Sofia Hedströms rasism

Svenska Dagbladet har sedan en längre tid visat upp en infantil sida som slagit över i hysteriska utbrott mot allt som kan lukta rasism.

SvD:s modebloggare Sofia Hedström slår rekord i att trolla fram rasism ur ingenting. I en kort med sällsynt långsökt kommentar med rubriken ”Rasismen i modebranschen” berättade hon först hur modelegenden Galliano på Dior förklarade sin kärlek till Hitler sedan fick sparken. En snart två år gammal nyhet. Ingen analys om att man ska få tycka vad man vill eller om Gallianos utspel ens var allvarligt menat. Gallioanos uttalande visade sig vara sagt på fyllan i något privat sammanhang och helt ointressant för alla utom människor som är hysteriska.

Hedström gör sedan ett våldsamt hopp till något helt annat som hon anser vara av samma dignitet. Ägaren till företaget Zadig & Voltaire uttalade sig om företagets hotell och markerade att det ska bli ett slutet hotell för folk som vill ha lugn och ro, inte för exempelvis kinesiska turister.

Det räckte för att Sofia Hedström skulle uppmana till bojkott av hotellet. Men nyheten är ett par månader gammal och kommer ur en diskussion där kvalitetsmedvetna designers oroar sig över rika kinesers smaklösa shoppingbeteende, som kan skada inarbetade varumärken.

Svenska Dagbladets fobier kan bäst botas genom att tillräckligt många slutar att köpa tidningen helt och hållet och säger upp prenumerationen. Om tidningen tvingas skära ned och göra sig av med några journalister så är det ett steg i rätt riktning.

Annonser

Taggat:

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: