Katarina Mazetti och ICA-Kurirens pöbeljournalistik

Katarina Mazetti skrev häromdagen en artikel i ICA-Kuriren där hon lyckades visa hur mycket koncentrerat förakt mot Sverige en människa kan uppvisa. Varför hon skriver en artikel i ICA-Kuriren och fyller hela innehållet i den med ett näst intill sjukligt hat mot Sverige finns det skäl att undra över.

katarina_mazetti_3

Katarina Mazetti skriver:

”Häromdagen läste jag om en Sverigedemokrat som oroade sig för att man på ett dagis i landet funderat på om det var dags att införa lite nya sedvänjor vid högtider, inte bara det vanliga gamla luciafirandet.

”Ska vi nu inte få fira våra kära svenska högtider?”, klagade han.
Svenska högtider?

Vet den mannen att Lucia var ett katolskt helgon från Syrakusa som vi firar genom att sjunga en neapolitansk fiskarvisa?”

Vad Katarina Mazetti här uppvisar är ingenting annat är en kombination av förakt och okunskap. Mazetti försöker inbilla sina läsare att Lucia inte är en svensk högtid. Luciafirandet har sina rötter i hednisk tid. Under 1300-talet inföll luciadagen samtidigt som vintersolståndet eftersom vi följde den julianska kalendern. Lucia blev en ljusbärande kvinnogestalt som på årets mörkaste dag symboliserade att vi går mot ljusare tider. Lucia kommer från latinets lux och betyder ljus. Att helgonet Lucia från Syrakusa har fått ge namn åt Luciafirandet betyder inte så mycket. Lucia är en svensk högtid även om främmande och kristna inslag har förändrat den ursprungliga hedniska midvinterfesten. Mazetti ifrågasätter att vi idag sjunger en neapolitansk melodi, men vi sjunger en texten på Svenska som är skriven av Sigrid Elmblad vilket Mazetti inte berättade om i sin iver att dölja de svenska inslagen i Lucia.

Katarina Mazetti skriver:

”Han påminde mej om ett gäng Sverigedemokrater som kom till folkmusikfestivalen i Umeå för några år sedan. Med aggressivt framskjutna hakor hävdade de att den svenska folkmusiken borde hållas Ren, ingen jäkla mångkultur. Vi stirrade på dem i stum förvåning. Vi hade alltid spelat polska, schottis och vals, men ska man vara noga kommer ordet ”polska” från Polen och schottis från Skottland. Den enda rent svenska folkmusiken är väl näverlur och kohorn, och att kula eller köla – det vill säga ett sångsätt som går ut på att med gäll röst vråla hem korna.

Lite synd om dem är det allt, alla som vill avstå från mångkultur. Bort med jazz och blues som har afrikanska rötter, och bort med pop och rock också då förstås. Bort med den klassiska musiken, det mesta kommer från Centraleuropa. Vad blir kvar? Thore Skogman och Göingeflickorna?

Om sådant här läser man ibland på internetsajten Avpixlat, en sajt som ger samma symtom som vinterkräksjukan.”

Det är ju helt klart att Katarina Mazetti ljuger. Det finns inga Sverigedemokrater som ”med aggressivt framskjutna hakor” hävdat ”att den svenska folkmusiken borde hållas Ren, ingen jäkla mångkultur.” Du ljuger Mazetti, du är en lögnare! Varenda sverigedemokrat vet att Sverige har tagit emot influenser från andra länder och att influenser från andra länder ibland har ursprung från flera håll. Men bara för att vi har tagit emot influenser från annat håll innebär inte det att vi saknar egen musik. När Mazetti påstår att ”den enda rent svenska folkmusiken är väl näverlur och kohorn…” som visar hon inte bara prov på totalt förakt för alla de svenska musiker och sångare som har producerat egen musik i ett oändligt antal generationer. Mazetti visar upp ett förakt som är sällsynt vidrigt och tyder på ett djupt hat mot det som många uppfattar som svenskt. Mazetti tycker synd om dem ”som vill avstå från mångkulturen” och ironiserar över att man kan ta bort jazz, blues, pop och rock från samhället och undrar vad som blir kvar när man tagit bort även den klassiska musiken. Kvar då finns bara Göingeflickorna och Thore Skogman tror Mazetti. Att hon inte har fattat att vi svenska i förhållande till vår folkmängd har producerat musik av hög kvalitet i större omfattning än vad många andra folk har gjort kan hon inte begripa – för att hon är så inskränkt och okunnig. Hon har aldrig hör talas om Hugo Alfvén, Wilhelm Peterson-Berger, inte heller om Benny Andersson eller Per Gessle, inte heller om Viksta Lasse, Erik och Sture Sahlström. Istället visar hon öppet förakt för den folkliga Thore Skogman och Göingeflickorna som på sin tid var omåttligt populära. Alla tusentals svenskar som producerat folklig musik föraktar hon djupt. Från det öppna föraktet för svenska traditioner och svensk musik visar hon ett om möjligt ännu värre förakt för människor med invandringskritika åsikter genom att säga sig få ”samma symtom som vinterkräksjukan” när hon läser Avpixlat. Katarina Mazetti tål alltså inte andra åsikter utan behöver kräkas när hon hör eller läser vad svenskar i allmänhet tycker om invandringspolitiken.

Katarina Mazetti skriver:

”Men är jag egentligen svensk, jag som har namnet Mazetti från en fattig italiensk stenhuggare som kom till Sverige på 1800-talet? Visserligen var de andra sju i generationen farfarsfar till mormorsmor vanliga svenska småbönder, pigor och sjömän, men NÄR blev vi Mazettis svenskar? Farfar, halvitalienaren? Min far, kvartingen?
En statistiker i bekantskapskretsen säger att det är mycket svårt att finna en ”svensk” som i tre generationer inte har en enda utlänning. Som att hitta en vit älg i skogen ungefär.”

Enligt Mazetti finns det inga svenskar, men uppenbarligen finns det italienare. Hennes förfader var en ”italiensk stenhuggare” säger hon. Men med hennes egen retorik finns det anledning att ifrågasätta hur ”italiensk” har var. Eller är det bara svenskar som inte finns. Mazetti undrar när hon eller hennes släkt blev svenskar. Hennes förakt för det svenska tyder på att hon är ett särdeles svårt fall och kanske skulle må bättre av att lämna landet. När hon hävdar ett det är lika ”svårt” att hitta svenskar som inte har en ”utlänning” i släkten som det är att hitta en vit älg så står det klart att det har brunnit i huvudet på Mazetti. Ännu tydligare står det klart när hon lögnaktigt påstår att sverigedemokraterna har ”begärt en sorts etnisk rensning i riksdagen”.

Mazetti svamlar sedan om ”gravt inavlade med hängande hakor, svåra genetiska sjukdomar och en IQ på 70”.

Mazetti svamlar vidare:

”Borde vi förresten se misstänksamt på folk från Skåne, Halland och Blekinge som bara varit ”svenska” i sådär 300 år? Inte hälften så svenska som folk från Finland, som var svenska i 800 år!
Svenska ”landskapsdräkter” skapades av romantiska kulturpersoner för drygt hundra år sen. De satte ihop lite plagg som var vanliga i vissa trakter och kallade dem typ Blekingedräkten.”

Här har människor i hundratals år betygat sin kärlek till sitt land, sitt landskap, till sitt folk eller till sin lokala eller nationella kultur. De har skapat landskapsdräkter för att visa kärlek och lojalitet, de har lagt ned tid och arbete på sömnad, stickning, virkning och allt annat arbete som hör till och vad får de höra av Mazetti. De ”satte ihop lite plagg”.

Katarina Mazetti avslutar sin pöbeltext med att förklara hur hon tycker att Jimmie Åkesson borde klä sig.

”Jimmie Åkesson borde inte ha gula knäbyxor, han borde bära bomberjacka, kängor och tatueringar, den klassiska Sverigedräkten för det folkslag som bildade basen i hans parti.”

Det enda som Katarina Mazetti har tillfört Sverige är renodlad pöbeljournalistik. Hon är uppenbarligen för dum för att kunna producerade något annat. Hon borde sätta på sig en dumstrut.

Andra bloggar som kommenterat Mazettis text i ICA-Kuriren.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2013/01/03/9246605-ny-sd-hatare-har-gjort-entre/

http://petterssonsblogg.se/2013/01/04/katarina-mazetti/

http://karlskronabloggen.se/2013/01/03/katarina-mazetti-gor-bort-sig-totalt/

ica-kuriren

Annonser

Taggat:,

6 thoughts on “Katarina Mazetti och ICA-Kurirens pöbeljournalistik

 1. elefantter januari 5, 2013 kl. 03:03 Reply

  Vi skulle aldrig släppt in den där stenhuggaren.

 2. xmaverickx januari 6, 2013 kl. 06:53 Reply

  Så snart de svensk-och självhatande propagandamegafonerna får svar på tal, så kallas det hat.

  Spegel, spegel på väggen där. Säg mig vem som godast i Sverige, och Världen är, frågar de väl sig varenda dag.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Snövit

 3. […] Katarina Mazetti skrev sin hatiska krönika mot Sverige och svenskarna i ICA-Kuriren den 2 januari så skrev hon att ”Den enda rent svenska […]

 4. […] Katarina Mazetti skrev sin hatiska krönika mot Sverige och svenskarna i ICA-Kuriren den 2 januari så skrev hon att ”Den enda rent svenska […]

 5. […] Mazettis skandalartikel i ICA-Kuriren har kritiserats av tusentals människor. Hon kritiserades för att använda rena lögner och grov smutskastning […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: