Helena Rönnberg på ICA-Kuriren har inte ens vett att skämmas

Efter ICA-Kurirens skrämmande hatartikel som skrevs av Katarina Mazetti har kritiken växt mot både Mazetti och ICA-Kuriren. Mazettis lögnaktiga hetsartikel fick till följd att hon kunde avfärdas som en sällsynt extrem och mycket förvirrad människa.

Den som godkände publiceringen var ICA-Kurirens chefredaktör Helena Rönnberg. När ICA-Kuriren först utsattes för kritik valde Rönnberg först att hindra folk från att kommentera artikeln genom att stänga av kommentarfältet. Därefter raderade hon alla kritiska kommentarer från flera hundra människor som inte bara kritiserade Mazetti, ICA-Kuriren och Rönnberg utan tog ett steg längre och beslutade sig för att bojkotta ICA, klippa ICA-kortet och ta ut sina pengar från ICA-banken.

Helena Rönnberg måste vara sällsynt trögfattad, sällsynt ohederlig eller i alla fall sällsynt föraktfull mot människor med andra åsikter än sina egna. Hon representerar det värsta ett samhälle kan visa upp. Först tillät hon publiceringen av en av de värsta hatartiklar som någonsin skrivits i en tidning som utger sig för att vara någorlunda anständig. Sedan stängde hon av möjligheten att kritisera artikeln och därefter rensade hon bort alla kritiska kommentarer. Men det har inte stannat vid det.

helena_ronnberg_ICAEtt rätt stort antal personer har skickat mail till såväl Helena Rönnberg som till Katarina Mazetti, men ingenting har klarnat efter det. Tvärtom. Stefan Torssell som är krönikör på sajten Avpixlat skrev också brev till Helena Rönnberg med förhoppningen att få in texten i ICA-Kuriren som ett befogat genmäle till den hatiska text som Mazetti skrev om bl.a. just Avpixlat. Men texten publicerades inte. ICA-Kuriren och Helena Rönnberg har inte för avsikt att korrigera lögner eller ta avstånd från Mazettis hatartikel. Istället framstår det mer och mer som om Helan Rönnberg och Katarina Mazetti har en samsyn när det gäller hatet mot Sverige och svenskarna. Men likväl är de båda bosatta i helsvenska områden, i riktiga idyller istället för i de getton som vissa andra är hänvisade till. På något sätt framstår Helena Rönnberg och ICA-Kurirens hatfyllda text som något av det värsta exemplet man kan hitta när det gäller förakt för sina läsare, för svenska folket och för kunder på ICA.

Om man ska tro alla som skrivit på nätet som säger att de klippt sina ICA-kort, tagit ut sina pengar från ICA-banken och slutat handla där så har Mazettis hetsartiklel och Helena Rönnbergs försvar för att publicera den kostat ICA miljoner redan på några dagar och då har inte uppsagda prenumerationer på ICA-Kuriren räknats in.

Det är väldigt många som har beslutat sig för att bojkotta ICA och gärna tar en längre väg till någon annan affär för att slippa förknippas med en kedja som inte längre har svenska varor i hyllorna. För ICA-Kuriren tar ju bestämt avstånd från allt som är svenskt och anser att det inte ens finns något svenskt. Så nu vet vi att ICA varken har svenskt kött, svensk mjölk, svenskt bröd eller något annat svenskt i sitt sortiment. Och i den mån de har svensk personal består den av inavlade individer med IQ 70. Vem fan vill handla i en sådan butikskedja.

Allvarligt talat så räcker det inte med en kort bojkott på några dagar. Om vi svenskar någonsin ska kunna få tillbaka vårt land så måste vi kunna sätta press på dem som motarbetar oss. Inte minst när det gäller något som är så enkelt som att genomföra en bojkott mot vissa företag eller vissa produkter. Om vi tillsammans kan visa styrka genom konsumentmakt så har vi vunnit väldigt mycket. Men det gäller att hålla ut och genomföra bojkotter som håller över lång tid. Först då ger det verklig effekt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Taggat:,

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: