McCartyismen på Svenska Dagbladet. Allt är rasism.

Det går inte en dag utan att den kulturmarxistiska tidningen Svenska Dagbladet går till våldsamma attacker mot antingen fria medier, mot invandringkritiker eller som idag mot gamla deckare från 1970-talet.

Någon som heter Magnus Eriksson och kallar sig ”litteratur- och musikkritiker och lärare i kritik och kreativt skrivande vid Linnéuniversitetet” har idag skrivit en artikel om innehållet i gamla deckare från 1970-talet. Nej, det är inte det litterära eller konstnärliga innehållet som diskuteras, inte heller intrigerna eller underhållsvärdet. Svenska Dagbladets McCartyism och kulturchefen Martin Jönssons fobier handlar om rasism i varje vinkel och vrå i samhället har tagit över handen helt och hållet vilket är mer än väl synligt i spalterna.

Om Magnus Eriksson har bjudits in att skriva eller om han på egen hand har skickat i sin grovt fobiska text är oklart. Eriksson är så upprörd över innehållet i en gammal deckare av Maj Sjöwall och Per Wahlöö från 1974 att han måste skriva 1775 ord för att visa hur mycket han hatar innehållet i vissa deckare som är mer än 40 år gamla.

Eriksson läser i romanen ”Polismördaren” av Sjöwall & Wahlöö från 1974:

”Men det fanns faktiskt en jourläkare, en svartmuskig man med skjortan uppknäppt ner till naveln; han satt i ett personalrum och drack kaffe. Det enda felet på honom var att han kom från Afghanistan, hade ett namn som inte gick att uttala och behärskade en engelska som möjligen skulle ha hedrat en fåraherde i Mongoliska Folkrepubliken.”

Texten är enligt Eriksson ”ett saftigt exempel på rasistisk stereotypisering” och sedan går han loss på Sjöwall och Wahlöö på ett sätt som bara kan ske i miljöer där det är legitimt att ägna stor möda åt att offentligt fördöma några fraser i 45 år gamla böcker. För sakens skull passar Eriksson på att ge deckarförfattarna en känga för sina politiska vinklingar och åsikter som hörde hemma på vänsterkanten, men budskapet har ändå gått fram. Sjöwall & Wahlöös deckare ska fördömas, de ska städas bort och de ska betraktas som skräp. Inte nog med att en afghansk läkare framställdes som ”svartmuskig”, något han förmodligen hade kunnat var i verkligheten. Nu är det även innehållet i en annan deckare som Eriksson låter sig uppröras över. Romanfiguren Kollberg säger i boken Terroristerna: ”Hon var en blond, lugn tjej i trettiofemårsåldern, stark och fin med klara ögon och muskulösa vader.” Magnus Eriksson är mycket upprörd över ”infantila framställningar och mänskliga relationer” i boken och tar alltså innehållet i gamla deckare på så stort allvar att han måste fördöma inte bara innehållet i dem utan också författarna. På typiskt McCartyistiskt sätt ska de demoniseras.

Om du prenumererar på tidningen så kan du säga upp den och slippa ta del av alla fobiska kampanjer som tidningen ägnar sig åt. Dessutom sparar du mycket pengar som du kan göra något annat för. Bojkotta SvD!

Annonser

Taggat:

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: