Åsa Linderborg har inget samvete. Inte Jan Helin heller.

Åsa Lindeborg beklagar sig idag över alla hot som hon utsätts för. Hon tycker synd om sig själv som så orättfärdigt drabbas av hat, hot och smutskastning av ”näthatare”. Ingen ska behöva utsättas för hot, inte ens Åsa Linderborg.

linderborg

Journalister som Åsa Linderborg och tidningar som Aftonbladet sprider systematiskt hat mot människor med vissa politiska åsikter och bedriver systematiska drev mot invandringskritiker och Sverigedemokrater. De kallas fascister, rasister och nazister av Linderborg och andra. På grund av sådan journalistik tvingas sedan många invandringskritiker att leva under hot och ha livvakt eller personskydd.

När sverigedemokrater får sina hem sönderslagna, blir hotade eller misshandlade så blir det inga rubriker i Aftonbladet som tar avstånd från hot och hat. Istället tiger tidningen och följer gärna upp med nya drev mot Sverigedemokrater som framkallar ännu mer hat och hot.

Den sajt som Åsa Lindeborg hatar mest av alla är Avpixlat. Huvudskälet till hatet mot Avpixlat är att sajten faktiskt kan bemöta vänsterextrema och allmänt förvirrade journalister som spyr ut sitt hat mot invandringskritiker. Det behövs några som kan göra det.

Journalister som Åsa Linderborg har inget samvete. Hon har inga spärrar. Hon kan bedriva hur mycket lögnaktig journalistik som helst utan att reflektera över vad hon åstadkommer med sina drev. Men det är Jan Helin som är den ytterst ansvarige för den låga kvaliteten på innehållet i tidningen. Det är han som tillåter vulgär hetsjournalistik mot SD och invandringskritiker. Varken Jan Helin eller Åsa Linderborg har något samvete för den vulgärjournalistik de producerar. Om det nu finns dårar som reagerar på det genom att hota Lindeborg så är det visserligen otrevligt och hemskt, men då ska Linderborg veta att det som många invandringskritiker utsätts för är mycket värre och det pågår varje dag år ut och år in.

Idag har Avpixlat svarat Åsa Linderborg och vi tar oss friheten att återpublicera deras svar eftersom det är så bra och välskrivet. Vi hoppas också att fler bloggar återger det. Här kommer texten från dagens Avpixlat.

Idag går Aftonbladets kulturchef, Åsa Linderborg, ut och exploaterar sig själv som ett offer för hat och hot som ett led i tidningens hetskampanj mot alternativa medier, eller “skiten” som de så taktfullt valt att kalla oss. Vi skulle kunna göra som statsminister Reinfeldt när han konfronterades med hatet, hoten och våldet mot Sverigedemokrater och säga något om att det man sår får man skörda. Det gör vi inte. Tvärtom tar vi starkt avstånd från och fördömer varje agerande som utgör kränkningar av såväl enskilda personer som demokratins grundläggande principer.

På Avpixlat sysslar vi med opinionsbildning och mediabevakning. I detta kan ingå en hårdför polemik och även ett visst mått av granskning av våra meningsmotståndare. Den röda linjen som markerar gränsen mot personförföljelse, hot och våld kliver vi inte över. Vi uppmanar också med eftertryck våra läsare och varje sann Sverigevän att aldrig låta frustrationen över fulmedias tarvliga agerande eller ilskan över våra politikers ansvarslöshet och vanvård av det land vi älskar legitimera avsteg från det som skiljer det civiliserade samhälle vi vill bevara från samhällen i underutvecklade kulturer som vi vill skydda oss emot.

Samtidigt behöver bilden hyfsas en smula. En undersökning genomfördes nyligen som visar att Sverigedemokrater är de politiker som är i särklass mest utsatta för hat, hot och våld, inte bara i sin tjänsteutövning utan t o m oftare i det privata. På riksnivå har säkerhetsläget bedömts som så allvarligt att SD:s riksdagsledamöter har dygnet runt-bevakning med livvakter från Säpo. Partiets sammankomster och torgmöten attackeras regelmässigt av den antidemokratiska kravallvänstern. Listan kan göra lång.

Fulmedia, med tidningar som Linderborgs Aftonbladet i spetsen, har länge bedrivit en systematisk hets- och hatkampanj mot Sverigedemokrater och hela den Sverigevänliga folkrörelsen, såväl kollektivt som i riktade drev mot enskilda företrädare. Övertrampen har varit mer regel än undantag med valsedlar i rännstenen, massmordsanklagelser, partiledare avbildade som ihjälgasade kackerlackor osv, men Pressombudsmannen har valt att titta åt andra hållet.

Numera drar sig fulmedia inte ens för att publicera sekretessbelagda uppgifter ur läkarjournaler, från Försäkringskassan och Socialtjänsten om det kan bidra till att misskreditera en meningsmotståndare, även om personen ifråga inte är misstänkt för oegentligheter, brott eller fusk. Hyena- och boulevardjournalistiken är regel, pressetiken satt på undantag.

Vi måste förbereda oss för att det är så här det kommer att se ut under överskådlig tid, i varje fall fram till valet 2014. Sjuklövern och mediaetablissemanget hoppades inför valet 2010 i det längsta att den Sverigevänliga folkrörelsen inte skulle få någon parlamentarisk representation på riksnivå. Under de två år som gått har man i stället hoppats på att den innevarande mandatperioden skall bli en parentes i Sveriges politiska historia och Sverigedemokraternas närvaro i riksdagen ett kort gästspel.

De senaste månaderna har fulmedias åsiktsfascister till sin förfäran dock tvingats bevittna hur opinionssiffrorna för landets enda Sverigevänliga riksdagsparti börjat skjuta i höjden och hur alternativa Sverigevänliga medier drar till sig alltfler läsare samtidigt som tidningsdöden drar fram som en farsot över dem själva. Man mobiliserade sig då i en koordinerad massaktion och med en överenskommelse om att allt nu var tillåtet. Hos landets journalistkår har idag alla spärrar satts ur funktion och alla fördämningar släppt. Det har inte hjälpt. Den Sverigevänliga opinionen stärktes i stället.

Linderborg med anhang börjar så smått inse att vi kanske står inför ett paradigmskifte i svensk politik, inte en parentes, att kulturvänsterns och den värdenihilistiska liberalismens tid är förbi och att förnuftets och ansvarets socialkonservatism och nationalism är här för att stanna, att åsiktsmonopolet och propagandamedias hegemoni är historia och verklig yttrande- och pressfrihet tagit dess plats, att demokraturen börjar ge vika för verklig demokrati.

Vi ska inte förvänta oss mer av den svenska åsiktseliten än av en totalitär regim eller bananrepubliks diktator när deras makt hotas. När den tunna påmålade fasaden av demokrati krackelerar kommer åtskilligt vämjeligt att läggas i dagen av åsikter och handlingar. Som i japansk kampsport ska vi använda deras egen kraft emot dem, låta dem falla på eget grepp. Låt fienden stå ensam med skammen, låt Linderborg och fulmedia precis som kravallvänstern och islamisterna visa sig i hela sitt demokratiska underskott för var och en att se och förfäras över. Så vinner vi den politiska kampen, så vinner vi tillbaka vårt Sverige.

Annonser

Taggat:

4 thoughts on “Åsa Linderborg har inget samvete. Inte Jan Helin heller.

 1. elfyma+ december 20, 2012 kl. 20:50 Reply

  Aftonbladet deltog i hoten mot SD-politiker i samarbete med Original Gangsters.
  http://metrobloggen.se/annorlunderier/aftonbladet_och_original_gangsters/
  Som man sår får skörda.

 2. illvilligabloggen december 22, 2012 kl. 15:16 Reply

  Varför har inte Åsa Linderborg om hon då är så hotad missat att
  polisanmäla saken????

  • GAD december 22, 2012 kl. 19:52 Reply

   Lite mystiskt det här faktiskt…med hoten mot vänsterjournalister;
   hade stackars Åsa inte öst på så f-rb-nn-at och hade detaljerna
   stämt bättre o hon hade gjort en allvarligt menad polisanmälan hade
   hon varit mer trovärdig …..men jag har medkänsla med henne ;
   inget lätt jobb hon har….ordervägarna är rätt klara på tidningen
   hon arbetar på….och nu skrev hon en artikel om att hon blivit
   hotad…till en tjugondel av det hon skrev kan det vara sant,
   men av vem??

 3. Olle december 26, 2012 kl. 14:39 Reply

  Läste just detta, Åsa är själv en stor näthatare.
  ”En av de mer smärtsamma upplevelser jag har var när jag befann mig i Afghanistan för att rapportera om de svenska soldaternas situation. Där läste jag en text där jag kallades Afghanistankrigets nyttiga idiot som sjöng ”krigets lov” och uppmanade svenska soldater att ta värvning. Lögnerna fick mig att gråta, trött, sliten och omgiven av livsfara och mänskligt elände som jag var. Hat och hotmejl från anonyma var hanterbara, men påhoppet från en kollega blev för mycket. Texten var nämligen skriven av Åsa Linderborg,”

  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/sag-ifran-mot-pahopp-och-hat_7779534.svd

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: