Andres Lokko och Svenska Dagbladet slår i botten

Att Svenska Dagbladet bara kan jämföras med vänsterextrema tidningar som EXPO och Aftonbladet när det gäller vissa frågor är inget nytt. SvD har bildat en allians tillsammans med extremisterna. Målet är att krossa Sverigedemokraterna och framställa fria medier som ”extrema” när det är själva SvD som är en sällsynt extrem blaska.

Eftersom SvD sedan lång tid tillbaka har slutat att bedriva seriös journalistik, kanske som en följd av uppgående i Schibsted-koncernen, har man slutat att förvånas över tidningens alla nya bottennapp. De överträffas varje vecka.

I dag skriver Andres Lokko en kolumn i tidningen. Den handlar om att Lokko har identifierat klädmärket på en jacka som Christian Westling (SD) bar sommaren 2010. Enlig Lokko har människor som burit sådana jackor deltagit i huliganupplopp i England och därför portats från olika pubar. Lokko skriver i sin artikel att ”Westling bär huliganuniform”. Jackan har av Lokko identifierats vara av ”det italienska märket Stone Island”. Lokko har också ”identifierat” den halsduk som Westling bar för två år sedan och det är ”en halsduk i Burberrys klassiska mönster”.

lokko_svd

Lokko: ”Likt den ungerska och grekiska extremhögerns fäbless för armbindlar, koppel och militärregalia är de specifika märken som Westling sportar djupt kopplade till organiserat fotbollsvåld.”

Lokko har också bestämt sig för att avfärda alla eventuella svar från Westling på frågor om varför han bär dessa kläder.

Lokko: ”De är heller inget man kan vifta bort – vadå? Jag tyckte bara jackan var snygg/varm – eftersom man får anstränga sig ganska hårt för att hitta plagg från Stone Island.”

Svenska Dagbladet riktar alltså en anklagelse mot Westling för att han bär en jacka av märket Stone Island och en halsduk av märket Burberry. Och med sitt klädval framställs han som en fotbollshuligan som bär ”uniform”.

Om det ska kallas journalistik att rikta anklagelser mot folk för att de bär vissa kläder så har Svenska Dagbladet och Andres Lokko sjunkit så lågt det går att sjunka. Eller har de verkligen det? Erfarenheten visar att när man tror att det inte går att producera texter av lägre kvalitet än vad SvD brukar göra så slår de strax nya rekord i unkenhet.

Andres Lokko är ingen journalist, han är liksom många andra skribenter på tidningen en politisk propagandist. Dessutom är sällsynt undermålig sådan.

Vi har förresten observerat att Lokko bär skjorta. Gjorde inte Anders Behring Brevik också det? Kopplingen är solklar.

Köp aldrig Svenska Dagbladet! Säg upp prenumerationen om du redan är prenumerant!
Säg till alla dina vänner att göra likadant. Bojkotta skiten!

Annonser

Taggat:,

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: