Varför behöver polisen hjälp?

På DN debatt idag skriver Rikspolischefen Bengt Svensson och chefen för Rikskriminalpolisen Klas Friberg att polisen behöver hjälp mot den grova brottsligheten.

”Grov organiserad brottslighet är ett växande problem. På grund av förändringar i vårt samhälle och vår omvärld har denna brottslighet ökat och fortsätter att öka. Det är en utveckling som måste brytas.”

Det är ju bra att det finns någon inom polisen som äntligen har upptäckt det som de flesta svenskar redan har insett. Nämligen att brottsligheten har ökat dramatiskt och att den påverkar hela samhället. Det har ju gått så långt att nästan varenda människa känner någon som har blivit överfallen, rånad, misshandlad eller utsatt för inbrott. De flesta förnuftiga människor har dessutom en uppfattning om vad den accelererande brottsligheten är orsakad av. Polisen vet det också, men vågar inte säga det högt.

Violent_crime

Svensson och Friberg:

”Rörligheten över landsgränser har ökat med Schengensamarbetet och avskaffade gränskontroller inom EU. Den fria rörligheten är i grunden bra, men utnyttjas allt flitigare av kriminella individer och nätverk.”

Att brottsligheten har ökat har inte bara med anslutningen till EU och den fria rörligheten att göra utan beror på att Sverige i alla avseenden för en extrem politik som bryter sönder landet. Norge som inte är med i EU har också en kraftigt ökad brottslighet, men där är man mer klar över att brottsligheten ökar på grund av invandringen. Det är ingen hemlighet i Norge, inte heller i Danmark som också har stora problem med ökad grov brottslighet.

EU-medlemskapet är negativ för Sverige eftersom det innefattar fri rörlighet av människor. Med Schengen har vi drabbats av en invasion av människor som inte sällan bara utnyttjas som arbetskraft av skrupelfria företagare. Vi har också sett en lavinartat ökning av antalet tiggare från stora delar av Östeuropa. Dessutom ger vi upp vår egen förmåga att själva hantera näringslivets efterfrågan på arbetskraft, som borde vara inhemsk in första, andra och tredje hand. Det finns ingen anledning i världen att hämta tusentals polacker till Sverige eller till andra nordeuropeiska länder. Vi har redan tagit emot så många polacker att man börjar tro att någon vill tömma Polen på folk. Nu är det inget större fel på polacker, många av dem jobbar bra och är skötsamma, men det är själva systemet med fri rörlighet som är problemet, dock inte det enda. Flyktingpolitiken och annan politik som innebär att Sverige fylls upp med stora skaror människor oavsett varifrån de kommer är aldrig en bra politik. Den nationella samhörigheten har redan gått förlorad i flera avseenden, den etniska homogeniteten och dess fördelar är det snart förbjudet att tala om. Att ifrågasätta det befolkningsutbyte som sker och som bidrar till ökad brottslighet leder till stigmatisering och påhopp från självutnämnda politiska poliser inom media.

Svensson och Friberg redogör i sin artikel för ekonomiska satsningar och myndigheters insatser för att motverka brottslighetens utbredning och straffa de kriminella. Men vi har ett problem.

Invandringskritiska bloggare har under flera år noterat att polisen ofta döljer signalement på efterlysta brottslingar, särskilt om de har mörkhudfärg, bryter något främmande språk eller är av främmande etnicitet. Även om polisen ibland i sina efterlysningar uppger signalement så är det sällan som media gör det. Det första steget i brottsförebyggande eller brottsbekämpande åtgärder borde vara att vara tydlig men vem man efterlyser. Om man efterlyser en neger så kan man gott säga att man efterlyser en neger. Vad är problemet med att informera om sådant?  Är det en svensk man efterlyser så kan man säga det. är det en kinsesliknande person så kan man säga det. Om polisen tycker det är jobbigt att säga neger om svarta så kan man ju säga något som gör att alla fattar vad man efterlyser. Men ofta tiger polisen om viktiga detaljer när de gör efterlysningar. Är det för att dölja uppenbara sanningar?

Brottsbekämpningen i Sverige kommer aldrig att lyckas så länge man inte vill tala klarspråk om hur problembilden ser ut. Att öka anslagen till polisen hjälper bara temporärt. Att sätta in övervakningskameror överallt har naturligtvis ett preventivt syfte och ibland kan man med hjälp av dem lösa brott. Men huvudproblemet är själva invandringens bristande kvalitet och omfattning till Sverige. Om man inte vågar riva upp en debatt om det så är det ingen idé att gå som katten kring het gröt heller. Det enda som duger är klarspråk och tydlighet.

Svensson och Friberg begär nu av politiker, myndigheter och företag att de ska göra mer mot brotten. Men om polisen själva agerar på ett sätt som skapar mer brottslighet så är inget vunnet. Polisen borde sluta med att stötta det mångkulturella samhälle som ger kriminaliteten en skjuts framåt. Polisen borde sluta värva muslimer och andra invandrargrupper till sin kår. Polisen borde sluta att dalta med politiker som förstör Sverige. Polisen måste sluta att böja sig för politiker som för en politik som inte bara slår sönder Sverige utan leder till att vi får ett mångkriminellt land.

Frågan till Bengt Svensson och Klas Friberg måste bli, när säger ni ifrån på allvar?

Annonser

Taggat:

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: