Korrespondens med Resias VD

Hej Eva!

Mina föräldrar brukar resa med er. Vi hade en diskussion idag och därför skickar jag detta mail med frågor.

Jag har blivit uppmärksammad på att ni samarbetar med Expressen.

Jag undrar lite om företaget Resias värdegrund?

Det är kanske så att ni inte känner till att Expressen har en chefredaktör som är dömd för vapenbrott. Ingår det i Resias policy att bli förknippade med vapenbrottslingar? Har ni ställt frågor till chefredaktören om hans syn på lagen? Jag vill gärna veta.

Personligen skulle jag också vilja fråga om ni står bakom att Expressen den 19 september 2010 hade en löpsedel där det låg en hopknycklad SD-valsedel i rännstenen och med överskriften: NEJ! Idag röstar vi mot Sverigedemokraterna.

Tar Resia politisk ställning och exkluderar i dagsläget mellan 5 och 10% av Sveriges befolkning som potentiella kunder. Skall ert samarbete med Expressen ses som ett politiskt ställningstagande, i stil med det Expressen gjorde 2010?

Tacksam för svar om er hållning i denna fråga!

SVARET:

Hej,

Tack för ditt mejl. Det är tråkigt att höra att du tar illa vid av att vi annonserar i Expressen. Vår kommunikationspolicy vilar bland annnat på en av våra värderingar; Respekt. Vi respekterar det
fria ordet och olika åsikter, och annonserar i tidningar som är publicistiskt oberoende.

Med vänlig hälsning/Kind regards

Hej igen!

Jag vet inte riktigt om jag fick svar på mina frågor? Skall jag tolka det som obetydligt i sammanhanget att en tidning som ni stödjer har en dömd chefredaktör? Min andra fråga vet jag inte heller om jag förstod svaret. Jag utgår ifrån att er värdegrund är ”respekt för det fria ordet och olika åsikter”. Det var ju just det som var min fråga?

Tycker ni att Expressen står upp för det fria ordet och olika åsikter när man t ex på valdagen har en framsida med texten. ”Nej! Idag röstar vi mot Sverigedemokraterna!” Jag ställer mig undrande till ditt svar. Att kalla Expressen för ”oberoende”. Det är ju inte sant. De har tagit stark politisk ställning ända sedan starten 1944. Skall jag tolka ert svar som att Resia också tar politisk ställning och därmed inte välkomnar t. ex. Sverigedemokrater? Om inte. Varför stödja en tidning med en så tydligt uttalad politisk agenda?

Med vänlig hälsning från en oroad xxxxx.

Taggat:

2 tankar om “Korrespondens med Resias VD

  1. Hans november 19, 2012 kl. 21:48 Reply

    Innan jag kom in på denna sidan hade jag precis skickat: Hej Eva! Jag har följt debatten i tidningen Expressen om Sverigedemokraterna (SD) och några av deras riksdagsmän. Detta är inget jag försvarar gentemot SD men jag måste ändå vilja förklara min observationsförmåga sedan 2 år tillbaka som en vanlig privatperson. Det händer saker i samhället som de ledande mediatidningarna vägrar att ta upp på sina sidor. Om det är att inte oroa medborgare i vårt land eller att de har privata intressen att försvara är jag inte rätta personen att svara på. Det enda jag vill att Aftonbladet/Expressen/Svd eller motsvarande tidning skall göra, är att ha en rättvis undersökande journalistik om vad som händer och sker i vårt land. Så är det nu inte. Det mörkas och hycklas om brottsligheten, invandringen och profiteringen av våra skattemedel som aldrig förr. Sverige skall vara en demokrati har jag hört men alla röster får tyvärr inte höras. Dessa skall tystas ner och skall ej konfronteras eller argumenteras. Är detta demokrati? Jag är en ”kille” snart 45 år och som har upplevt det mesta i mitt tycke. Jag har iof aldrig röstat vänster men spannet har alltid varit KD/FP/M beroende på vilka frågor de prioriterat dvs mina egna när det gäller familj, uppfostran och beteende mot andra. Jag har alltid eftersökt ett tryggt, rättvist och harmoniskt samhälle med de rätta moraliska värderingarna. Som jag känner nu och 2 år tillbaka rusar vi tyvärr mot avgrunden. Nästa val kommer bli det första då jag röstar på SD i riksdagsvalet. Några andra partier finns inte med de värderingar jag har och då kan jag säga direkt att jag inte är varken rasist eller facist, inte heller antirasist. Jag är bara en vanlig människa i mitt tycke, som aldrig skulle kunna göra någon illa. Det som pågår nu är en hetsjakt och ett onaturligt mediadrev av i nuläget 10% av väljarkåren och då ca 700.000 svenskar. Jag vill att du skall veta detta och att Aftonbladet och speciellt Expressen vägrar inse att det finns människor i detta land som vill annat än att som dem, gömma sig bakom en sten och gräva ner sitt huvud under en vältrot. Ville bara ha detta sagt och jag hoppas kanske en dag vilja resa med Er igen. Må gott, så kanske vi ses på en resa till ett kulturrikt land någon gång. MVH

  2. mange november 20, 2012 kl. 05:53 Reply

    Bra skrivet! kommer bojkotta Expressen med

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: