ICA-Kurirens chefredaktör Helena Rönnberg ansvarig för pöbeltext i ICA-Kuriren

Nyligen skrev Katarina Mazetti en text i ICA-Kuriren som med fog kan kallas pöbeljournalistisk. Det var ett stycke avskräde hon publicerade där hon visade ett mycket djupt och oresonligt hat mot det svenska Sverige. Mazetti visade inte bara upp en mycket stor okunnighet utan hon visade upp en mentalitet som tyder på ett gigantiskt förakt för det land hon lever i. Hon skrev bl.a:

”Den enda rent svenska folkmusiken är väl näverlur och kohorn, och att kula eller köla – det vill säga ett sångsätt som går ut på att med gäll röst vråla hem korna.”

Om man tror att den enda folkmusik som producerats i Sverige består av att ”vråla hem korna” är man inte klok. Om man har den inställningen till svensk folkmusik och till svenska folkmusiker så är man inte riktigt klok. Den vedervärdiga text som Katarina Mazetti publicerade i ICA-Kuriren hade inte kunnat publiceras om det hade funnits en ansvarsfull chefredaktör på tidningen. Det gjorde det inte. Chefredaktören är snarare ett enda stort skämt. Ett mycket dåligt och tragisk skämt.

Helena Rönnberg värvades 2010 från Bonnier Tidskrifter (som ger ut bl.a. Resumé) till ICA-Kuriren. I samband med värvningen sade Rönnberg att hon ”ser fram emot att få jobba med ett så starkt och älskat varumärke som ICA-Kuriren”. Men de som gjort varumärket förknippat med något positivt är Rönnbergs föregångare som har försökt styra upp innehållet i tidningen även om det slunkit igenom en del dumheter under åren. Helena Rönnberg tycks dock inte ha något intresse av att tidningens varumärke ska fortsätta att vara älskat. Hon medverkar istället till att förstöra varumärket.

helena_ronnberg

Den som kommer från Bonnierkoncernen är per automatik en person som är politiskt korrekt, småkorkad och inskränkt. De talar ofta väl om mångkultur, gillar massinvandring, föraktar svenska traditioner och följer likt lämlar den globalistiska agendan som Bonnier vurmar för. Men de väljer nästan alltid att bo i vita reservat, försvarar sina höga löner med att ”de jobbar mycket” och undviker att konfronteras med verklig mångkultur. Efter en måltid på en orientalisk restaurang talar de sig varma för mångkultur och den värme de möter hos invandrare. De lever i drömmarnas värd och skulle varken klara att leva i Rosengård eller Rinkeby trots att de talar sig varma för fortsatt eller ökad invandring. Trots att de bor i svenska områden, arbetar med huvudsakligen svenska arbetskamrater och lever i ett land som skapats av huvudsakligen svenskar så visar de öppet förakt för den folkgrupp de själva tillhör. De är oikofober.

De är inte svårt att dra slutsatsen att Helena Rönnberg är en oikofob. Det är hon som tillät publiceringen av en av de värsta texter som publicerats i ICA-Kuriren. Rönnberg har inte ens tagit avstånd från texten utan har istället försvarat Mazetti. Hur kunde denne Helena Rönnberg få jobb som chefredaktör på Ica-Kuriren? Var det en merit att ha arbetat på ett extremliberalt globalistföretag som Bonnier Tidskrifter? Ett företag som föraktar det svenska Sverige lika mycket som Katarina Mazetti gör.

Helena Rönnberg värvades till Forma Publishing som tidigare hette ICA Förlaget AB, Västerås. Bolaget ger ut ICA-Kuriren, Hus & Hem, ICA-Nyheter och Resturangvärlden. Forma Publishing ägs av Hakon Invest AB som tidigare hette ICA Förbundet Invest AB. Sedan 2005 är Hakon Invest AB noterat på Nasdaq OMX Stockholm. Bolaget arbetar med förvaltning och vidareutveckling av ICA samt långsiktiga investeringar i onoterade handelsbolag.

Det finns mycket goda skäl att anta att Helena Rönnberg är en typisk karriärist. Hon tar ett jobb för att det är välbetalt och för att hon ska kunna leva ett gott liv. Hon är politiskt korrekt men saknar verklighetsuppfattning. Hon lever i det blå men föraktar människor som inte vill leva i en mångkultur, detta trots att hon själv undviker den. Så brukar de politiskt korrekta hycklarna som vurmar för mångkultur men lever i vita reservat se ut. I praktiken är hon en person som skor sig själv med goda villkor men struntar i hur Sverige mår och ser ut. När hon tittar sig i spegeln är det bara det egna jaget som betyder något. Att Sverige förfaller bryr hon sig inte om eller är för verklighetsfrånvänd för att ens fatta.

Helena Rönnberg kommer alltså från Bonnier Tidskrifter som äger Resumé. Så det är ingen slump att Katarina Mazetti gråter ut just i Resumé hos dess nye chefredaktör Krister Berntsson. Hela gänget tillhör en maktelit som sitter däruppe och föraktar vanliga människor som har åsikter om invandringspolitik eller annat som Bonnierkoncernen ogillar att det förs diskussioner om. Mazettis frispel och kretsen kring henne inklusive ICA-Kurirens chefredaktör Helena Rönnberg som försvarar galenskaperna säger allt om var i samhället föraktet för vanligt folk finns. Det finns på Resumé, det finns på ICA-Kuriren och det finns i Bonnierkoncernen.  Och det kommer från personer som Kristian Berntsson, Helena Rönnberg och Katarina Mazetti.

Nästa ämne att diskutera borde vara hur det kan komma sig att en person som Helena Rönnberg får sitta kvar som chefredaktör efter ett sådant skamgrepp på svenska folket. Godkänner bolagets styrelse vulgära skamgrepp på svenska folket?

Andra artiklar i ämnet:

http://thoralf.bloggplatsen.se/2013/01/06/9265950-ica-kuriren-och-resum/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2013/01/06/9263839-gota-media-och-mazettis-logner/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2013/01/05/9257902-resum-sprider-logner/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2013/01/04/9255002-resum-hanger-ut-mig/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2013/01/03/9246605-ny-sd-hatare-har-gjort-entre/

http://karlskronabloggen.se/2013/01/03/katarina-mazetti-gor-bort-sig-totalt/

http://petterssonsblogg.se/2013/01/04/katarina-mazetti/

http://soldatmamma.blogspot.com/2013/01/katarina-mazetti-ar-hemskt-obehaglig.html?showComment=1357452262088

http://johanbjornsson.blogspot.com/2013/01/oppet-brev-till-journalisten-katarina.html

http://tobbesmedieblogg.blogspot.com/2013/01/ica-mazetti-beklagar-sig.html

Ljudfil: Samtal mellan Katarina Mazetti och Henrik Agerhäll.

https://www.box.com/s/5c5wnp8wzowrkv3f91nn

ica-kuriren

Taggat:, , ,

2 tankar om “ICA-Kurirens chefredaktör Helena Rönnberg ansvarig för pöbeltext i ICA-Kuriren

  1. elefantter januari 7, 2013 kl. 03:54 Reply

    Bra. Droppen som fick havet att rinna över.
    Men det är väl självklart, antar jag, att Bonniers och Hakan och dom andra
    är mer intresserade av att utrota oss än av att tjäna ännu mer pengar.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: