det så blev Danny föremål för ett drev. Detta trots att det förflugna och olämpliga ordet sade i ett privat sammanhang och inte hade något som helst nedvärderande syfte. Ordet används ofta och är inget kontroversiellt, men pk-media vill uppenbarligen kontrollera alla människors ordflöden och hota folk som använder fel ord vid fel tillfälle.

Danny berättade att han privat i hemmet använder ord som ”guling, röding, svarting” och att det går bra att göra det eftersom familjen är invandrare.

Lasse Wilhelmsson då, är han en ”ökänd antisemit? Gotiska Klubben intervjuade Wilhelmsson i december och då fick han äntligen bemöta påhoppen från pk-media. Gotiska Klubben frågade Wilhelmsson hur det kändes att bli kallad ”ökänd antisemit” utan att få försvara sig. Wilhelmsson svarade:

”Det är inte första gången, men nu skedde det ju brett över hela media. Jag lät det hela sjunka undan lite innan jag skrev mina två svar, väl medveten om att jag inte skulle få någon replik någonstans. Det har jag aldrig fått tidigare heller, när det gäller dessa frågor. Men visst är det obehagligt. Det sätt på vilket det skedde denna gång var annorlunda än tidigare. Det är ju helt uppenbart att det inte handlar om vare sig Gina Dirawi eller mig och min bok som jag publicerade redan för tre år sedan.

Nu är den västerländska civilisationen i upplösning och vi står inför ett nytt världskrig. Folk är rädda och ser bort. Den judiska staten håller på att implodera, liksom det ekonomiska systemet. För att de som är ansvariga för detta skall klara sig med skinnet i behåll, måste de kontrollera människors tänkande. Det sker genom massiv propaganda, begränsningar av tryck- och yttrandefrihet, samt tillskapandet av tanketabuer. Alla försök att bryta dessa och revidera den historia som segrarna skrev om 1900-talet, kan därför inte tillåtas.”

Vad pk-media inte vet, eller kanske vet men väljer att bortse från det, är att Wilhelmsson själv har judiskt påbrå på mödernet. Han är också, förutom författare, far till fem barn och har barnbarn och lever ett rätt normalt svenskt liv. Däremot är han liksom många andra fria tänkare offer för totalitära medier som kräver att folket underkastar sig deras agenda. Dreven mot Gina Dirawi, Danny Saucedao och Lasse Wilhemsson är helt oacceptabla i ett samhälle där yttrandefrihet ska råda. Maktens vakhundar i media ska aldrig få tysta människor eller debatter utan vi ska se till att fler människor vågar höja sina röster och framföra sina åsikter.

När det gäller debatten om Mellanöstern så finns det ingen som har monopol på den. Det är fritt att tycka vad man vill. Friheten att läsa valfria böcker ska ingen ta ifrån oss.

Taggat:, ,

En tanke på “Är Lasse Wilhelmsson verkligen en ”ökänd antisemit”?

  1. […] Saucedo anklagades för att ha sagt ordet svarting i ett helt privat sammanhang. Läs mer om det här. Sådana drev ska vänner av yttrandefrihet inte accepetera, oavsett vilka åsikter de som drabbas […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: